29 Mart 2016 Salı

O “SENDİKA YÖNETİCİSİ”NE!



27 Mart günü Burdur Şubesi il divan toplantısında konuşan, kerameti iktidarın yaydığı güç zehirlenmesinden menkul Eğitim Bir Sen’in Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum adlı zatın sözleri arasında yer alan “Bu ülkenin geleceğini şekillendiren, insanları ideolojik angajmanlarla biçimlendirmeye çalışan Kemalist ruhu, ideolojiyi müfredatımızdan arındırmalıyız. Medeniyet değerlerini içselleştirmiş, geçmiş ile geleceği buluşturan yeni bir müfredata geçmeliyiz” sözleri, özünde bütün çağdaş değerlere, Cumhuriyetin bilimle aydınlanma felsefesine saldırıyı ilke edinmiş “sendika” görünümlü bir yapının gerçek kimliğini bir kez daha açığa vurmasından öte bir değer taşımamaktadır.
Konuşmasında “Eğitim-Bir-Sen olarak 400 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon üye sloganı ile yola çıktık, hedefimize ulaşmak için gün sayıyoruz” sözüne de yer veren “yönetici” sıfatındaki kişiye, sayıca ulaştıkları, ama temsil ettikleri emekçileri “toplu görüşme” başlıklı pazarlık masalarında nasıl “sattıkları” kayıtlarda mevcut “güç” ün hangi yol ve yöntemlerle gerçekleştiğini bir yana bırakarak şu kadarını anımsatmak isteriz:
“İnsanları ideolojik angajmanlarla biçimlendirmeye çalışan ruh” dediğiniz yapının temelinde, Türkiye topraklarında halkıyla birlikte emperyalizmi dize getirip hem tam bağımsızlığı sağlayan hem de “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen bir yurtseverlik mayası vardır.
Sırtınızı yasladığınız iktidarın kanatları altında, “benden büyüğü yok” şımarıklığıyla her fırsatta kin kustuğunuz bu mayanın karışımında bilimin yalın gerçekleri, sanatın evrensel güzellikleri vardır ve bunu, temsil ettiğiniz köhnemiş, ilkel, çağdışı saplantılarınızla anlamanızı elbette beklemiyoruz.
Gerçek anlamda bir eğitimci, gerçek anlamda bir eğitim sendikası ve onun yöneticisi olarak ülkemizin eğitim alanında günümüzdeki durumuyla ilgili;
* “Kemalizm’i müfredattan temizleme” adı altında yıllardır siz ve benzer yapılarla işbirliği içindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın yarattığı eğitimimizin hangi düzeysizlikler içinde bulunduğunu hem yine Bakanlığın hem de ulusal ve uluslararası çeşitli ölçümlerin yer aldığı dizi dizi raporlara bakarak öğrenmek dururken;
* Yıllardır yargı organlarında defalarca usulsüzlükleri kanıtlanmış örnekleriyle ortada olan sınav skandalları milyonlarca öğrencimizi mağdur ederken;
* “Kurs” adı altında, büyük çoğunluğu yasadışı yollarla çalışan, birtakım platformlarda iş ve amaç ortaklığı içinde bulunduğunuz çeşitli sözde “eğitim” kuruluşlarında yaşanan kirli ilişkiler ortadayken;
* En son, göreve yeni başlayan stajyer öğretmenlerin çeşitli düzeydeki “yönetici”ler aracılığıyla sendikanıza nasıl üye yapıldıklarına ilişkin yakınmalar ortadayken;
Sayın “sendika” “yönetici”si, yapmanız gereken, asıl bunlara karşı çıkmak ve hem mesleğin hem sendikacılığın onurunu korumaktır.
Biz yine de, her fırsatta saldırmayı görev bildiğiniz ve varlığından çok rahatsız olduğunuz o “ruh”u, bütün çabalarınıza karşın eğitim kurumlarından, öğrencilerimizin yüreklerinden, ulusumuzun bilincinden söküp atamayacağınız gerçeğini bir an önce kavramanızı dileriz.
9 Mart 2016 Salı Ankara
Nazım Mutlu
Ulusal Eğitim Derneği
Genel Başkanı


Dersimli Devrimci Kemal, “Osmanlı mazlumdan yanadır”




Tarih 29 Mart 2016. Yer TBMM CHP Grup toplantısı. Alışılmış, bilinen orta oyunu sahneleniyor. Ülke kan gölüne dönmüş, hırsızlık ahlaksızlık, yolsuzluk bataklığında boğulmuş. Dersimli Devrimci Kemal  kürsüde bilinenleri izleyenlere şikayet ediyor..
Çözüm;  çözüm yok!
Eylem;  eylem de yok!
Buraya Kadar tamam anladık diyelim! Dersimli Devrimci Kemal  Türklere “Etrak-ı bi idrak”(anlayışsız-akılsız Türk), diyen Osmanlıya övgü düzdü. Dersimli Devrimci Kemal  CHP Düzce il Başkanına düzenlenen alçakça saldırı ile ilgili olarak aynen şöyle dedi. "Düzce il başkanımız takip ediliyor, arabasına hafifçe arkadan vuranlar tarafından darp ediliyor. Osmanlı torunu olduklarını söylüyorlar. Kimin torunu olduğunuzu bilmiyorum ama Osmanlı olmadığınız kesin. Osmanlı mazlumdan yanadır siz hırsızı savunuyorsunuz.” 
 “Osmanlı mazlumdan yanadır”!  Bir tarih öğretmeni olarak, ne diyeceğimi şaşırdım. Kemal Atatürk’ün Partisi CHP Genel Başkanlığını üstlenmiş birisi nasıl böyle bir yanılgıya düşebilir.. Hadi başka bir şey okumadı diyelim. Kemal Atatürk’ün NUTUK kitabının girişine de mi bakmadı bu Dersimli Devrimci Kemal.
Kemal ATATÜRK’ün Osmanlı ile İlgili görüşlerinden birkaç alıntı yapalım.   
Saltanat, hilafet makamında oturan Vahdettin soysuzlaşmış, şahsını ve bir de tahtını koruyabileceğini hayal ettiği alçakça tedbirler araştırmakta… (Nutuk, s.1.)
 “Osmanlı halkı içindeki Türk milleti de tamamen esir vaziyete getirilmişti. Bu netice arz ettiğim gibi, milletin kendi iradesine ve kendi hakimiyetine sahip bulunmamasından ve bu irade ve hakimiyetin şunun bunun elinde istimal edile gelmiş olmasından kaynaklanıyordu.”(Atatürk’ün Söylev Ve Demeçleri, C.II, Ankara, 1972,s. 103-105.)
 “Efendiler! Osmanlı tarihini tetkik edersek görürüz ki, bu bir milletin tarihi değildir. Milletimizin mazideki halini ifade eden bir şey değildir. Belki milletin ve milletimizin başına geçen insanların hayatlarına, ihtiraslarına teşebbüslerine ait bir hikayedir. ( Afet İnan, Atatürk’ün Eskişehir-İzmit Konuşmaları, s. 27, 28.)
 Yazının bundan sonrasını Araştırmacı Yazar Sn. Yılmaz Dikbaş’ın “Gelin Yüzleşelim” kitabından yaptığımız alıntı ile sürdürelim.
 “Osmanlı’da adalet yoktu.
Padişahın iki dudağı arasından çıkan sözler “kanun” sayılır, hemen uygulanır, karşı çıkmaya yeltenenlerin kellesi giderdi.
Babalarını, kardeşlerini, öz çocuklarını boğdurtarak öldüren Osmanlı padişahları, toplam 45 sadrazam (başbakan) öldürtmüşler ve Anadolu’da toplu kıyımlar yapmışlardır.
Dokuzuncu Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim (1470–1520), tahta çıkar çıkmaz iki ağabeyini, Şehzade Ahmet ve Şehzade Korkut’u boğdurtarak öldürttü.

Bununla yetinmeyip, üç kardeşinin toplam 5 oğlunu, yani 5 öz yeğenini de boğdurttu. Bunlardan biri daha yedi yaşındaydı. 1 

1512–1520 yılları arasında yaklaşık dokuz yıl saltanat süren, ağabey ve yeğen katili Yavuz Sultan Selim’in katliam dosyası çok kabarıktır.

Yavuz Sultan Selim’in emriyle Anadolu’da 40.000 Alevi öldürülmüştür. 2 
Anadolu’da on yıllarca sürüp gitmiş Türkmen ve Alevi katliamlarının planlayıcısı, yöneticisi ve sorumlusu Osmanlı Padişahlarıdır.

Toplu Türkmen ve Alevi katliamı yapan Osmanlı Padişahları, Sünni-Alevi ayrımı yaparak, Anadolu’ya kin ve nefret tohumlarını ekmişlerdir.

Osmanlı Padişahlarının ektiği kin ve nefret tohumları, Kahraman Maraş’ta ve Sivas’ta boy vermiş, yüzlerce aydınımızın alçakça katledilmesine neden olmuştur.

Bunları görmeliyiz.

Bunları görmemiz önemli.

Osmanlı Tarihi ile bu nedenle yüzleşmeliyiz.

Çünkü bu alçakça işlenmiş suçları ve suçluları gördüğümüzde, bu suçların yinelenmesi engellenecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayabilmesi, Osmanlı Padişahlarının bu topraklara ekmiş olduğu kin ve nefret tohumlarının temizlenmesiyle gerçekleşebilecektir.”
Osmanlı mazlumdan yana değil, zalimden yanadır. Bu zalimliğin kurbanları ise Mazlum Türklerdir. “Oğuz Şad - Osmanlı'da Türklük!” yazısında şöyle diyor; “ Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'e ait bildirilerden birisinde "Türkler dini, kavmiyeti, vatanı meşkuk (kuşkulu...) ve mahlud beş-altı milyonluk cahil bir kitledir." Türkçe'si; "Türkler; dini, soyu sopu, yurdu belirsiz karmakarışık cahil bir topluluktur" sözleri yer almıştır.
…..
“Osmanlı'nın padişahlar'dan başlayarak idari mekanizmanın tamamen devşirmelerden oluşması sebebi ile; Türklüğe karşı her zaman hasmane tutum ve davranış sergilenmiş ve Osmanlı'nın resmi yazıcıları ve divan edebiyatı'nın önde gelenleri Türklüğe, 'Türk-ü sütürk' (azgın Türk), 'Türk- bed lika' (çirkin yüzlü Türk), 'Etrak-ı bi idrak' (anlayışsız-akılsız Türk), 'Nadan Türk' (kaba, cahil Türk), 'Eşirra-Etrük' (şerli çok kötü Türk), Kızılbaş-ı evbaş (kızılbaş rezili), Etrak-i na-pak (pis, murdar Türk), Ekrad-ı bi akl u din , cemaat-ı kallaş gibi şimdi aklı başında olan hiç bir Türk'ün kabul etmeyeceği hakaretler ile saldırmışlardır.” (Oğuz Şad Osmanlı'da Türklük! http://www.guncelmeydan.com)
Dersimli Devrimci Kemal  aynı toplantıda “Biz Mevlana’nın yol arkadaşıyız” diye bir cümle daha kurdu. Konu neydi “Karamanda’ki çocuk tecavüzleri”.
Akıl tutulması mı desem, cehalet mi, yoksa bilinçli bir çarpıtmamı?
“-Moğol iş birlikçisi Mevlana’nın adalet anlayışı: “Allah gücü ve kudreti kime vermişse adaleti belirleme yetkisi onundur”. Aklı düşman ilan eden, Mevlana’ya göre cennetliklerin çoğu aptallardır. Necip Fazıl da onun izinde “Akıl bir çürük diş, at kurtulursun” diyor. İbn Sina’yı “beceriksiz eşek” gibi görüyor Mevlana. Ama kendisi uçuyor, bir gecede 70 kez cinsel ilişkide bulunuyor. Ağzı oldukça bozuk, Mesnevi’de müstehcenlik diz boyu, eşek ile cinsel ilişkiye giren kadınlar ve oğlancılık öyküleri anlatılıyor.(Yılmaz Dikbaş – Gelin Yüzleşelim)
Dersimli Devrimci Kemal  Yavuz Sultan Selimin 40.000 Alevi’yi katlettiğini bilir mi? Bilir! Kendisi de Alevi olduğu için çok iyi bilir!
Dersimli Kemal bunu bildiği halde Dersim coğrafyasında yaşanan olay, bir insanlık dramıdır. Bu bölgede yaşayan insanlar, o dönemin acılarını, o dönemin kaybolan hayatlarını, o dönemin ağıtlarını dinleyerek bugünlere geldiler. O dönemde yapılan çok ciddi, insanlıkla bağdaşmayan olaylar oldu” diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ü “Dersimde Katliam la suçluyor”, Osmanlıyı ise “Mazlumdan yana” gösteriyor.
Söylenecek söz bulamıyorum.. 29.Mart 2016 Isparta
Mahmut ÖZYÜREK


27 Mart 2016 Pazar

AYM üyeleri AKP’yi kapatma davasına bakarken ‘İBDA-C üyesi’ bahanesiyle dinlendi!..



AYM üyeleri AKP’yi kapatma davasına bakarken ‘İBDA-C üyesi’ bahanesiyle dinlendi!..
  • Mart 27, 2016
AKP’nin cemaat ile işbirliği yaptığı dönemde bunlar yaşanmış...
AKP’nin kapatma davasının ele alındığı 2008’de Anayasa Mahkemesi üyelerinin yanı sıra eş ve çocukları hakkında, İBDA-C ve Şirinler Çetesi  üyesi oldukları gerekçesiyle dinleme kararları alındı. Telefonu dinlenen iki Anayasa Mahkemesi üyesi ‘AKP kapatılmasın’ yönünde oy kullandı 
Saygı ÖZTÜRK

AK­P’­nin ka­pa­tıl­ma­sı ama­cıy­la Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı 14 Mart 2008 ta­ri­hin­de Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’ne (AYM) baş­vur­du. Baş­vu­ru­nun he­men ar­ka­sın­dan An­ka­ra 11. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si, Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’nin ba­zı üye­le­ri hak­kın­da “İB­DA-C te­rör ör­gü­tü” men­su­bu ol­duk­la­rı ge­rek­çe­siy­le din­le­me ka­ra­rı ver­di. Ay­nı dö­nem­de Ada­na 8. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si de ba­zı AYM üyeleri ile eş ve ço­cuk­la­rı hak­kın­da “Şi­rin­ler Çe­te­si’nin men­sup­la­rı” di­ye din­len­me­le­ri­ne izin ver­di. Telefonu din­le­nen üye­ler­den iki­si­nin, “AKP ka­patılmasın” yönün­de oy kul­lan­dık­la­rı da dik­kat çek­ti.
HANGİ ÜYELERİ DİNLEDİLER?
İle­ti­şi­me mü­da­ha­le tu­ta­nak­la­rı ve mü­fet­tiş ra­por­la­rı­na gö­re, An­ka­ra 11. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si ta­ra­fın­dan alı­nan din­le­me ka­rar­la­rı, 22 Ni­sa­n’­dan 22 Tem­mu­z’­a ka­dar uy­gu­lan­dı. An­cak AK­P’­nin ka­pat­ma da­va­sı o za­man ger­çek­leş­me­di­ği için din­le­me sü­re­si üç ay da­ha uza­tıl­dı. Bel­ge­le­re gö­re 22 Ni­san -22 Tem­muz dö­ne­min­de din­le­nen yük­sek yar­gı men­sup­la­rı şun­lar: Ser­ruh Ka­le­li (Ana­ya­sa Mah­ke­me­si üye­si), Ah­met Ak­yal­çın (Ana­ya­sa Mah­ke­me­si üye­si), Ze­ke­ri­ya Se­vim­li (AK­P’­nin ka­pat­ma da­va­sın­da gö­rev­li Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı)

ADA­NA­’DA Şİ­RİN­LER ÇE­TE­Sİ
Ada­na 8. Ağır Ceza Mah­ke­me­si ise ‘Şirinler Çetesi’ne dahil oldukları gerekçesiyle sahte isimler üzerinden yargı mensupları için dinleme kararı aldı. Kararın verildiği tarih 8 Ni­san 2008. Dinleme süresi ise 3 ay… Din­le­nen yar­gı men­sup­la­rı ve ya­kın­la­rı şun­lar:
- Ana­ya­sa Mah­ke­me­si Üye­si Ah­met Ak­yal­çın, eşi Zey­nep, oğ­lu Ha­kan Ak­yal­çın. Ha­kan Ak­yal­çı­n’­ın sa­hi­bi ol­du­ğu şir­ket­te ça­lı­şan Tar­kan Bil­giç.
- Anayasa Mahkemesi üyesi Mehmet Erten
- Ana­ya­sa Mah­ke­me­si Üye­si Nec­mi Öz­ler.
- Ana­ya­sa Mah­ke­me­si Üye­si Zeh­ra Ay­la Perk­taş.
- Ana­ya­sa Mah­ke­me­si Üye­si Şev­ket Apa­la­k’­ın eşi Fi­liz Apa­lak, kı­zı Ber­na Apa­lak.
- AKP so­ruş­tur­ma­sı­nın ön­ce­ki sav­cı­sı ve YAR­SAV Baş­ka­nı Ömer Fa­ruk Emi­na­ğa­oğ­lu ile oğ­lu.
- Yar­gı­tay Onur­sal Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Sa­bih Ka­na­doğ­lu.
Sah­te isim­ler­le, IME­I nu­ma­ra­la­rı üze­rin­den te­le­fon­la­rı din­le­yen­ler hak­kın­da An­ka­ra ve Ada­na sav­cı­lık­la­rınca so­ruş­tur­ma­lar sürdürülüyor.
Emi­na­ğa­oğ­lu, “Şi­rin­ler Çe­te­si” men­su­bu ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le te­le­fo­nu­nun din­len­di­ği­ni şöy­le öğ­ren­di: “So­ruş­tur­ma sı­ra­sın­da be­nim ve oğ­lu­mun te­le­fon­la­rı­nın din­len­di­ği be­lir­til­di ve ifa­de­me baş­vu­rul­du.
AK­P’­nin ka­pa­tma da­va­sının de­vam et­ti­ği bir dö­nem­de din­le­me­nin ya­pıl­ma­sı, din­le­me kap­sa­mı­na eş ve ço­cuk­la­rın alın­ma­sı… Tüm bu ki­şi­le­rin or­tak özel­li­ği gö­ze­til­di­ğin­de ama­cın yar­gı­la­ma sü­re­ci­ni bas­kı ve et­ki al­tı­na al­mak.”
Yargılama yeniden gündeme getirilmeli

“AKP yetkilileri, kendi hakkındaki kapatma davasına bakan mahkeme mensuplarının dinlenmesinden, o dönemde hiç mi haberdar değil? Cemaat durumdan vazife mi çıkarmış” sorusunu yönelten Ömer Faruk Eminağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AKP mensupları bu yolla partileri hakkındaki davayı, istedikleri biçimde ve adeta kendileri karara bağlamış oldu. Bu kapsamda dinlenenlerden kapatma yolunda oy vermeyen iki üyenin varlığı, AKP’yi kapatma yaptırımından kurtardı. Bu olay bile davaya bakan heyetin, tarafsızlık yönünden durumunu ve yargılamanın yeniden yapılmasını gündeme getirecek boyuttadır. Kararda ‘AKP, laik ve demokratik Cumhuriyete aykırı eylemlerin odağı’ denilmesine rağmen, AKP bu duruma Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde itirazda bile bulunmadı. Bugün AKP’de yaşanan sancı ve Erdoğan’ın tepkisi, o dönemde yarattıkları ortamla dinleme kapsamına alma yoluyla mahkemeyi etki altında tutma durumunu, şimdi yapamamış olmaktan mı kaynaklanıyor? Yasadışı dinlemelerden sadece cemaati sorumlu gösterip AKP’yi dışında tutmak kendi kapatma davalarında ne denli inandırıcı olabilir?”