24 Temmuz 2019 Çarşamba

LOZAN’I DEĞİL SEVR’İ UYGULAMAYA KALKIŞAN BİR SİYASAL İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ.



Sayı:2019/05
Konu:24 Temmuz Lozan Barış Bayramı                                                    24 Temmuz 2019      
BASIN AÇIKLAMASI
Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı destansı bir mücadele ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum belgesi ve tapusu olan Lozan Barış Antlaşmasının 96.yılındayız.
Emperyalizme Boyun Eğdiren Antlaşmanın mimarı Mustafa Kemal Atatürk Lozan Antlaşmasını şöyle tanımlıyor. “Bu antlaşma, Türk milleti aleyhine yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması’yla tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir.”
Lozan’ın değerini anlayabilmek için, Lozan’ın yerine bize dayatılan ve Türk’ün idam fermanı olarak kabul edilen Sevr (Barış) Antlaşması’nı hatırlamak gerekir.
Sevr Antlaşması; Osmanlı'nın siyasi varlığını tümüyle bitiren Türk ulusunun ana yurdunu parçalayan, bir ulusu tümüyle tutsak kılan emperyalist bir projedir.
Amerikalı tarihçi Prof. Paul C.Helmreich, Sevr Antlaşmasını şöyle değerlendirir. “Türkiye’nin toprakları elinden alınmış, müttefikleri yenilmiş ve Hint Müslümanları dışında, İslam dünyasında bile dostu kalmamıştı. İstanbul, savaşı kazananların eline geçmiş, Türkiye düşmanları tarafından kuşatılmıştı. Büyük güçler kamp ateşinin etrafında aç gözlerle fırsat kollayan kurtlar gibiydi. Çünkü Türkiye doğası gereği zengin, emperyalizm ise oburdu.”
İşte bu nedenledir ki Sevr, kan ve intikam kokar. Sevr, Türk ulusunun onurunu, kendi yurdunda yaşama hakkını yok etme amaçlı “emperyalist çözüm” projesidir. Mustafa Kemal şöyle der: ”Oysa Türk’ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus, tutsak yaşamaktansa yok olsun, daha iyidir.”

TBMM, imzalayanlar için  “sonsuz bir utanç belgesi”  olan Sevr Antlaşması’nı tanımadı Antlaşmayı imzalayanları, onaylayanları vatan haini ilan etti.
Türk halkı; emperyalist çözüm projesi Sevr’i uygulamaya kalkışan Batılı yağmacıları vatan topraklarımızdan atmak için, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde dört yıl kesintisiz savaşım verdi.
İşgalci güçler 09 Eylül 1922’de geldikleri (işgal ettikleri) yerde, İzmir’de denize dökülerek; daha önce çökkün Osmanlı’ya imzalattıkları ve Anadolu’yu, Trakya’yı kendi aralarında pay ettikleri Sevr Antlaşmaları da yüzlerine fırlatılıp atılarak Tarihin çöplüğüne gömüldü.
Bu büyük zafer aynı zamanda “emperyalizme karşı başarı ile sonuçlanmış ilk Ulusal Kurtuluş Savaşı idi. Dünyanın tüm mazlum uluslarına da örnek oldu.
Batılı Emperyalistlerin yenilgiyi kabul ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü tanımak zorunda kalmaları da 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması ile olmuştur. Lozan, cephede kazanılan tarihi bir zaferin masada taçlandırılması ve kalıcılaştırılmasıdır.  Son iki yüz yılda, Türklerin Avrupa’ya karşı kazandığı tek siyasi başarı olan Lozan, gerçek bir ‘diplomatik zaferdi’. Türkiye, Misak-ı Milli sınırlarını ve tam bağımsızlığını Batı’ya kabul ettirmiş, ezilen uluslara emperyalizmin yenilebileceğini göstermişti.
Bu nedenle, Lozan’a Saldırmak Türkiye Cumhuriyeti’nin Varlığını, Birliğini İnkâr Etmek Ve Emperyalizmin Sevr Cephesinde Yer Almaktır
Türkiye Cumhuriyeti’ni tasfiye etmeyi kafasına koymuş olan ve Türkiye’yi yeniden Osmanlılaştırmaya çalışan, emperyalist güçlerin emriyle hareket eden siyasal iktidarın, kendilerince beslenip semirtilen dinci gericiliğin Kemalist Cumhuriyeti tümden tasfiye etme amaçlı 15 Temmuz’u kalkışmasını Lozan’ın yerine koyma girişimleri akıl tutulması değilse ihanettir.
Kim ki 15 Temmuz'u Lozan'la yutturmaya çalışıyorsa bilinmelidir ki, cumhuriyet düşmanıdır, bu ülke ve ulusa ihanet içindedir.
Ne yazık ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesiyle, uluslararası meşruiyetini sağlayan hukuk belgesiyle sorunlu “milli bayramlarla” kavgalı Atatürk Cumhuriyeti'nin tüm kurumlarını tasfiye etmeye yeminli, LOZAN’I DEĞİL SEVR’İ UYGULAMAYA KALKIŞAN bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız.
Unutulmalıdır dün Sevr antlaşması ve Sevrciler 24 Temmuz 1923 te nasıl tarihin çöplüğüne atılmışlarsa, bu günün Sevrcilerinin kaçınılmaz sonları da tarihin çöplüğü olacaktır.
Emperyalizme karşı destansı bir mücadele ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum belgesi ve tapusu olan Lozan Barış Antlaşmasını, başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere kurtuluş kahramanlarını Türk Milletinin gönlünden ve vicdanından silmeye ve itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
24 Temmuz Lozan Barış Bayramı, Lozan Günü kutlu olsun.”
YÖNETİM KURULU ADINA:                                                             Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI