7 Eylül 2016 Çarşamba

SÖZDE ATATÜRKÇÜLER PARLATILIYOR



Son günlerde Sözcü gazetesi ve bazı televizyon kanalları, “Sözde Atatürkçüleri” parlatmaya çalışıyorlar.
Atatürk’ü, Silivri zindanına attıklarında kitap okuyarak öğrenmeye başlayan İlker Başbuğ da bunların başında geliyor.

Değerli Dostlar,

Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümünde yazmış olduğum bir yazıyı, sözde Atatürkçü İlker Başbuğ’un maskesini düşürmek için bir kez daha yayınlıyorum.

Saygılarımla,

Yılmaz Dikbaş
7 Eylül 2016, Çarşamba
dikbas@kalinka.com.tr
0532 233 31 52

……………………………………………………………………..

İLKER BAŞBUĞ, ATATÜRK’Ü ANLATIYOR…

Bugün 10 Kasım 2015.
Büyük Devrimci Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü.
Sabah saat 8.30’da FOX TV’yi izlemeye başlıyorum.
Çalar Saat programında stüdyo konuğu, eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ.
Sunucu İsmail Küçükkaya, izleyicilere duyuruyor: Sayın İlker Başbuğ, bu anlamlı günde Atatürk’ü anlatacak.
İsmail Küçükkaya, ilk soruyu soruyor:
“Efendim, Atatürk’ü 20. yüzyılın liderlerinden biri yapan en önemli özelliği sizce neydi?”
İlker Başbuğ cevap veriyor:
“Atatürk vizyoner bir liderdi.”

Değerli Dostlar,
Vizyoner, Türkçe bir sözcük değil.
Halkımızın ortalama okul eğitim düzeyi, ortaokul 8. sınıf.
Vizyoner sözcüğünün anlamını ne bilsin!
Hem, vizyoner ne demek?
İngilizcede de, Fransızcada da “vision” diye bir sözcük bulunmaktadır. Anlamı; görme duyusu, görüş, hayal gücü.
İşte, İlker Başbuğ bu yabancı sözcüğü biraz bozarak “vizyoner” derken geniş görüşlü, ileri görüşlü, ufku geniş kimse tanımını yapmış oluyor.
Peki, eski genelkurmay başkanı, emekli orgeneral İlker Başbuğ Türk halkına niçin Türkçe konuşmuyor!
Neden, “Atatürk ufku geniş, ileri görüşlü bir liderdi” demiyor da çoğu kişinin anlamayacağı yabancı bir sözcük kullanıyor?

İlker Başbuğ ile sunucu İsmail Küçükkaya, dakikalarca Atatürk’ün nasıl bir “vizyoner” olduğunu anlatıyorlar…
Vizyoner muhabetti bittikten sonra İsmail Küçükkaya, ikinci sorusunu soruyor İlker Başbuğ’a:
“ Efendim, Atatürk’ün yabancıları da etkileyen yanı sizce neydi?”
İlker Başbuğ cevap veriyor:
“Atatürk karizmatik bir liderdi.”
Alın size bir yabancı sözcük daha!
Anlamı; etkileyici.

Bir süre de İsmail Küçükkaya ile İlker Başbuğ arasında geçen karizmatik sohbetini izliyoruz!

Değerli Dostlar,

Ekranın önünde oturmuş bekliyorum. Bu anlamlı günde İlker Başbuğ şöyle diyecek mi, diye:
“Atatürk, bağımsızlık benim karakterim diyen bir liderdir!”
İlker Başbuğ, bunu demiyor!
Bekliyorum, eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ, Kurtuluş Savaşı’nı vermek üzere yola çıkarken Mustafa Kemal’in;
“Temel ilke, Türk milletinin onurlu ve şerefli yaşamasıdır. Bunu sağlamak için de Türk milletinin tam bağımsız olması gerekir. Öyleyse, ya bağımsızlık, ya ölüm!” diye haykırmış yüce bir önderdir, diyecek mi?
Hayır, İlker Başbuğ bundan da söz etmiyor!

FOX TV’de Atatürk özel programında bir saat geçiyor, İlker Başbuğ, hem de önündeki yazılı notlara bakarak, sözde Atatürk ile ilgili bir sürü ıvır zıvırı geveleyip duruyor!

Olası değil ya, acaba İsmail Küçükkaya, eski genelkurmay başkanına şöyle bir soru sorabilir mi diye merakla bekliyorum:

“Efendim, araştırmacı yazar Yılmaz Dikbaş, iki yıl önce yayımlanmış ve büyük ilgi görmüş olan “ATATÜRKÇÜLER YENİLDİ” adlı kitabında sizin Mason olduğunuzu yazmıştı. Her yazdığı satırın belgeli olduğunu sürekli olarak vurgulayan Yılmaz Dikbaş’ın bu iddiasına ne dersiniz? İkinci bir sorum daha var. Yine aynı kitapta Yılmaz Dikbaş, 1977–1978 sürecinde Harp Okullarının sınıf kitaplıklarından Atatürk’ün “Söylev”inin kaldırılmış olduğunu yazdı. Bu doğru mudur? Siz, Silivri hapishanesindeyken “Söylev”i okumuş ve herkesin bu kitabı okumasını önermiştiniz. Hem Harp Okullarındaki kütüphanelerden “Söylev”i çıkartıyor hem de şimdi okunmasını öneriyorsunuz, bu bir çelişki değil mi?”
Elbette İsmail Küçükkaya böyle bir soru sormadı, ben de boşuna hayale kapılmış oldum!

FOX TV’deki Atatürk özel programının neredeyse sonuna yaklaşıyoruz.
Her şeye karşın ümidimi yitirmiyor, İlker Başbuğ’un Atatürk’ün şu sözlerine vurgu yapmasını bekliyorum:
“Efendiler!
Biz, milletçe bizi mahvetmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı savaşmayı uygun gören insanlarız!”
Boşuna umutlandığımı anlıyorum.
Eski genelkurmay başkanı, emekli orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk’ün antiemperyalist, antikapitalist ve devrimci yönlerinden hiç, ama hiç söz etmiyor!

Değerli Dostlar,

Ulusalcı bilinen bir televizyon kanalında, Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü gününde eğer Atatürk ile ilgili temel gerçeklerin hiçbiri anlatılmıyorsa; ABD vesayetinden hoşnut, NATO’cu, AB Mandacısı, Mason bir eski genelkurmay başkanı Türkçe olmayan sözcükler kullanarak saatlerce çene çalıp boy gösteriyorsa, gidilecek çok, ama çok uzun bir yolumuz var demektir!

Yılmaz Dikbaş
10 Kasım 2015, Salı
dikbas@kalinka.com.tr
0532 233 31 52

5 Eylül 2016 Pazartesi

“Tam bir Atatürkçü” Bank Asya’da Hesap Açtırır mı?



“Tam bir Atatürkçü” Bank Asya’da Hesap Açtırır mı?
Değerli Dostlar;
Öncelikle Ağustos 2009 tarihli Isparta Yerel Basınında çıkan bir haberi aktaralım. . http://www.haber32.com.tr/haber-yazdir/8675
Haberin Başlığı; “Özyürek Herkesle Kavgalı”
“İlimize gelen her yönetici ile kavgalı olmayı başaran A.D.D şube başkanı Özyürek Şimdi' de Vali Öneri Kızdırdı.
Vali Ali Haydar Öner, Kalkınma Ajanslarının kurulmasını eleştirerek ‘Kalkınma Ajansları aracılığı ile Cumhuriyet tasfiye ediliyor’ açıklamasında bulunan ADD Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek’e büyük tepki gösterdi.
Öner Konuyla İlgili Şu açıklamayı yaptı;
'' Bu marjinal bir söylemdir, önyargılı bir söylemdir, Atatürkçü Düşünce ile bağdaşmayan bir söylemdir. Kimse Atatürk adıyla rasgele konuşmamalıdır'' dedi.
Vali Ali Haydar Öner,  gazetecilerin Isparta’daki gündelik sorunlarla ilgili bir toplantı düzenledi ve toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı.
 A.D.D. Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek’in önceki gün, basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada Kalkınma Ajansları ile Cumhuriyetin tasfiye edildiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine konu hakkında görüş belirten Vali Ali Haydar Öner, Özyürek' in açıklamasına tepki gösterdi.
Ve Şunları Kaydetti; Bu söylemleri tutarlı bir söylem olarak değerlendirmiyorum. Marjinal bir söylemdir, önyargılı bir söylemdir, Atatürkçü Düşünce ile bağdaşmayan bir söylemdir, kimse Atatürk adına rasgele konuşmamalıdır. Özellikle Atatürk’e saygısı olanlar, Atatürk’le ilgili söylemlerinde çok dikkatli olmalılar.
 Atatürk dogmatik bir değer değildir. Pragmatik ve Türkiye’nin ufkunu açan bir değerdir. Atatürk' ü marjinalleştirmek kimsenin hakkı değildir,
Atatürk’ü marjinalleştirmek, dogmatikleştirmek, kimsenin hakkı değildir.
Özellikle gerçek manada Atatürkçü olanların buna müsaade etmemesi gerekir” dedi.
Konu Atatürkçülük İse O konuda Ödülüm Var;
Vali Ali Haydar Öner, toplantı salonundan ayrılırken kendisinin Atatürkçü bir Vali olduğunu vurguladı. Öner; Atatürkçülük bir şahsa münhasır bir olay değildir. Kaldı ki, ben 2000 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından ‘Yılın Atatürkçü Devlet Adamı’ ödülünü almış bir kişiyim. Şeklinde konuşarak toplantıyı sonlandırdı.”
17.08.2009 Tarihli “Sabah Akdeniz” ekinde ve Isparta Yerel “Çözüm” Gazetesinde “ÖZYÜREK’İN ATATÜRKÇÜLÜĞÜ” başlıklı, ADD Isparta Şubesine düzenlenen kumpasın Isparta ayağını oluşturanlardan biri olan  Şakir AKSÖZ tarafından kaleme alınan yazıdan bazı bölümler aktaralım,
. “Özyürek'in Atatürkçülüğü”
“ADD Başkanı Özyürek, klasik bir muhalefet anlayışı taşıyor. Herkesle, her idareciyle neredeyse kavgalı.
Her işe muhalif.
Isparta Valiliğine Ali Haydar Öner atandıktan sonra, Sayın Öner’in Atatürkçü kişiliği konusunda bilgiler aldık.
Ali Haydar Öner “Atatürkçü Vali” ödülünü alan bir isim. Görev yaptığı illerden, yakın çevresinden araştırın, Atatürkçülüğü konusunda herkesin fikri aynı:” Tam bir Atatürkçü.” Sayın Vali Isparta’daki uygulamaları ve açıklamaları ile de bunu gösteriyor. Atatürkçülük konusunda kırmızıçizgileri var ve kesinlikle taviz vermiyor.
…Ki Vali Öner’in Atatürkçülüğü ile Özyürek’in Atatürkçülüğünü tartışmam. Biri gerçekten yaşamış, yaşıyor, diğeri ise (bana göre) sadece ismini kullanıyor, dernek başkanlığı yapıyor.
Peki, tüm bu haberleri ve yazıları niçin paylaştık?
Bilindiği üzere 15 Temmuz ABD destekli başarısız FETÖ kalkışması sonrası, bu kalkışmayla ilgisi olduğu düşünülen hemen kişiler tutuklandı. OHAL’İ “cadı avına dayanak yapan iktidar, FETÖ kalkışması adı altında kendine muhalefet olarak gördüğü her kişiyi gözaltına aldırıyor, kamu görevlisi ise, sorgusuz-sualsiz kamudan ihraç ediyor.
Bu kapsamda daha önce “BANK ASYA”DA hesap açtıran, para yatıran, para çeken binlerce gariban kamu görevlisi görevinden ihraç edildi, ediliyor.  Kamu görevinde olmayanlar ise gözaltına alınıp, tutuklanıyor.
Tarih 09.02.2015, Şakir Aksöz’ün “Tam bir Atatürkçü” dediği, eski Isparta Valisi, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar ÖNER  “Bank Asya” Isparta Şubesinde hesap açtırıyor.
Peki, ne var bunda diyebilirsiniz?
İktidar O tarihte FETÖ örgütünün finans kaynağı olduğu iddiasıyla Bank Asya’ya el koymak için operasyon başlatmıştı.
İşte bu operasyonu protesto eden Öner Bank Asya’ya destek vermek amacı ile hesap açtırmıştı. Yani Öner  “Tam bir Atatürkçü” değil, meğer FETÖ destekçisiymiş!!
Şimdi o haberi okuyalım;
Öner Bank Asya’da Hesap Açtırdı

CHP Isparta İl Teşkilatı ile birlikte Bank Asya Isparta şubesini ziyaret eden Milletvekili Ali Haydar Öner, Türkiye'yi yönetenlerin hukuku askıya aldığını söyledi.
Cumhuriyet tarihinde özel şirketlere hiç bir zaman bugünkü kadar baskı yapılmadığını vurgulayan Ali Haydar Öner, devletin hiç bir dönemde banka batırmadığı gibi batmak üzere olan bankaları da müdahale ederek kurtarmaya çalışmadığını kaydetti.
Öner, "Bugüne kadar böyle bir hadise görülmemiştir. Devlet banka batırmaya çalışmamıştır. Kaçak sarayın baş sakini bir bankayı, bir finans kurumunu bilerek batırmaya çalışıyor. Bu bir iktisadi zulümdür, hukuksuzluktur, hukuk dışı bir davranıştır, memleketin iktisadi hayatına yapılan bir darbedir, ihanettir, zulümdür." dedi.  
Değerli Dostlar;
Bizim (O tarihte görevde olan ADD Isparta Şube Yönetimi) eleştirilerimizi  Atatürkçü Düşünce ile bağdaşmayan bir söylemdir” diyerek tepki gösteren Ali Haydar Öner’in FETÖ destekçisi olması Atatürkçü Düşünce ile bağdaşan bir eylem midir?  Yorum sizlerin.
Unutmadan Şakir Aksöz’e soralım. “Kim Atatürkçü?” 05.09.2016
Mahmut ÖZÜYREK