10 Mart 2016 Perşembe

Gürsel Erol CHP’li mi?

Gürsel Erol CHP’li mi?
CHP Milletvekili Gürsel EROL 11 Mart 2016 Cuma günü Isparta’ya gelecek.
Peki, kimdir bu Gürsel EROL?     
Gürsel EROL ile ilgili olarak 26 Aralık 2014 de “Geç bunları, anam babam, geç; Geç bunları bir kalem” başlıklı bir yazı kaleme almış ve paylaşmıştım.
Bu yazıda yazıp söylediklerimde yanılmış olmayı çok isterdim. Ama Dersim'li Kemal beni yanıltmadı.
Dersim'li Kemal;  ‘kara kutusu ve kasası Gürsel Erol’u,  Kemalist, ulusalcı duruşu ile bilinip tanınan Kamer GENÇ’İN yerine Tunceli’den Milletvekili seçtirdi.
CHP Genel merkezi adına Isparta’ya gelecek olan Gürsel EROL’U yakından tanıyalım ve “Atatürkçülüğü kimselere bırakmayan CHP’lilere soralım..”  Gürsel Erol CHP’li mi? 10.03.2016
Mahmut Özyürek
“Geç bunları, anam babam, geç; Geç bunları bir kalem”

 “HALK TV'de Tunceliler Vakfı Eski genel başkanı ve CHP'li Gürsel Erol konuşuyor! Sunucu Türkiye Cumhuriyeti'ni yerin dibine batıran bir konuğu sessiz dinliyor.
 Adam "dünyada birçok ülke soykırımlardan ötürü ÖZÜR diledi. " diyor.
 "Devlet Dersim'den özür dilemeli!" diyor.
 "Tunceli adı lağvedilmeli isim DERSİM olmalı" diyor.
"Üniversite adı SEYİT RIZA olmalı" diyor.
Ardından
"Atatürk'ten de özür dilemeliyiz!" diyerek TERS KÖŞE yapıyor...
Sözlerinin tümü Atatürk ilkelerine karşı. Önerilerinin tümü Atatürk'ün yaptıklarını bozmak üstüne ama en o en büyük 'ATATÜRKÇÜ' ve HALK TV ekranlarında...” Bu satırları Sn. Banu Avar yazdı
HALK TV de yayınlanan programı TV’ye bir şey fırlatmamak için kendimi zor tutarak ben de izledim.. Ardından “CHP'li Gürsel Erol” un kimliğini birazcık araştırdım.
“CHP'li Gürsel Erol” Tunceli- Pertek’li Emekli Öğretmen Zeynel Erol’un oğlu.  Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’in yeğeni. Taşdelen’in Çankaya Belediye Başkanlığı döneminde Çankaya’da Marketlerin haracını topladığı,  Erzincan depremi sonrası “gayri resmi ortaklıklarla”  büyük ihaleler aldığı iddiaları, 'Dersimli Kemal'i kızdırmamak için yüksek sesle dillendirilemiyor..
Bu yöntemlerle palazlanan Gürsel Erol’un; Mayıs 2010 da Deniz Baykal’a düzenlenen operasyonda ve sonrası  ‘Dersimli Kemal’in CHP ye Genel Başkan seçilmesinde etkin olduğu da biliniyor.
‘Dersimli Kemal’in CHP ye Genel Başkan seçilmesi, Gürsel Erol cephesinde  “tanrının yürü ya kulum, seni kim tutar !!!” döneminin de başlangıcı oluyor.
CHP’de “resmi” bir görevi olmayan, CHP’de genel başkan Kemal Kılıçtaroğlu adına gayri resmi olarak "Tek sorumlu başdanışmanı"  olarak sınırsız “yetki” kullanan, partinin bütün büyük il kongrelerine genel başkan adına müdahale eden YF-CHP’nin  “kara kutusu ve kasasının”  Gürsel Erol olduğu söyleniyor.
Gürsel Erol, Bu nedenlerle olsa gerek “Dersimli Kemal’in”  koruması altındadır.
Gürsel Erol Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde yapılması planlanan entegre hastane inşaatıyla ilgili olarak açılan “ihaleye Fesat karıştırma suçu” nedeniyle 5 yıl hapis cezasına mahkûm edilir.
Kesinleşmiş cezaları yapılan indirimlerle 4 yıl 2 aya indirilen Gürsel Erol'un imdadına “Dersimli Kemal”  yetişir. “Türk” kavramının, yeni anayasa da yer almamasını savunan, Anayasa komisyonunun CHP’li üyesi, Atilla Kart, TBMM’de görüşülmekte olan 4. Yargı Paketi içine “İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA SUÇU MADDE: 235”’te “İNDİRİM” i öngören bir madde eklenmesi için özel bir yasa teklifi hazırlar.
“Gürsel Erol’u KURTARMA” operasyonu olarak da bilinen bu teklifi, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan TBMM’ye sunar. 4. yargı paketi TBMM de kabul edilir.  Böylece “İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA SUÇU” nedeniyle hüküm giyen çok sayıdaki AKP’li, CHP’nin  “Gürsel Erol’u KURTARMA” özel yasasından yararlanarak cezaevine girmekten kurtulur. ( Bilmeyenler öğrensin!  Muhalefet böyle yapılır!!!!)
Gürsel Erol, 2010 Mayıs ayından bu yana yapılan yerel ve genel seçimlerde “aday belirleme” süreçlerinin içinde değil tam ortasında rol alır.  CHP’de yapılan birçok “iş” ve “operasyon” da Gürsel Erol yalnız da değildir.
Erdoğan Toprak…Gürsel Erol…Alper Taşdelen…Ve tabi Doğan Taşdelen; “iş” ve “operasyon”larda  ortaklar. Elbette bu işlerden elde edilen ganimetler de ortak. Başta Ankara olmak üzere CHP’nin güçlü olduğu il ve ilçelerdeki Belediye Başkan adaylıkları ve Milletvekilliği adaylıklarının belirlenmesinde neredeyse Genel Başkandan daha yetkilidirler.
Elbette bu işler öyle vatan millet aşkına yapılmıyor. Bir bedeli var.  Örneğin; İstanbul'daki CHP'li belediye başkanlarından birer milyon lira toplandığı, İzmir’in Buca ilçe belediye başkanlığı için 4,5 milyon lira, Çiğli ilçesi için 4 milyon lira alındığı vb. yalnızca birkaç örnek. Ancak bu paralar parti geliri olarak kayıt edilmiyor. Hani, ANAP döneminde bir söz mahkeme duvarlarında yankılanmıştı “Rüşvetin belgesi mi olur P……..k” .  Aynen öyle.
Gürsel Erol, aynı zamanda “Biz Seyyit Rızanın soyundan geliyoruz” diyecek kadar pervasız, cüretli ve cesurdur.  “Bizim cesaretle siyaset yapacak insanlara ihtiyacımız var. Size bir örnek vereyim; Seyit Rıza yargılama sonrası idam cezası alır ve hâkim sorar 'son isteğin nedir?' diye. Seyit Rıza cevap verir: "Ben sizin yalanlarınızla dolanlarınızla baş edemedim, bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde baş eğmedim, bu da size dert olsun", der. Biz böyle inançlı insanların soyundan geliyoruz. Cesur ve yürekli davranacağız.”
……“Bugün Alevi ve Tunceli kökenli bir kadın Diyarbakır Belediye Başkanı.  Bu müthiş bir değişim ve gelişimdir. Bu ülkeyi kuran CHP, ülkenin kuruluş değerlerine sahip çıkarak ve yalnızca bu değerlere bağlı kalarak siyaset yapmamalı.”
Anlaşılan o ki, Kemal Kılıçtaroğlu’nun söyleyip isteyip söyleyemediklerini Gürsel Erol’a söyletiyor diyeceğim ama aynı şeyleri “Dersimli Kemal” CHP’li delegelerin, seçmenlerin gözlerinin içine baka baka her gün söylüyor..
Şimdi Atatürkçülüğü kimselere bırakmayan CHP’lilere soralım..
 “Biz Seyyit Rızanın soyundan geliyoruz” diyen, ‘Dersimli Kemal’in başdanışmanı MÜTEAHHİT Gürsel Erol;
Osmanlının çöküş döneminde sadrazamların  “Tımarları birer lütuf olarak dağıtılması ve en fazla para verene ihale etmeleri” gibi Milletvekilliği ve Belediye başkanlıklarını “ihale” edecek,
İstanbul’da 2 milyon dolara saray yavrusu ev alacak,
"Üniversite adı SEYİT RIZA olmalı" diyecek,
PKK’lı birinin Diyarbakır Belediye Başkanı seçilmesini “müthiş bir değişim ve gelişim” olarak alkışlayacak,
“CHP’nin ülkenin kuruluş değerlerine sahip çıkmamasını, bu değerlere bağlı kalmamasını”  savunacak,
Seyyit Rızanın soyundan gelen “ihanet erbabı” aday belirleyecek, kesesini dolduracak, bizde büyük bir umutla “CHP’nin iktidar olması için” çabalayacağız!!!  CHP Atatürk’ün partisidir diyerek, tüm bu pisliği yutacağız… ÖYLE Mİ?
Şu anda CHP de Milletvekili olanların bu kirli ilişkileri bilmemeleri olanaksız.. Neden hiç birisi bunları dile getirmez/getiremez?  Seçim öncesi bunların hepsi “Atatürkçü” değil miydi?  Hani bunlar iktidar olunca biz rahat nefes alacaktık?
 Orhan Velinin söylemi ile “Geç bunları, anam babam, geç; Geç bunları bir kalem;”  Biz biliriz yapacağımızı.
26.11.2014 
 Mahmut ÖZYÜREK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder