28 Ekim 2019 Pazartesi

Basın Açıklaması Cumhuriyetimizin 96. yılı


BASIN AÇIKLAMASI
Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi Dördüncü Büyük Kurultayını Açarken Türk devrimini şöyle tanımlıyor.
“Uçurum kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet ve bunları başarmak için aralıksız devrimler… İşte Türk genel devriminin bir kısa deyimi…”  Bu tanımlama aynı zamanda 96 yılını kutlayıp andığımız Cumhuriyetin kuruluşunun da en kısa anlatımıdır.
“Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar. Yıllarca süren savaş” ve ağır bedeller ödenerek kazanıp kurulan Cumhuriyet; tam bağımsızlık, kayıtsız koşulsuz ulusal egemenlik, laik demokratik hukuk devleti, aydınlanma, özgürlük, adalet, eşitlik demektir. 
Ne yazık ki 96 yıl sonra Cumhuriyet tüm kurumları ile bir enkaz haline getirilmiş, adaletsizlik, zorbalık, sömürü ve yağma ve talan kurumsallaşmış, gayri ahlaki düzene dönüştürülmüştür.
Türkiye, Türk devrimi, laik demokratik cumhuriyet bugün bulunduğu noktaya bir günde değil özellikle 1946’dan bu yana adım adım sürüklendi.
Cumhuriyet aydınlığından dinci faşizmin karanlığına sürüklenmemizde; Türk devrimi, temel anlam ve değerleri ile Cumhuriyet hedefini merkeze koyması gereken sözde cumhuriyetçi, maskeli Atatürkçülerin aymazlığının, gericiliğe hizmet ederek, karşı devrimci oluşumlara ödün üstüne ödün vererek iktidar olabileceği sanısına kapılanların sorumluluğu asla unutulmamalıdır.
Bu koşullar altında 29 Ekim yalnızca kutlanacak bir bayram değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in bir enkaz görüntüsü kazanmasının sorumluları ile hesaplaşıldığı, Kemalist cumhuriyet pusulasının gösterdiği hedeflerin yeniden ve bir kez daha anlatıp anımsatıldığı bir gün olmalıdır.
Artık bu koşullarda var olanı, yani kapitalizmi, çürümüş/çürütülmüş bir cumhuriyeti kabullenmek ve iyileştirilmesi, demokratikleştirilmesi yönünde bir çaba ile yetinmek, anlamlı bir tepki vermeden vaziyeti idare etmek cumhuriyet yıkıcılığı ile işbirliğinden başak bir anlama gelmez.
Cumhuriyetimizin 96. Yılında tarih bir kez daha Kemalistlerin, devrimcilerin, Cumhuriyetçilerin, yurtseverlerin omuzlarına ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Bu yıkımı durdurabilir, tam bağımsızlık, kayıtsız koşulsuz ulusal egemenlik, laik demokratik hukuk devleti, aydınlanma, özgürlük, adalet, eşitlik içinde bir Türkiye yaratabiliriz.
Emperyalizmin ve gerici işbirlikçilerinin Kemalist cumhuriyet üzerindeki oyunlarını bozacağımız günler yakındır.
Bu duygularla   Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar. Yıllarca süren savaş” ve ağır bedeller ödenerek kazanıp kurulan Cumhuriyetimizin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm saygın kurucularının yolunda yılmadan yürüyeceğimize and içer, ulusumuzun en büyük bayramını kutlarız.


YÖNETİM KURULU ADINA:                                                                  Mahmut ÖZYÜREK
                                                                                                                Ulusal Eğitim Derneği
                                                                                                        Isparta Şube Başkanı