26 Nisan 2014 Cumartesi

Ermeni taziyesinin perde arkası..



Bu meşhur fotoğrafı hatırladınız değil mi?..
Tarih; 29 Ekim 2004. Yer; Roma.. Türkiye, Cumhuriyet Bayramı’nı ve, Cumhuriyetin 81. yılını kutluyor. Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Gül, “Avrupalı dostlarının” kuşatması altında Avrupa Birliği Anayasası’na imza atıyor.. Kimin gölgesi ve himayesinde?.. Fotoğrafa tekrar dikkatlice bakın; Müslümanların katledilmesi emrini veren Haçlı seferlerinin öncüsü Papa X. Innocenzio’nun heykeli altında.
Vee!.. Tarih 23 Nisan 2014; Başbakan Recep Erdoğan yine Milli bir bayramda Türk Devletinin kuruluş temellerinin ve Milli Egemenlik ilanının yapıldığı anlamlı günde, Türk kanı içen Ermenilerin torunlarına taziyelerini sunuyor, hem de devletin resmi internet sitesinden.
Bütün bu olup bitenler basit birer tesadüf mü?
Hayır!..
Sizleri yine biraz geri götüreceğim. AKP’nin ilk iktidar yılı 2002’ye..
Başbakan Abdullah Gül, Recep Erdoğan AKP Genel Başkanı, Ahmet Davutoğlu dış politikadan sorumlu Başbakan Baş Danışmanı.
Erdoğan’ı yasaktan kurtaracak, milletvekili ve Başbakan olma yolunu açacak sihirli formül çantada bekletiliyor. Ama bir şey lazım; Avrupa desteği... Onun da şartları var..
Okyanus ötesi ile yapılan anlaşmalar ile Recep Erdoğan geniş bir Avrupa turuna çıkıyor. Tek tek ziyaret edilen Avrupa liderlerine iki büyük tavizin sözü veriliyor; 1-Kıbrıs, 2-Ermeni meselesi... Her çıktığı kapıdan Erdoğan “okey” alıyor. Sonra bildiğiniz süreç... Rahmetli Rauf Denktaş’a yaşarken yapılan zulümler ve bugün Kıbrıs’ta gelinen nokta.. Bu arada Abdullah Gül Başbakan iken Ahmet Davutoğlu’nun  gizli görüşmelerle hazırladığı Ermeni açılımı ve futbol topu bahanesi ile yürütülen ve uç veren faaliyetler.
Kurulan sinsi tezgahın sonucunda Abdullah Gül Başbakan Cumhurbaşkanı oldu. Recep Erdoğan milletvekili Başbakan.. Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı..
Muhteşem üçlü “Avrupalı dostlara” o günlerde Ermenilerden özür dileme sözü vermişti. Büyük İsrail projesinin büyük Ermenistan aşamasında en kritik adımlarından biri daha 23 Nisan’da 2014’te atıldı. Özür dilemeye 5 dakika var!..
Erdoğan’ın taziye metni, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan Baş Danışmanlığı döneminde hazırlanan taslak metin. Ama bugün muhteşem 3’lünün saflarında kayma var. Davutoğlu, Erdoğan’a daha yakın siyaset çizgisini tercih edip Abdullah ağbisinden uzaklaştı, Erdoğan sonrası Başbakanlığı garanti etti gibi. 
Bu satırları daha iyi anlayabilmek için bir de 16 Nisan Çarşamba’ya, Gül ile Erdoğan arasındaki iplerin  koptuğu geceye gidelim. Hatırlarsanız, 22 Nisan’daki ADSIZ’ta Abdullah Gül’ün Recep Erdoğan’a, “Etraflıca tekrar düşünün. Sizin aday olmanız halinde Türkiye’de çok büyük kaos ortamı yaşanabilir. Ülke sizin Cumhurbaşkanlığınıza şu anki şartlar çerçevesinde hazır değil” dediğini yazmıştım. Biraz daha ayrıntı(!) vereyim. O görüşmede, Gül, Erdoğan’a Cumhurbaşkanı olması için uluslararası desteğe de sahip olmadığını vurguladı. Haklıydı(!) Abdullah Gül. 30 Mart sonrasında Obama ve Avrupalı liderlerden kendisini tebrik eden olmamıştı.
Recep Erdoğan yakın çevresi ile istişare etti. Yurt dışında yaşayan Türklerden oy isteme bahanesi ile çıkacağı Avrupa turundan önce 2002’de verdiği sözlere nasıl sadık kalacağının  işaret fişeğini 23 Nisan 2014’te attı.
 Bu arada, yakında bir yerlerden “Çin füzelerinden  vazgeçtik” haberlerini de duyarsanız sakın ha şaşırmayın!..
Gül-Erdoğan devlet görüşmesinin gerçekleşeceği(dün) saatten çok önce kaleme aldığım bu yazıda size son AKP kulislerini de aktarayım;
 Başbakan Erdoğan’ın milletvekilleri ve diğer parti organlarıyla yaptığı toplantılarda Abdullah Gül’e kimin ne dediği ve neler konuşulduğu yakın isimler tarafından satır satır not ediliyor. Bu notlar doğrudan Gül’e iletiliyor. Erdoğan da bunu duyunca çok sinirlendi ve “Abdullah Bey AKP tabanına dayanıyor, burada siyaset yapıyor ancak hiçbir zaman bizimle aynı yolu yürümüyor. TÜSİAD’ın temsil ettiği zihniyet ile yol yürüyor” diye büyük tepki gösterdi.
Ayrıca, Erdoğan milletvekilleri toplantısında,  “Parti içinde kimin eksiklerini gördüyseniz, eleştirileriniz varsa, doğrudan bana yazın, özellikle paralel yapı ile ilişkili olanları çekinmeden anlatın. Özel kalem müdürüme talimat verdim mektuplarınızı onun aracılığıyla bana ulaştırın” diye talimat verdi.
Aldığım bilgilere göre, Erdoğan Köşk’te çalışacağı bürokratlar ve danışmanların listesini de tamamlamak üzere..
Hayırlara vesile olur İnşaalah!..
 25.04.2014

Ahmet TAKAN


24 Nisan 2014 Perşembe

“Change org” veGeorge Soros VE ONUN AÇIK TOPLUM ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN FİNANSE KURULUŞLAR



DEĞERLİ DOSTLAR , “Change org”Web Sitesinde açılan https://www.change.org/tr/kampanyalar/tbmm-t%C3%BCrkiye-cumhuriyeti-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-recep-tayyip-erdo%C4%9Fan-taraf%C4%B1ndan-24-nisan-1915-olaylar%C4%B1n%C4%B1n-y%C4%B1l-d%C3%B6n%C3%BCm%C3%BC-%C3%B6ncesinde-ermenilere-yap%C4%B1lan-taziye-mesaj%C4%B1n%C4%B1-protesto "TBMM: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Nisan 1915 olaylarının yıl dönümü öncesinde Ermenilere yapılan taziye mesajını protesto." KAMPANYASINA KATILMIŞ  VE PAYLAŞMIŞTIM. Sn. Banu AVAR’ın  uyarısı üzerine yaptığım  araştırmada (Kaynak: Banu AVAR “Kacin Demokrasi Geliyor”)  Change org Web Sitesinin, George Soros ve onun Açık Toplum Enstitüsü tarafından doğrudan finanse  edilen Organizasyonlar dan biri olduğunu öğrendim. Bu nedenle paylaşımda bulunduğum tüm dostlardan özür diliyorum.
Bu araştırma sonunda ulaşabildiğimiz “George Soros VE ONUN AÇIK TOPLUM ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN FİNANSE KURULUŞLAR”ın  listesi  aşağıda bilginize sunulur.



 George Soros ve onun Açık Toplum Enstitüsü tarafından doğrudan finanse  edilen Organizasyonlar
George Soros VE ONUN AÇIK TOPLUM ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN FİNANSE KURULUŞLAR
Discover Networks tarafından



 Son yıllarda, doğrudan finansman ve yardım almış Organizasyonlar George Soros ve onun Açık Toplum Enstitüsü (OSI) şunlardır. (Her kapsamlı profilleri "mevcuttur Groups of "bölümünde DiscoverTheNetworks.org ):
  • İlerleme Projesi : Bu ​​organizasyon olarak geniş mümkün olduğu kadar sofistike bir iletişim departmanı yoluyla kendi solcu dünya görüşleri ve değerlerini yaymak ise politik açıdan birimler halinde "renk toplulukları" düzenlemek için çalışır.
  • Air America Radio : Şimdi feshedilmiş, bu bir kendi kendine tespit "liberal" radyo ağı oldu.
  • All of Us ya da Yok : eski mahkumlar, parolees, ve hatta mevcut siyasi mahkumlar seçimlerinde seçmenlerin oy kullanmasına izin şekilde - - eyaletten eyalete değişir Bu örgüt oylama yasaları değiştirmek istiyor.
  • Adalet için İttifak : İyi karşısındaki federal yargıçların atanması onun aktivizmi için bilinen bu grup sürekli olarak Cumhuriyet yargı adaylarını gösteriyor "aşırılar."
  • Amerika araya geliyor : Soros, amacı yanlısı Demokrat seçmen mobilizasyon programlarını koordine ve organize etmek olan bu grup, yaratılmasında önemli bir rol oynadı.
  • Amerika Oy : Soros ayrıca, hedefli kampanyalar-out-oy almak büyük olasılıkla Demokrat seçmenler bu grubu, yaratılmasında önemli bir rol oynadı.
  • Amerika'nın Sesi : Bu ​​açık sınırları grup yasadışı yabancılar için af lehine sağlam bir gündemi içeren "kapsamlı" göçmenlik reformu teşvik etmek istiyor.
  • Göç Politikası Amerikan Barolar Birliği Komisyonu : Bu ​​organizasyon "işveren ve vatandaşlık ya da göçmenlik durumunu doğrulamak için eğitim, sağlık ve diğer sosyal hizmetleri sağlayan kişileri gerektirir yasaları karşı çıkıyor."
  • Amerikan Köprü 21. Yüzyıl : Bu ​​Super PAC Demokrat siyasi adayların Cumhuriyet düşmanları yenmek için tasarlanmış muhalefet araştırma yapar.
  • Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği : Bu ​​grup ABD hükümeti tarafından çıkarılan hemen hemen bütün post-9/11 ulusal güvenlik önlemlerini karşı çıkıyor. Bu, açık sınırları destekler şüpheli teröristler ve onların abettors savunmasına koştu geldi ve eski Yeni Sol terör atanan Bernardine Dohrn onun Danışma Kurulu.
  • Hukuku ve Politikası için Amerikan Anayasası Derneği : Bu ​​Washington, DC merkezli düşünce Amerikan içtihatlarını taşımak istiyor indoctrinating, ve onları iktidar pozisyonları edinmelerine yardımcı, genç bir hukuk öğrencileri harekete, işe bıraktığı. Aynı zamanda onların politik düşmanları kınamak için bir kabadayı minber solcu Demokratlar sağlar.
  • Amerikan Aile Sesler : Bu ​​grup zalimler ile Cumhuriyetçiler şarj medya kampanyaları yaratır ve koordine eder.
  • Amerikan Öğretmenler Federasyonu : uzun zamandır AFT Cumhurbaşkanı Albert Shanker 1997 yılında öldükten sonra, o Yeni İşçi Hareketinin en güçlü sol-kanat elemanlarının bazı ile ittifak, yavaş yavaş sendika "yeniden markalı" Sandra Feldman tarafından başarılı oldu . Feldman, 2004 yılında öldüğünde, Edward McElroy 2008 yılında Randi Weingarten, ardından onun yerini aldı. Hepsi onun post-Shanker dönemde benimsediği sola kursta sendika tuttu.
  • Amerikan Arkadaşlar Hizmet Komitesi : Bu ​​grup tüm dünyada insan acı başlıca nedeni olarak ABD'yi görüyor. Bunun gibi, Amerika'nın tek taraflı silahsızlanma, Amerikan sınırlarının çözülmesini, yasadışı yabancılar için af, ölüm cezasının kaldırılması, ve Yurtseverlik Yasası yürürlükten kaldırılması yanadır.
  • Amerikan Göçmenlik Konseyi : Bu ​​kar amacı gütmeyen açık sınırları lobi önemli bir üyesidir. Bu ABD'de yaşayan yasadışı yabancılar için genişletilmiş haklar ve af savunucuları
  • Amerikan Göçmenlik Hukuk Vakfı : Bu ​​grup yasadışı yabancılar için af destekler, kimin adına bu ABD hükümetine karşı davalar açtı üzerinde.
  • Amerikan Bağımsız Haber Ağı : Bu ​​örgüt, ilerici değişim savunuyor "darbe gazetecilik" teşvik etmektedir.
  • Sosyal Adalet için Amerikan Enstitüsü : AISJ hedefi kent hizmetleri, uyuşturucu yasaklama, suçun önlenmesi, konut, kamu sektörü iş, sağlık hizmetlerine erişim, ve halk üzerinde artan hükümet harcamaları için ajitasyon tarafından "yoksul toplumların dönüştürmek" vasıflı toplum organizatörleri üretmek için okullar.
  • Amerikan Kütüphane Derneği : Bu ​​grup Teröre Bush yönetiminin Savaşı açık sözlü bir eleştirmen olmuştur - özellikle de, Bölüm 215 ABD Yurtseverlik Yasası olarak adlandırdığı, "anayasal hak ve kütüphane kullanıcılarının gizlilik haklarına ilişkin mevcut bir tehlike."
  • Amerikan Prospect, Inc : Bu ​​kurumlar trenler ve rehberlere genç solcu gazeteci ve solcu liderler için strateji toplantıları düzenlemektedir.
  • Uluslararası Af Örgütü : Bu ​​kuruluş, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail insan hakları ihlalleri için eleştiri fena halde orantısız pay yönlendirir.
  • Uygulamalı Araştırma Merkezi : "yapısal ırkçılık" derin bir ulus olarak Amerika Birleşik Devletleri görüntüleme "toplumun kumaş gömülü," ARC talep tarafından "adil ve eşit bir toplum inşa etmek" istiyor "Bizim en güçlü kurumlardan somut değişim."
  • Arap Amerikan Enstitüsü Vakfı: Arap Amerikan Enstitüsü post-9/11 dönemde Arap Amerikalılara yöneltilen ileri sürülen yaygın sivil özgürlükler ihlallerini kınadı ve Filistin halkının acımasız bir zalimin olarak İsrail'i karakterize.
  • Aspen Enstitüsü : Bu ​​örgüt radikal çevreciliği teşvik ve derin boğulmuş bir millet olarak Amerika'yı hit "yapısal ırkçılık."
  • Reform için Toplum Kuruluşları Birliği Şimdi : Bu ​​grup solcu Demokratlar adına seçmen mobilizasyon sürücüleri yürütmektedir. Bu girişimler, herkesin bildiği, dolandırıcılık ve yolsuzluk tarafından gölgelendi edilmiştir.
  • Oy pusulaları Girişimi Strateji Merkezi : Bu ​​örgüt, bir dilekçe ("açılım") süreci başarıyla geçmesi ve daha sonra halk tarafından üzerine oylanan sandık önlemler-devlet düzeyinde yasama önerileri ile "ulusal bir strateji ilerici" ilerlemek istiyor.
  • Haklarını Savunma Komitesi Bill : Bu ​​grup kendi yerel kasabalar, şehirler ve hatta üniversite kampüsleri kamuya Yurtseverlik Yasası muhalefetlerini ilan etmek ve kendilerini belirtmek almakla ilgilenen aktivistler için ayrıntılı bir plan sunmaktadır "Sivil Özgürlükler Güvenli Bölgeleri." Örgüt aynı zamanda kendini tarif radikal avukat bir savunma geldi Lynne Stewart teröre maddi destek sağlayan, 2005 yılında mahkum edildi.
  • Sadece Göç Siyah Birlik : Bu ​​örgüt, siyah ırk kimlik merkezli "sosyal ve ekonomik adalet" için birleşik bir hareket yaratmayı hedeflemektedir.
  • Blueprint North Carolina : Bu ​​grup "Kuzey Karolina devlet politikasını etkilemek istiyor, böylece bu tür sağlık hizmetlerine daha iyi erişim, daha yüksek ücret, daha uygun fiyatlı konut, güvenli, temiz bir çevre ve erişim gibi daha ilerici politikaları devlet yararına sakinleri üreme sağlığı hizmetleri. "
  • Adalet Brennan Center : Bu ​​düşünce / yasal aktivist grup, bilimsel çalışmalar üretir medya kampanyaları bağlar, dosyalar külot amicus, eylemcilere pro bono destek verir ve radikal peşinde test durumlarda davalar açtı "değişim."
  • Brookings Institution : Bu ​​örgüt, BM-egemen dünya hükümeti kurulmasını kolaylaştırmak istiyor dahil olmak üzere enternasyonalist ve devlet destekli programlar, çeşitli yer almıştır. Brookings Fellows zamanda ticaret ve bankacılık ek küresel işbirliği için çağrıda bulundular; Kyoto Protokolü'nün genişletilmesi; ve çocuklar için sağlık sigortası kamulaştırdı. Dokuz Brookings ekonomistler bir dilekçe imzaladı Başkan Bush'un vergi indirimlerinin karşı 2003 yılında.
  • Amerika'nın Geleceği için kampanya : Bu ​​grup vergi zamları, toplumsallaşmış tıp ve sosyal refah programlarının dramatik yaygınlaşmasını destekliyor.
  • İyi Sağlık için kampanya : Bu ​​örgütün tek bir mükellefi, devlet-run, evrensel bir sağlık sistemi yanadır.
  • Gençlik Adalet Kampanyası : Bu ​​kuruluş, "yetişkin ceza-adalet sistemi gençlere aktarılması, suç işleme oranlarının daha yüksek yol açan gereksiz risk İnkarsere ve gözaltına gençlik koyar, küçük bir caydırıcılık değeri vardır, ve kamu güvenliğini artmaz." iddia
  • Kampüs İlerleme : Soros fonlu bir proje Amerikan İlerleme Merkezi , bu grup ", kolej ve üniversite kampüslerinde ilerici seslerini güçlendirmek kampüs sağcı grupların artan etkisine karşı, ve ilerici liderlerin yeni nesillere güçlendirmek." istiyor
  • Casa de Maryland : Bu ​​örgüt agresif şu anda ABD'de yaşayan yasadışı yabancılar için af dahil genişletilmiş haklar, teşvik politikaları lehine oy yasama lobileri.
  • Catalist : Bu ​​amaçlayan, kar amacı gütmeyen, siyasi danışmanlığı "ilerici örgütler kurma ve her oylama çağındaki Amerikan sağlam bir ulusal seçmen veritabanı işletim toplumsal katılım ve seçim başarısı ölçülebilir artışlar gerçekleştirmek yardımcı olur."
  • Katolikler Choice : Bu ​​sözde Katolik örgüt kürtaj-on-demand kadınların hakkını destekliyor.
  • Ortak Şunun için Alliance Katolikler : Bu ​​siyasi amacı gütmeyen grup adayları solcu için Katolik toplumdan destek üreten adamıştır, nedenleri ve mevzuat.
  • Amerikan İlerleme Merkezi : Bu ​​solcu düşünce eski başkanlığında Clinton personel şefi John Podesta ile yakından çalışır Hillary Clinton , ve çok sayıda eski Clinton yönetimi çalışanları istihdam. Bu "ilerici Amerika'nın uzun vadeli bir vizyon geliştirme" ve kararlıdır "yeni ilerici fikirler ve politika önerileri üretmek için bir forum sağlamak."
  • Toplum Değişim Merkezi : Bu ​​grup askerler ve solcu öncülük aktivistleri trenler "siyasi bir mesele kampanyalar." Getirerek, sosyal refah programları için artan finansman Teşvik "yoksullukla ilgili büyük bir ulusal konularda dikkat," Merkez ünlü radikal organizatör Saul Alinsky tarafından öğretilen teknikleri üzerine eğitim programlarını dayandırır.
  • Anayasal Haklar Merkezi : Bu ​​pro- Castro örgütü bir çekirdek üyesidir açık sınırları lobi , ABD hükümeti tarafından hemen hemen tüm post-9/11 terörle mücadele önlemleri aksine, Amerikan ve adaletsizlik uluslararası terörizm eylemleri tahrik ettiğini iddia etti.
  • Ekonomi ve Politika Araştırmaları Merkezi : Bu ​​grup refah reformu yerine, "yaşama ücreti" yasalarını destekleyen vergi indirimleri reddeder ve sürekli sosyalist rejimlerin sözde başarıları, en önemlisi Venezuela övgü.
  • Üreme Hakları Merkezi : CRR misyonu, güvenli, ekonomik bir doğum ve kürtaj-on-demand ergenler dahil olmak üzere tüm kadınlar için garanti etmektir. Organizasyon düşük gelirli kadınlar için (Medicaid) aracılığıyla mükellef tarafından finanse edilen kürtaj erişimi talep eyalet ve federal davalar açmıştır.
  • Sorumlu Kredilendirme Merkezi : Bu ​​örgüt subprime mortgage krizi önemli bir oyuncu idi. Phil Kerpen (Refah için Amerikalılar de politika için başkan yardımcısı), CRL göre "aşağı ve niteliksiz borçlulara kötü kredi verme içine [ed] bankaları taciz sh [ook]." Ayrıca, CRL bir kanal olarak çalıştırmak üzere bunu sağlayan bir sözleşme müzakere Fannie Mae yüksek riskli krediler.
  • Bütçe ve Politika Öncelikleri Merkezi : vergi kesintileri genellikle sadece zengin yardımcı olduğu tezinden Muhakeme, bu örgüt üzerinde daha fazla vergi harcamalarının savunan sosyal refah programları , düşük gelirliler için.
  • Wisconsin Stratejisi (İNEKLERDE) Center on : - şirketler dahil olan gelirleri bu uygulanan yüksek vergiler yoluyla servet dağıtma hedefleyen ortalamanın üzerinde, COWS devlet hükümetinin toplumun tüm kesimlerinden gelen fuar katkı koşum edebilmek önemli olduğunu "iddia edilmektedir ve zengin. "
  • Şimdi Amerika'yı değiştirmek : Aralık 2006 yılında kurulan Değişim Amerika Şimdi olarak kendini tanımlayan "Cumhuriyetçi Kongre başarısız politikaları üzerinde vatandaşları eğitmek ve Demokratik gündeme tarafından sunulan vaadi ile başarısızlık bu rekoru kontrast için oluşturulan bağımsız bir siyasi örgüt."
  • Washington'da Sorumluluk ve Etik için Vatandaşlar : Bu ​​grup davalar açtı ve getiriyor "özel çıkarlar için ortak iyi kurban hükümet yetkililerine karşı" etik ücretleri ve "kamu güvenini ihanet." Hemen hemen tüm hedeflerin Cumhuriyetçileri.
  • Bir koalisyon için Uluslararası Ceza Mahkemesi : Bu ​​grup, uluslararası bir mahkemenin bu Amerikan ceza-adalet prosedürleri tabi kılmaya çalışmaktadır.
  • Yaygın Nedeni : Bu ​​organizasyon, kampanya finans reformu hakkında getirmek Centilmenlik Doktrini benzeyen medya reformu takip ve artan toplumsal refah ve çevresel harcamaları lehine askeri bütçelerini kesmek hedefliyor.
  • Anayasa Proje : Bu ​​örgüt askeri komisyonlarının yasallığı meydan istiyor; "düşman savaşçı" geciktirecek sonunda; teröristlerin devlet gözetim kınıyoruz ve Cumhurbaşkanının yürütme ayrıcalıkları sınırlayabilir.
  • Wildlife Defenders Eylem Fonu: Yaban Defenders Alaska'nın Arctic National Wildlife Refuge petrol arama karşı çıkıyor. Bu günlüğü, çiftliği, madencilik ve çevreye yıkıcı faaliyetler gibi eğlence motorlu araçların bile kullanımını kınar.
  • Demokrasi Birlik : Bu ​​kendini tarif "liberal örgüt" solcu gruplar için bir fon takas geliştirmek için 200 milyon dolar yükseltmeyi hedefliyor. Soros, bu gruba büyük bir bağış olduğunu.
  • Demokrasi 21 : Bu ​​grup aynı zamanda McCain-olarak bilinen 2002 İki Partili Kampanya Reform Yasası, sadık bir destekçisi olduğunu Feingold Yasası.
  • Şimdi Demokrasi! : Democracy Now! sağlamak için WBAI radyo haber müdürü Amy Goodman ve dört ortakları tarafından 1996 yılında oluşturulan "nadiren ABD kurumsal sponsorluğunda medyada duydum perspektifleri", yani radikal ve yabancı sol gazeteciler ve emek aktivistleri ve kapitalizmin ideolojik düşmanların bakıldı.
  • Demokratik Adalet Fonu : DJF Yurtseverlik Yasası karşı çıkıyor ve Amerika Birleşik Devletleri içine göçü kısıtlamak veya düzenlemek için en çok çaba - özellikle de Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenen ülkelerin "terörist ülkeler."
  • Demokrat Parti : Soros'un fon faaliyetleri Demokrat Parti güç tabanını sağlamlaştırmak yardım büyük ölçüde ayrılmış bulunmaktadır. Kasım 2003'te bir röportajda, Soros, 2004 yılında Başkan Bush yenerek "hayatımın odak noktası" olduğunu belirtti ... "yaşam ve ölüm meselesi." Bush'u yenmek için 75.000.000 $ yükseltmek için söz verdi, ve bizzat Bush karşıtı örgütlere bu miktarın yaklaşık üçte bağışladı. "Bush yönetimi altında Amerika," dedi, "dünya için bir tehlikedir ve ben ağzıma nerede benim para koymak için hazırım."
  • Demos : Bu ​​kuruluş, federal ve eyalet politika için "adre [s] bugün Amerikan toplumunu karakterize ekonomik güvensizlik ve eşitsizlik" lobiler; "servet, gelir ve siyasi nüfuz boşlukları azaltmak için fikirler" teşvik; ve zenginler için vergi zamları yanadır.
  • Drum Major Enstitü : Bu ​​grup kendi vizyonunu ilerletmek adımları atmaya "politika ve kanaat liderleri" ikna nihai amacı ile ", ilerici hareketi yakıt fikirler üreten bir partizan olmayan, kar amacı gütmeyen bir think-tank" olarak tanımlıyor "sosyal ve ekonomik adalet." arasında
  • Earthjustice : Bu ​​grup ABD kara ve su yolları nasıl kullanılabileceği konusunda ciddi sınırlamalar yerleştirmek istiyor. Çoğu madencilik ve günlük girişimleri, ticari balıkçılık işletmeleri ve gelişmemiş bölgelerde motorlu araçların kullanılmasına karşı.
  • Ekonomik Politika Enstitüsü : Bu ​​organizasyon "hükümet, ekonomik açıdan hassas koruyan fırsat eşitliğini sağlamak ve tüm Amerikalıların refahı geliştirmede aktif bir rol oynamalıdır." inanıyor
  • Elektronik Gizlilik Bilgi Merkezi : Bu ​​örgüt ABD YURTSEVERLİK Kanunu sert bir eleştirmeni olmuştur ve kamuya hükümetin kullanımı hakkında bilgi sayfaları binlerce serbest veya hesap için FBI "çağrısında iki olgu litigating yılında Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'ne katıldı YURTSEVERLİK Kanunu güçler. "
  • İnsan Hakları Ella Baker Merkezi : bu anti-yoksulluk örgütü "Bizim şehirlerde yatırım yapmama yıllardır" iddia devrimci komünist Van Jones, tarafından ortaklaşa kurulan - "aşırı, ırkçı polislik ve over-hapsetme" ile birleşir - "var umutsuzluk ve evsizlik yol açtı. "
  • Emily Listesi : Bu ​​siyasi ağ erişimi sınırsız destek Demokrat kadın siyasi adaylar için para yükseltir mükellef tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand.
  • Enerji Eylem Koalisyonu : 2004 yılında kurulan bu grup olarak kendini tanımlayan EAC için, buna göre "söküm zulüm" anlamına gelen "50 gençlik önderliğinde çevre ve sosyal adalet gruplardan oluşan bir koalisyon gençlik temiz enerji ve iklim hareketi oluşturmak için birlikte çalışarak." Çevresel adalet ilkeleri.
  • Fuar Göçmenlik Reformu Hareketi : Bu ​​Toplum Değişim Merkezi'nin açık-sınırları koludur.
  • Faithful America : Bu ​​örgüt zenginliğin yeniden dağıtılmasını teşvik, geliştirilmiş sorgulama işlemlerine bir son karşısındaki mahpuslar-of-savaş, küresel ısınma, ve bir devletin işlettiği sağlık bakım sisteminin oluşturulmasını mücadele politikalarının yürürlüğe girmesi.
  • Feminist Çoğunluk : doğası gereği cinsiyetçi ulus olarak Amerika Birleşik Devletleri karakterize, bu grup "kadınların ilerlemesine tepki ve işe karşı, erkeklerle kadınların hukuki, sosyal ve siyasal eşitlik ilerleyen ve gelecek liderliğini teşvik etmek, genç feministler eğitim odaklanır ABD'de feminist hareketi. "
  • Dört Özgürlük Fonu : Bu ​​organizasyon büyük vakıflar daha esnek ve hızlı bir şekilde devlet-tabanlı açık sınırları örgütlerini finanse hangi aracılığıyla bir kanal olarak hizmet etmek için tasarlanmıştır.
  • Kampüste ücretsiz Döviz : Bu ​​organizasyon üniversiteler bir "benimsemek var bir birey, David Horowitz ve onun kampanya çabalarına karşı sadece oluşturulan Akademik Hakları Bill , "yanı sıra ihbar . Horowitz'in 2006 kitap Profesörler Üye kuruluşlar FEC şunlardır Kampüs İlerleme (bir proje Amerikan İlerleme Merkezi ); Üniversite Profesörleri Derneği ; Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği , Amerikan Way İnsanlar ; Amerika Birleşik Devletleri Öğrenci Birliği ; Kampüs Free Speech Merkezi ; Amerikan Kütüphane Derneği , Free Press ; ve Devlet Ulusal Birliği Kamu Çıkarı Araştırma Grupları .
  • Free Press : Bu ​​"medya reformu" organizasyon gibi birçok önemli solcular ve bu kuruluşlar ile yakın çalıştı Amerika için Media Matters , Air America Radyo , Küresel Borsası , Kod Pembe , Adalet ve Raporlama Doğruluk , Devrimci Komünist Partisi , Anne Jones dergisi, ve Pacifica Radio .
  • Fon Değişim : sosyal değişim için bir araç olarak hayırseverlik kavramı Dedicated, bu organizasyon çiftleri likeminded grupları ve eylemciler ile solcu bağışçılar ve vakıf "ilerici" değişim ve kendi sürümü hakkında getiren adanmış kim sosyal adalet . Bu burslusunun çoğu Amerikan toplumunun ırkçılık, ayrımcılık, sömürü ve eşitsizlik ile dolu olduğunu ve sürekli eğitim, aktivizm ve sosyal ajitasyon yoluyla elden geçirilmesi gerektiğini varsayalım.
  • Gamaliel Vakfı : radikal Sixties aktivist Saul Alinsky bu onun taktiklerini modellemek, bu grup mevcut iç güvenlik önlemleri ve göç kısıtlamaları karşı güçlü bir tavır alıyor.
  • Gisha: Hareket Özgürlüğü Yasal Koruma Merkezi : Bu ​​anti-İsrail organizasyon Filistinliler yardım etmek istiyor "hareket özgürlüğü haklarını."
  • Sorumluluk Global Merkezi Koruma : Bu ​​grup, bir devlet yapamaz veya kendi sınırları içinde meydana gelen toplu zulümleri sivilleri korumak için isteksiz ya kanıtlıyor zaman, bu müdahale için uluslararası toplumun sorumluluğu olduğunu iddia - barışçıl eğer mümkünse, ancak orduyla Gerekirse zorlamak.
  • Global Exchange : pro-Castro radikal tarafından 1988 yılında kurulan Medea Benjamin , bu grubun sürekli olarak Amerika'nın dış politikasını, iş uygulamaları ve iç hayatını kınadı. 9/11 terörist saldırılarının ardından, Global Exchange incelemek için Amerikalılar tavsiye "Arap dünyasında ABD'ye karşı kızgınlık nedenlerini -. Ortadoğu petrolüne bağımlılıktan İsrail'e karşı önyargılı politikası"
  • Sınır Tanımayan Grantmakers : GWB çok solcu çevre, anti-savaş destekleyici ve sivil hakları grupları olmak eğilimindedir. Bu bir dizi doğuran şefi ", siyasi, ekonomik, ve sosyal sistemler" birini gördüğü, hangi zamanda kapitalizmin genel düşman olan "sosyal hastalıklar."
  • For All yeşil : Bu ​​grup tarafından oluşturulan Van Jones , federal iklim, enerji ve ekonomik politika girişimleri için lobi.
  • Amerika için Sağlık Şimdi : Bu ​​grup, federal hükümetin finansman sorumlu ve tüm ABD sağlık sistemini yönetmek olacak bir "tek mükellefi" modelini destekler.
  • İnsan Hakları Kampanyası : Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük "lezbiyen-gay-biseksüel-transseksüel" lobi grubu, HRC siyasi adaylar ve LGBT gündemini ilerletmek olacaktır mevzuatı destekler. Tarihsel olarak, HRC en şiddetle "nefret suçu" yasaları arasında kaldırılması, HIV / AIDS ile ilgili mevzuat savunulan olan ordunun politikasını "Tell etmeyin, Sorma", ve eşcinsel evliliğin yasallaşması.
  • Önce İnsan Hakları : Bu ​​grup, açık sınırlar ve yasadışı yabancıların haklarını destekler; Patriot Act ciddi Amerikalıların 'sivil özgürlükler yıprattığını öne ücretleri; terör zanlısı adına mahkemenin dostları külot açtı Jose Padilla ; ve Guantanamo tesislerini esefle.
  • İnsan Hakları İzleme Örgütü : Bu ​​grup, ABD ve İsrail onun eleştiri orantısız bir pay yönlendirir. Tüm vakalarda ölüm cezası karşı çıkıyor ve yasadışı yabancılar için açık sınırlar ve af destekler.
  • I'lam : Bu ​​anti-İsrail STK "geliştirmek ve güçlendirmek Arap medya ve Filistin konularına ses vermek için." istiyor
  • Göçmen Savunma Proje : yasadışı göçmenlerin neden ilerlemek için, IDP yanı sıra göçmenlerin kendilerini, ceza adalet ve göç sistemlerinde göçmenleri temsil veya yardım New York savunma avukatları ve diğerleri göç yasası yedekleme desteği ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
  • Göçmen Hukuki Kaynak Merkezi : Bu ​​grup ABD'de üç milyon yasadışı yabancılar için kazanç af yardımcı iddia ve 1980'lerde Orta Amerika başarısız komünist devletlerin mültecilere sığınma hakkı için aranan kutsal hareketin bir parçası oldu.
  • Göçmen İşçiler Vatandaşlık Projesi : Bu ​​açık sınırları örgüt ABD'ye kitlesel göç savunur
  • Göç Ağı Savundu : göçmen hakları gruplarının bu ittifak istiyor "düşük gelirli göçmenler için adalete erişimi artırmak ve onlara hizmet kuruluşlarının kapasitesini güçlendirmek."
  • Göç Politika Merkezi : IPC açık sınırların bir savunucusu ve beri Amerika'da kaçak göçmen akını, ABD hükümetinin politikasına bağlı olduğunu iddia "kırık göç sistemi [...] ilk etapta izinsiz göç mahmuzlar."
  • Bağımsız Medya Merkezi : Bu ​​internet tabanlı, haber ve etkinlikleri bülten tahtası, bir değişmez solcu, anti-kapitalist perspektifi temsil ve anti-globalization/anti-America temalar için bir ağızlık olarak hizmet vermektedir.
  • Bağımsız Medya Enstitüsü : IMI onlara yardım etmek için "erişilebilir ve uygun stratejik iletişim danışmanlığı, eğitim, koçluk, ağ fırsatları ve somut araçları" ile solcu kuruluşlar sağlar SPIN Projesi (Stratejik Basın Bilgi Ağı), yönetir "sosyal adalet hedeflerine ulaşmak."
  • Amerika'nın Geleceği Enstitüsü : IAF toplumsallaşmış tıp, eğitim için artan hükümet fon ve bir altyapının oluşturulmasını destekleyen "ilerici çoğunluğun sesi duyulmasını sağlamak için."
  • Yeni Ekonomik Düşünce Enstitüsü : Yeni bir dünya yaratmak için Aradığınız "ekonomik paradigması," bu örgüt ulusal ekonomilerin hükümet müdahalesi lehine ve kusurlu bir sistem olarak kapitalizmi görenler çok sayıda kişi tarafından açıyor.
  • Politika Çalışmaları Enstitüsü : Bu ​​düşünce uzun komünist ve dünyada Amerikan karşıtı nedenleri desteklemiştir. Için bir üreme alanı olarak kapitalizmi görüntüleniyor "unrestrained açgözlülük," IPS düzeltici sağlamak istiyor "pervasız pazarlar ve bireycilik." Birleşmiş Milletler doğruluk bir sorgulamayan inanç professing, BM kontrolü altında Amerikan dış politikasını getirmeyi amaçlıyor.
  • Kamu Doğruluk Enstitüsü :. Bu anti-Amerikan, anti-kapitalist, anti-İsrail kuruluş, 2002 yılında Bağdat'a aktör Sean Penn'in ünlü ziyareti sponsorluğunda Ayrıca Demokrat Kongre üyeleri Nick Rahall ve eski Demokrat Senatör James Abourezk Irak'a ziyaret sponsor
  • Kadın Politikası Araştırma Enstitüsü : Bu ​​grup, kadına karşı ayrımcılık ile dolu bir millet olarak ABD'yi görüyor ve işlerin bu sözde durumuna dikkat çekmek için bir araştırma yayınlar. Ayrıca belirterek, vergi mükellefi tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand sınırsız erişim savunucuları "kürtaj erişim kadın ve kızların ekonomik refahı için gereklidir."
  • Uluslararası Kriz Grubu : Bu ​​örgütün önde gelen isimlerinden biri, Arap-İsrail İşleri Başkanı Bill Clinton'un özel yardımcısı oldu onun Ortadoğu Direktörü Robert Malley, olduğunu. Ortadoğu çatışma yaptığı analiz belirgin yanlısı Filistinli.
  • J Street : Bu ​​anti-İsrail bir grup İsrail'in seçim "karşı-üretken olacağını ve sadece, bölgede şiddet döngüsü derinleştirmek" Hamas'ın 'terörist saldırıları durdurmak için askeri eylemde uyardı
  • Adalet için Yahudi Fonlar : Bu ​​organizasyon aydınlanmış sosyal politikanın önemli bileşenleri olarak devlet müdahalesini ve mükellef finansman views. ". Yurt içi ekonomik ve sosyal adaletsizlik kök nedenleri mücadele için" Bu düşük gelirli topluluklara Yahudi donörlerin zenginlik yeniden dağıtmak istiyor JFJ en hesaplaşma olarak, bu kök nedenleri arasında baş tarafından-ürünlerin kapitalizmin doğal negatif - en başta ırkçılık ve "brüt ekonomik eşitsizlik."
  • Ortak Zafer Kampanya 2004 : George Soros tarafından kurulan Harold Ickes , bu grup 2004 seçim döngüsü sırasında Demokratlar için büyük bir bağış varlık oldu. Bu (şahsen Soros büyük miktarlarda dahil) katkıları toplandı ve diğer iki gruba, bunları tahsis Amerika araya geliyor ve Medya Fonu da Demokratlar adına çalıştı.
  • Bahis Justice : hakimler ", liyakat seçimi" olarak bilinen bir süreç içinde partiler üstü, bağımsız komisyonlar tarafından atanan ziyade oylama halk tarafından seçilecek Bu koalisyon çağırır.
  • LatinoJustice PRLDF : Bu ​​organizasyon iki dilli eğitim, oylama ilçe ırksal gerrymandering ve yasadışı yabancılar için genişletilmiş haklar destekler.
  • Kanunu'na göre Sivil Hakları Avukatlar Komitesi : Bu ​​grup bir unremittingly ırkçı ulus olarak, Amerika'yı views; iş ve akademik ırk temelli pozitif ayrımcılık tercihlerini görev için mahkemeler kullanır; yeşil kartların toptan tanınmasını sınırlamak ve potansiyel teröristlerin tespit İç Güvenlik çabalarının Bakanlığı'nın karşı külot açtı; Yurtseverlik Yasası kınar; ve yasadışı yabancılar "katkısını tanımak" için Amerikalılar çağırıyor.
  • Birleşik Latin Amerika Vatandaşlar Ligi : Bu ​​grup "yabancı düşmanlığı ve anti-İspanyol duyguları endişe verici bir artış" boğulmuş bir ulus olarak Amerika views; ırksal tercihleri ​​yanadır; yasadışı İspanyol yabancıların yasallaştırma destekler; ABD sınırları askeri gözetim karşı çıkıyor; İngilizce Amerika'nın resmi dil yapmak karşıdır; sınırların açık yanadır; ve Yurtseverlik Yasası gibi anti-terör yasaları reddeder.
  • Kadın Seçmenler Ligi Eğitim Fonu: Lig destekler vergi mükellefi tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand; , bir sürücü ehliyeti olan herkes, ne olursa olsun vatandaşlık statüsü, bir seçmen olmayı sağlar "Motor-seçmen" kayıt destekler ve vergi zamları ve toplumsallaşmış tıp destekler.
  • Genç Seçmenler Ligi : Bu ​​örgüt için "ülke gençleri [r] empowe" amaçlayan "demokratik sürece katılmak ve yerel, eyalet ve ulusal düzeyde [s] ilerici siyasi değişim yaratmak."
  • Lynne Stewart Savunma Komitesi: IRS kayıtlar Soros'un Açık Toplum Enstitüsü, bu organizasyon için 20.000 $ Eylül 2002 hibe yapılmış olduğunu göstermektedir. Stewart, daha sonra müvekkilinin, "kör şeyh" yataklıktan mahkum edildi suç savunma avukatı oldu Omar Abdel Rahman onun ile bağlantılı terörist faaliyetlere, İslami Grup .
  • Mahsom İzle : Bu ​​örgüt anlatılmaktadır olarak kendini "kendi topraklarında serbestçe hareket İsrail işgali ve Filistinlilerin haklarının reddine karşı İsrailli kadınlar, İsrail toplumunun her kesiminden barış aktivistleri, bir hareket."
  • Madre : Bu, uluslararası kadın örgütü Amerika'yı gördüğü   insan hakları dünyanın önde gelen tecâvüzcü. Gibi, onu "istiyor HABERLE [e] kadın ve dünyada şiddet, yoksulluk ve baskının karşısına aileleri ABD politikalarının gerçek hayata etkisi "ve" yıkıcı ABD politikalarına talep alternatifler. " Ayrıca vergi mükellefi tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand sınırsız erişim savunur.
  • Malcolm X Grassroots Movement : Bu ​​grup, ırkçılık ve siyahlara karşı ayrımcılık ile dolu bir millet olarak ABD'yi views; güneydoğu ABD'de bağımsız bir siyah bir ulus kurmayı amaçlıyor; ve kölelik için tazminat talep ediyor.
  • Massachusetts Göçmen ve Mülteci Savunuculuk Koalisyonu : Bu ​​grup yasadışı yabancılar için sivil hak ve özgürlüklerin genişletilmesi için çağrıda; Amerika'da yasadışı yabancılar genellikle "işçi sömürüye" maruz kaldığı ağıt; üniversite katılıyor yasadışı yabancılar için eğitim-yardım programları destekler; ve sivil özgürlükler üzerinde bir "çok rahatsız" saldırı olarak Yurtseverlik Yasası karakterize.
  • Medya Fonu : Soros, amacı, kavramsallaştırma üretmek ve televizyon, radyo, basın üzerindeki siyasi reklamları yerleştirmek oldu bu grubu, ve Internet yaratılmasında önemli bir rol oynadı.
  • Amerika için Media Matters : Bu ​​organizasyon "sistematik muhafazakar için baskı, yayın, kablo, radyo, internet ve medya bir kesitini izlemek isteyen bir" web tabanlı değil, kar amacı gütmeyen ... ilerici araştırma ve bilgi merkezi "dir yanlış. " Grup Soros destekli ile yakından çalışır Amerikan İlerleme Merkezi ve ağır tarafından finanse edilmektedir Demokrasi İttifakı Soros büyük finansörü olduğu.
  • Mercy Corps : Vis a vis Arap-İsrail çatışması, Mercy Corps Filistin yoksulluk ve İsrail doğrudan acı için tüm suçu yerleştirir.
  • Meksikalı Amerikan Yasal Savunma ve Eğitim Fonu : Bu ​​grup açık sınırları, yasadışı yabancılar için ücretsiz kolej eğitimi, İspanyolların karşılamak için indirdi eğitim standartlarını ve suçlular için oy haklarını savunuyor. Işverenlere karşı yaptırımların savunucuları karşı ayırımcılık aramak yasadışı emek bağımlı iken MALDEF görünümünde İngilizce ABD'nin resmi dili yapma destekçileri ", ırkçılık ve anti-göçmen duyguların motive" olan "kahverengi derili insanlar."
  • Meyer, Suozzi, İngilizce ve Klein, PC : Büyük Çalışma Bu etkili savunucusu Demokrat operatif başkanlığında Harold Ickes .
  • Midwest Akademi : Bu ​​varlık, çatışma ve yıldırma hedefleyen, doğrudan eylem taktikleri radikal aktivistler eğitiyor.
  • Göç Politikaları Enstitüsü : Bu ​​grup oluşturmak istiyor "yavaş yavaş daimi göç orta düzeyde kalan ... sınır kontrolleri kaybolması ile bir Kuzey Amerika."
  • Askeri Aileler Speak Out : Bu ​​grup yağ için Amerikan emperyalizmine ve şehvet Irak'ın ABD işgali atfeder.
  • MoveOn.org : Bu ​​Web-merkezli örgüt bağış, reklam ve olsun-out-oy sürücüler ile Demokratik siyasi adayları destekliyor.
  • Kadınlar için Bayan Vakfı : ırkçılık, cinsiyetçilik, homofobi ve sivil hak ve özgürlüklerin ihlali: Bu grup Amerikan toplumunun yaygın ve kalıcı kusurları olarak gördüğü ne yakınır. Bu genel olarak kadınlar için pozitif ayrımcılığa teşvik gruplar iyilikseverlik, yasadışı yabancılar için vergi mükellefi tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand, af giremize ve büyük devlet duruluyor.
  • Naral Pro-Choice America : Bu ​​grup destekler mükellef tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand, ve pro-kürtaj Demokratlar seçmek için çalışır.
  • NAACP Yasal Savunma ve Eğitim Fonu: NAACP istihdam ve eğitimde ırk tercihlerini, yanı sıra oylama ilçe ırksal gerrymandering destekler. Irk tercihleri ​​desteğini destekleyen Amerika Birleşik Devletleri'nde beyaz ırkçılık bir inatçı, büyük ölçüde eksilmemiş, fenomen kaldığı ateşli inançtır.
  • Ulus Enstitü : Bu ​​kar amacı gütmeyen varlık solcu konferanslar, burslar, radikal aktivistler için ödül ve gazetecilik staj sponsorlar.
  • Ulusal Kürtaj Federasyonu : Bu ​​grup dünyanın gelişmekte olan bölgelerinde içine sınırsız kürtaj giriş ya devlet ya da federal düzeyde kürtaj konusunda herhangi bir kısıtlama karşı çıkıyor ve şampiyon.
  • İdam cezasının kaldırılması için Ulusal Koalisyon : Bu ​​grup ilk olarak 1976 yılında kurulmuştur "sadece ölüm cezasını yasaklayan adamış tam kadrolu ulusal organizasyon."
  • Milli Komitesi Duyarlı Hayırseverlik için : Bu ​​grup hayırsever kuruluşlar tarafından finanse dramatik yapısal değişim ihtiyacı bir ulus olarak ABD'yi gösteriyor. Onların muhafazakar meslektaşları eleştirirken de ezici bir çoğunlukla, hibe yapımcıları ve solcu gündemleri ile hibe teşvik etmektedir.
  • Oylama Bütünlüğü için Ulusal Komitesi : Bu ​​grup "seçim bütünlüğünü güvence altına aracı olarak vatandaşlık ve Amerikan seçimlerinde uygun seçmen için fotoğraflı kimlik gereksinimleri ispat uygulanması." karşı çıkıyor
  • Kadın Araştırma Ulusal Konseyi : Bu ​​grup büyük devlet, yüksek vergi, askeri harcama kesintileri, artan sosyal refah harcamaları ve vergi mükellefi tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand için sınırsız hakkını destekliyor.
  • La Raza Ulusal Konseyi : Bu ​​grup ırkçı tercihleri, iki dilli eğitim, sıkı nefret suçu yasaları, kitlesel göç ve yasadışı yabancılar için af için kulis yapıyor.
  • Kadın Örgütleri Ulusal Konseyi : Bu ​​grup kız ve kadınlara karşı adaletsizlik ile dolu bir millet olarak ABD'yi görüyor. Bu sosyal refah programları için harcama yüksek düzeyde savunuyor, iş ve akademi azınlıklar ve kadınlar için ırk ve cinsiyet tercihleri ​​destekler.
  • Ulusal Göçmenlik Forum : Mevcut göçmenlik yasalarının uygulanmasını Karşıt, bu organizasyon "yasallaştırmak" için Amerikan hükümet çağrısı topluca sabıka kayıtları Amerika Birleşik Devletleri'nde şu anda tüm yasadışı yabancılar ve dramatik isteyenler için mevcut vize sayısını artırmak için ABD Forumu göç vasıfsız, düşük gelirli işçiler için sınırların açılması ve hemen refah ve sosyal hizmet programları için onları uygun hale özellikle kararlıdır.
  • Ulusal Göçmenlik Hukuku Merkezi : Bu ​​grup yasadışı yabancılar için hükümet tarafından finanse edilen sosyal refah programları sınırsız erişim kazanmak istiyor.
  • Ulusal Avukatlar Guild : Bu ​​grup, açık sınırlar teşvik; Amerika'nın istihbarat toplama ajansları zayıflatmak istiyor; sivil özgürlükler üzerinde bir saldırı olarak Patriot Act kınar; bir unviable ekonomik sistem olarak kapitalizmi reddeder; suçlu teröristler ve onların abettors savunmasına koştu vardır; ve genellikle Sovyetlerle taraflı zaman Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi, tüm ABD dış politikası pozisyonları karşı çıkıyor.
  • Kadınlar için Ulusal Örgütü : Bu ​​grup için sınırsız hakkını savunur mükellef tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand; Amerikan toplumunun "ırkçılık, cinsiyetçilik ve homofobi ortadan kaldırmak" için istiyor; saldırıları Hıristiyanlık ve geleneksel dini değerler; ve kadınlar için toplumsal cinsiyet temelli tercihleri ​​destekler.
  • Kadınlar ve Aileler için Ulusal Ortaklık : Bu ​​organizasyon istihdam ve eğitimde ırk ve cinsiyet temelli tercihleri ​​destekler. Ayrıca geçmesi kadınların evrensel "sağ" savunan mükellef tarafından finanse edilen gebeliğin herhangi bir aşamasında kürtaj-on-demand ve herhangi bir nedenle.
  • Ulusal Öncelikler Projesi : Bu ​​grup zenginlik hükümetin talimatlarıyla yeniden dağıtılması destekler - sosyal refah programlarında yüksek vergi ve yüksek harcamalar yoluyla. NPP halk eğitimi, genel sağlık sigortası, çevreci projeleri ve sosyal yardım programları yönelik askeri finansmanın önemli bir bölümünü yönlendirmek için hükümete öğütler.
  • Ulusal Kamu Radyosu : kurucu üyeleri olarak 90 kamu radyo istasyonları ile 1970 yılında kurulan, NPR kolej ve üniversite kampüslerinde dayalı birçoğu ülke genelinde 750'den fazla ABD radyo istasyonları, gevşek bir ağ bugün. ( kaynak )
  • Ulusal Güvenlik Arşivi Fonu : Bu ​​grup Amerikan ulusal güvenlik ve istihbarat ajanlarının güvenliğini uzlaşma bir dereceye kadar Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası yoluyla elde gizliliği kaldırılmış belgeleri toplar ve yayınlar.
  • Ulusal Kadın Hukuk Merkezi : Bu ​​grup destekler mükellef tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand; muhafazakar yargı atananlar karşı lobiler; savunucuları düşük gelirli annelere yardımcı olmak için refah harcamaları arttı; ve daha fon oluşturma amacıyla yüksek vergi iyilik gibi hükümet programları Medicaid, gıda pulları, refah, bakıcı, sağlık, çocuk destek uygulama ve öğrenci kredileri gibi.
  • Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi : Amerika Birleşik Devletleri'nde en etkili çevreci lobi gruplarından biri, Konsey bir milyon kişilik bir üyelik iddia ediyor.
  • New America Foundation : Bu ​​organizasyon sağlık, çevrecilik, enerji politikası, Ortadoğu ihtilafı, küresel yönetişim, ve çok daha fazlası gibi konularda kamuoyunu etkilemek için politika belgeleri, medya, makaleler, kitaplar ve eğitim etkinlikleri kullanır.
  • Yeni İsrail Fonu : Bu ​​örgüt düzenli insan hakları ihlalleri ve dini zulüm İsrail'i suçlayan raporlar üretmek STK'lara destek veriyor.
  • NewsCorpWatch : Amerika için Media Matters bir proje, NewsCorpWatch Medya Matters için 1 milyon dolarlık George Soros hibe yardımı ile kurulmuştur.
  • Pacifica Foundation : Bu ​​varlık sahibi ve işletmecisi olan Pacifica Radio kapitalizmin sınıf savaşı ve nefretin sosyalist-Marksist söylemi ile doğumundan itibaren çalkalanıyor.
  • Barış ve Güvenlik Funders Grup : Bu ​​solcu savaş karşıtı ve çevreci nedenlerden para vermek 60'dan fazla vakıf bir dernektir. Onun üyeleri, uluslararası çatışma, çevresel yıkım ve ekonomik eşitsizliklerin dünyanın baş kaynağı olarak Amerika'yı tasvir etmek eğilimindedir.
  • Barış Kalkınma Fonu : PDF'NIN taşı olarak, Amerika Birleşik Devletleri, sosyal ve ekonomik kurumların büyük bir revizyon ihtiyacı vardır. "Son zamanlarda," PDF "Biz neo-liberalizmin ve kapitalizmin, ABD'nin de-sanayileşme ve zengin ve yoksul arasındaki uçurum giderek büyüyor ve küreselleşmenin olumsuz etkilerini tanık olduk ...", açıklıyor
  • American Way Kişi : Bu ​​grup Yurtseverlik Yasası, genelde anti-terör önlemleri, ve bir iddia artan etkisi karşı "dindar sağ."
  • İnsan Hakları için Doktorlar : Bu ​​grup, insan hakları ihlalleri kendi kınamasını seçici ve Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in orantısız önemlidir.
  • Sosyal Sorumluluk için Doktorlar : Bu ​​da radikal çevrecilik ilkelerini kucaklayan bir anti-ABD-askeri örgüt değildir.
  • Aile Planlaması : Bu ​​grup Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük kürtaj sağlayıcısı ve savunucuları mükellef tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand.
  • Ploughshares Fonu : Bu ​​halk hibe vakıf bir füze savunma sistemi Amerika'nın gelişimi karşı çıkıyor ve birçok katkıda örgütlerin ABD dış politika ve askeri girişimler son derece kritik.
  • New York hazırlayın : Bu ​​grup Manhattan'da Ground Zero yakınında bir Müslüman Toplum Merkezi önerilen inşaat desteklenen - Cordoba Girişimi olarak bilinen proje, İmam başkanlığında Faysal Abdul Rauf .
  • Cumhurbaşkanlığı İklim Eylem Projesi : pcap misyonu yeni bir 21. yüzyıl ekonomisi, tamamen karbon-özgür ve büyük ölçüde yenilenebilir enerjiye dayalı oluşturmaktır. Organizasyon için bir anahtar danışmanı devrimci komünist Van Jones .
  • Cezaevi Moratoryum Proje : Bu ​​girişim, Amerika Birleşik Devletleri tüm cezaevlerinin ortadan kaldırılması ve tüm mahkumların serbest bırakılması için çalışma ifade amacıyla 1995 yılında kuruldu. Hapsetme suç ile ilgili uygun bir araç hiç olduğunu öncül akıl, Amerikan toplumun doğasında eşitsizlikleri tüm suç davranışı kök gördüğü.
  • Progressive Değişim Kampanya Komitesi : Bu ​​örgüt, "federal ofis cesur ilerici adayları seçme ve [onlara] yardım ve kampanyaları tasarruf, akıllı çalışmak ve daha fazla kazanmak için." çalışıyor
  • Progressive Devletler Ağ : PSN misyonu "ileri görüşlü devlet yasa koyucular koordineli araştırma ve stratejik savunma araçları sağlayarak tüm elli eyalette ilerici mevzuat geçmek." için
  • Proje Oy : Bu ​​Soros tarafından finanse edilen ve seçmen-seferberlik koludur ACORN . Kanunsuzluk ve yolsuzluk bir kalıcı kalıp yılda ACORN / Proje Oy etkinlikleri izledi.
  • Pro Publica : "araştırmacı gazetecilik risk altında olduğunu," bu grup ahlaki kullanarak, [ing] "Expos iktidarın kötüye ve hükümet, iş ve diğer kurumlar tarafından kamu güven ihanetler ile haber yayıncılığında bu boşluğun, giderilmesi için amaçladığı iddia araştırmacı gazetecilik kuvvet zalimler sürekli spot ışığı sayesinde reformu teşvik etmek. "
  • Proteus Fonu : Bu ​​vakıf radikal solcu örgütlerin bir dizi doğru yaptığı hayırseverlik yönlendirir.
  • Kamu Vatandaş Vakfı: Vatandaş artan hükümet müdahalesi ve kurumlara karşı dava istiyor - Amerikan şirketleri, onlar bir parçası olduğu kapitalist sistem gibi, doğal olarak yolsuzluk doğru eğimli olduğu fikri üzerine kurulmuş bir uygulamadır.
  • Kamu Adalet Merkezi : adaletsizlik ve ayrımcılık ile dolu bir millet olarak, Amerika'yı görüntüleme, bu organizasyon teşvik yasama ve politika savunu yürütmektedir "mahrum için sistemik değişim."
  • Yeniden inşa ve şimdi Amerika'yı Renew (aka Birlik '09): öncülüğünde MoveOn.org ve uzun süredir eylemci tarafından denetlenecektir Heather Booth , bu koalisyon 2010 mali yılı için Başkan Obama'nın "tarihi" 3500000000000 $ bütçe geçişini kolaylaştırmak için kuruldu.
  • Res Publica : tüm dünyada yerlerde aşırı sol gündemlerini ilerletmek için arayan, RP "E-savunuculuk," veya web-tabanlı hareket-binada uzmanlaşmıştır.
  • Dışişleri Bakanı Projesi : Bu ​​proje Demokratlar seçilmiş salıncak, ya da savaş, devletler Devlet Sekreteri ofisine seçilmiş almak yardımcı olmaya adamış bağımsız bir "527" bir örgüt olarak Temmuz 2006 yılında başlatıldı.
  • Projesi Sentencing : hapishane ceza desenler, suçlular için oy hakkı savunucuları bu girişimi ırkçı ayrımcı iddiası.
  • Sosyal Adalet Liderlik : Bu ​​organizasyon vasıtasıyla "sadece topluma" içine bir iddia haksız Amerika dönüştürmek istiyor "yenilenmiş bir sosyal adalet hareketi."
  • Gölge Demokrat Parti : Bu ​​kaynakların harekete geçirilmesi için George Soros ve diğerleri tarafından düzenlenen kâr amacı gütmeyen aktivist grupları ayrıntılı bir ağdır - para, sürücüler, kampanya reklam ve politika iniatives-out-oy almak - Demokrat adayları seçmek ve sola doğru Demokrat Parti kılavuz.
  • Sojourners : Bu ​​evanjelik Hıristiyan bakanlığı radikal solcu siyaset vaaz. 1980'lerde Orta Amerika Komünist devrim savunulan ve azarladı onların eğilimi ABD politika yapıcıları "onların Sovyet meslektaşları hakkında çok kötü üstlenecek." Daha yakın zamanlarda, Sojourners ", ortalama ruhlu Cumhuriyet gündem" olarak refah reformu aksine, çevresel aktivizm neden alınır ve olumlu eylem bir savunma monte edilmiştir.
  • Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi : Bu ​​kuruluş, Amerika Birleşik Devletleri'nde "nefret grupları" dediği faaliyetlerini izler. Amerikan azınlıklara karşı yöneltilmiş beyaz ırkçılığın yaygınlığını abartır.
  • Devlet Sesler : Bu ​​koalisyon çabalarının etkisini en üst düzeye çıkarmak amacıyla 22 eyalette bağımsız yerel aktivist gruplar, bir yıl boyunca temelinde işbirliği çalışmasına yardımcı olur.
  • Talking Geçiş : Bu ​​New York yeni seçilen Demokrat belediye başkanı, Bill de Blasio için City Hall "geçiş şekillendirmeye" yardım için erken Kasım 2013 yılında başlatılan iki haftalık bir proje oldu.
  • İlerleme düşünün : Bu ​​internet blogu olan muhafazakar hedeflere karşı, kendi hesabına göre ", günlük, geri iter", ve diğer ilerici ile hızlı tepki iletişim, yasal eylem, tabandan örgütlenme ve savunuculuk ve ortaklıklar yoluyla politika içine "ilerici fikirleri dönüştürmek istiyor ülke ve dünya çapında liderler. "
  • Thunder Road Grubu : Bu ​​siyasi danışmanlık, kimin oluşturma Soros bir el vardı içinde, için stratejiyi koordine Medya Fonu , Amerika araya geliyor ve Amerika'da Oy .
  • Tides Vakfı ve Tides Merkezi : Tides radikal solun önemli bir fon sağlayıcısı.
  • ABD Kamu Çıkarı Araştırma Grubu : Bu ​​solcu gündemlerini desteklemek, öğrenci gruplarının bir şemsiye organizasyondur.
  • Universal Sağlık Eylem Ağı : Bu ​​örgüt, federal hükümet tarafından kontrol edilen bir tek mükellefi sağlık sistemini destekler.
  • Urban Institute : Bu ​​araştırma organizasyonu yüksek gelir-gelirliler için toplumsallaşmış tıp, federal refah bürokrasinin genişlemesi ve vergi zamları yanadır.
  • USAction Eğitim Fonu: USAction olarak önceliklerini sıralıyor: "sağcı gündemi mücadele"; "Tabandan siyasi iktidarı inşa etmek"; "Herkes için sosyal, ırksal ve ekonomik adalet" kazanan; mükellef tarafından finanse edilen toplumsallaşmış tıp sistemini destekleyen; "milyonerler ve şirketler için pervasız vergi indirimlerinin" tersine çevirme kalkan kendi "adil bir pay" ödemekten "zengin"; "kurumsal istismar pro-tüketici ve çevre düzenleme" savunan; "Yerel, eyalet ve ulusal konularda ilerici sesleri güçlendirilmesi"; ve çalışma ", kayıt eğitmek ve oy almak ... [için] ilericiler hükümetin her düzeyinde seçilmiş olsun yardımcı olur."
  • Voto Latino : Bu ​​grup kayıtlı seçmen ve siyasi aktivist olmak için Latin-Amerikalıları seferber etmeyi amaçlıyor.
  • Çalışan Aileler Partisi : sosyalist bir akıbet Yeni Parti , WFP sola doğru Demokrat Parti itmek yardım istiyor.
  • Dünya Örgütü İşkenceye Karşı : Bu ​​koalisyon Filistin teröre karşı İsrail güvenlik önlemleri kınıyor grupları ile yakından çalışır.
  • YWCA Dünya Ofisi, İsviçre: YWCA perhiz eğitim karşıdır; mükellef tarafından finanse edilen kürtaj-on-demand evrensel erişimi destekler; ve okul kuponları karşıdır.

" İkincil " ya da " dolaylı " George Soros Ağı Ortaklar keşfedin Ağlar




tarafından doğrudan finanse edilen bu kuruluşların yanı sıra George Soros ve onun Açık Toplum Enstitüsü (OSI), çok sayıda "ikincil" ya da "dolaylı" iştirakleri de var Soros ağ. Bu Soros ve OSI doğrudan fon almazlar, ama mutlaka bir veya daha fazla kuruluş tarafından finanse edildiği kuruluşları kapsamaktadır.