11 Mart 2016 Cuma

Ne Demiştik – Ne Dediler



1998 Yılı  Eylül aynıda üstlendiğim ve 2012 Aralık  ayında  Mandacı- Mason-  Tansel Çölaşan’ın yönetip yönlendirdiği bir kumpasla Atatürkçü Düşünce Derneği Şub e Başkanlığından alındığım yaklaşık 14 yıl içerisinde 1.000’i aşkın” Basın Açıklaması” yapılmış.  
Bu açıklamalara çoğu kez kimilerince yanıtlar verilmiş. Bu yazıyı yazmaya karar verince, önemli  ve güncelliği olanları ayırmaya, kimilerinin altını çizmeye başladığımda ilginç ve tuhaf bir durumla karşı karşıya kaldım.   1000’i aşkın açıklamanın neredeyse dörtte üçünü ayırmış ve bunlarında %50 sinin altını çizmiştim.
Yine ilginç ve tuhaf olan diğer çıkarsama ise,  Mandacı masonların ADD Isparta Şubesinin yönetim kadrosuna, büyük bir kin ve öç alma  ile saldırarak önce tasfiye, sonrada Şubeyi tümden kapatmaları, onların penceresinden bakıldığında haklı nedenlere dayanıyor!
ADD Genel Merkez yönetimini 2010 da ele geçirenler,  Atatürkçülüğü Masonik bir laikliğe indirgeyen, “ALTIOK ÇİZGİSİNDEN ve antiemperyalizmden soyutlanmış ATATÜRKÇÜLÜK” anlayışını, algısını  ADD’de  egemen kılmak için özel görevli elamanlardan başkaları değildi.
Proje açıktı ! Birinci aşamada; Atatürkçü Düşünce Derneği;  Kemalist düşün sisteminin taşıyıcılarından, örgütleyicilerinden ve yeniden-üreticilerinden, eylemci, militan kadrodan arındırılacak ve  yoksun kılınacaktı. İkinci aşamada ise; “Atatürkçülere Atatürk’ün meziyetlerini anlatmak”, “düşenlerin ve dönenlerin yasını tutmak, hikâyesini anlatmak”    “kurtuluş savaşı destanın tanıklığına takılıp kalmak ” olarak özetleyebileceğim, güncellikten ve halktan kopmuş bir bellek Atatürkçü Düşünce Derneğine egemen kılınacaktı.  Böylece, geçmişin geleceğe enerji aktarması bir yana,  geçmiş gelecekten enerji çalmaya başladı.
Şimdi gelelim “Ne Demiştik – Ne Dediler” konusuna.  Bu yazımızda 1000’i aşkın açıklamanın içinden, “Kalkınma Ajansları” ile ilgili Basın Açıklamalarımız ve kimlerin ne dediklerine bakalım.
10 Ağustos 2009 günü  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) ilk toplantısını Isparta’da  Vali Ali Haydar ÖNER’in başkanlığında yapacak. 
ADD Isparta Şubesi Yönetim Kurulu 09.08. 2009 günü  Konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlıyor. Açıklama yerel Basında geniş yer bulur
 Bundan sonrasını Yerel Basın’dan izleyeyelim.  http://www.haber32.com.tr/haber-yazdir/8675





Birkaç not ekleyelim. 1-Atatürkçü!!!  Vali A. Haydar Öner, 2011 yılı genel seçimlerinde CHP’den Milletvekili seçilmiştir.. Mahmut Özyürek’in ADD Şube Başkanlığından alınması için Çölaşan’la birlikte bir hayli mesai harcamıştır
2-Biz o basın  açıklamamızda Bölgesel Kalkınma Ajansları” aynı zamanda kaçınılmaz olarak ayrışma ve federasyon  taleplerini de hızlandıracaktır  demiştik.
Tarih 22 Aralık 2014,  HDP İstanbul Milletvekili Sırrı  Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptıkları görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Özerklik, bu toprakların yabancısı olduğu bir şey değil."….. “Bizim istediğimiz sadece bir bölge için de değildir”…. Biz bir siyasal partiyiz. Bu partinin geldiği noktada binlerce insanımızın kanı canı, emeği ve zindan duvarları var. Biz bunu değil AKP'ye hiçbir şeye kurban etmeyiz. Kendi öz gücümüze güveniyoruz. Emeğimizi heba etmeyiz" dedi. 

 Bir hafta sonra; ADD Isparta Şubesine düzenlenen kumpasın Isparta ayağını oluşturanlardan biri olan  Şakir AKSÖZ “Çözüm” Gazetesinde “Özyürek'in Atatürkçülüğü” başlıklı bir yazı yazıyor..
…… http://www.haber32.com.tr/haber/aksoz-e-yanit-gecikmedi-haberi-8810h.html
“Anımsama olmaksızın öğrenme, düşünme ve usa vurmak olanaksızdır”  Atatürkçü Düşünce Derneğinin pusulası Kemalizm’e, ağır ve onulmaz hasar veren Mandacı- Mason Çölaşan ve tetikçilerinin yaptıklarını anımsatmayı sürdüreceğiz.  26 Aralık 2014
Mahmut ÖZYÜREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder