30 Ağustos 2018 Perşembe

30 Ağustos 96. Yılında da güncelliğini korumaktadır.


BASIN AÇIKLAMASI
(30 Ağustos 96. Yılında da güncelliğini korumaktadır. )
Bugün 30 Ağustos zafer bayramı. İşgalci yağmacı emperyalist haydutların pençesinde yokluğa, yoksulluğa, cehalete mahkûm edilmiş bir halkın ayaklarının üstüne kalktığı onurlu bir direnişin 96. Yılı.
Türk tarihinin ve ulusal yazgımızın köklü bir dönemeci olan 30 Ağustos utkusu Türk ve dünya tarihindeki hak ettiği saygın yerini almakla kalmamış, aynı zamanda emperyalizme karşı mücadele eden dünya halklarına da esin kaynağı olmuştur. Başka bir söylemle 30 Ağustos “buzun kırıldığı, yolun gösterilip açıldığı” bir halk direnişinin adıdır.
Ancak unutulmamalıdır zaferlerin kazanılması, onun kazanımlarının elde tutulması, korunması ve yeniden yaratılmasına oranla daha kolaydır. Bu tarihi direnişin üzerine kara bir şal örtülme çabalarının yoğunlaştığı günümüzde 30 Ağustos utkusunun önemi ve güncelliği yaşamsal değerdedir.
30 Ağustos Zaferi yalnızca ülkemizi işgal eden yağmacı emperyalistlere ve onların maşalarına karşı kazanılmamıştır.
30 Ağustos en az onlara karşı olduğu kadar, ülkenin tüm değer ve varlıklarını sömürücü, emperyalist odaklara peşkeş çeken,  “kifayetsiz – muhteris” yöneticilere, yüzyıllarca Anadolu halkını sömüren Osmanlı zihniyeti ve onun yönetim şekline, yerli işbirlikçilere, her türden kan emici asalaklara karşı da kazanılmıştır.
Bugün ülkemiz aynı büyük ittifakın işgali altındadır. Türkiye'nin sömürücü sınıfının ülkeye yaptığı kötülük emperyalist ülkelerinkinden daha az değildir. Din bezirgânı ,  “kifayetsiz – muhteris”  hain takımı ülkenin başına çöreklenmiş, sermaye sınıfıyla birlikte ülkeyi emperyalist odaklara peşkeş çekmektedirler.
Şunu da asla unutmayalım, 30 Ağustos’u değersiz kılmak, kendi emelleri için kullanmak amaçlı olarak sürekli olarak geçmişi parlatıp Osmanlı hayalleri kuranlarca ortaya atılan  “hep birlikte kazandık” söylemi zihinlerimizi dumura uğratma amaçlıdır. Bin kez hayır diyoruz! Hep birlikte kazanmadık. İnsanlık tarihine görülmemiş destansı olağanüstü bir direniş olan 30 Ağustos;  yoksul Anadolu halkıyla, kalpaklısı, feslisi, sarıklısıyla; askeri, çiftçisi, öğretmeni, din adamıyla; Türkçüsü, solcusu, İslamcısı, liberali, Müdafaa-i Hukukçusuyla o yiğit adamlar ve bir grup Kemalist devrimcinin kararlı mücadelesidir. Onların karşısında ise günümüzde olduğu gibi emperyalistler, işbirlikçileri, saltanat ve hilafet yanlısı din taciri yobaz tayfası vardı.
Biz kazandık, onlar yenildi. Emperyalistlerin, işbirlikçilerin, saltanat ve hilafet yanlısı yobazların 30 Ağustos öncesi düzeni yeniden kurma umudunu beslemeleri karşısında uyanıklığı elden bırakmamak ve kararlı bir bilinçle direnmenin gerekliliği vazgeçilmez ve ertelenemez görev ve sorumluluğumuzdur.
Bu nedenlerle 30 Ağustos 96. yılında yeniden ve yeniden güncelliğini korumaktadır.
30 Ağustos'un yaratıcılarına, Başkomutan Mustafa Kemal'e, emperyalist işgale karşı savaşan halkımıza bin selam olsun
YÖNETİM KURULU ADINA:                                                                   Mahmut ÖZYÜREK
Ulusal Eğitim Derneği
Isparta Şube Başkanı