7 Nisan 2019 Pazar

PANİK İÇİNDE OLANLAR



31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Yerel Seçimleri tüm halkımız uykusuz kalıp televizyonda izledi. Kesin olmayan sonuçları biliyor.
İktidar partisi AKP; başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin ve Eskişehir olmak üzere tüm büyük kentlerde seçimi kaybetti. Halkımızın en az yarısına Osmanlı Tokadı atılmasını önerenlere seçmenler okkalı bir Türk Tokadı patlattılar!
AKP, İstanbul sonuçlarına 1 Nisan’dan başlayarak yoğun itirazlarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu, kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun 20 binden fazla oyla AKP’nin adayı Binali Yıldırım’dan önde olduğunu duyurmasına karşın AKP’nin itirazları sürüyor, oylar bir kez daha, olmadı bir kez daha sayılıp duruyor…

Değerli Dostlar,

AKP ve yandaşları neden İstanbul yenilgisini içlerine sindiremiyor?
Hemen söyleyeyim, bunun siyasetle, yani sol-sağ yandaşlığı ile hiç ilgisi yok! “Gönül Belediyeciliği” ile hiçbir bağlantısı yok! “İstanbul Aşkı” ise duygusal bir palavra!
İktidarın yandaş gazetesi Yeni Şafak’ın Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 3 Nisan 2019 günü bakın ne yazdı:
“İmamoğlu kazanırsa İslam kaybeder.”
Bu söylemin akıl ile mantık ile hesap kitap ile bir ilgisi olabilir mi?
İslam dini bin dört yüz yıldır ayaktadır.
Dünyada 1,5 milyardan fazla Müslüman yaşamaktadır.
Nasıl olur da dünyanın bir ülkesinin bir kentinde, İstanbul’da, bir yerel seçimde adaylardan birinin, Ekrem İmamoğlu’nun, kazanmasıyla bin dört yüz yıllık bir din, İslam dini kaybediyor?
Bu söylem, aslında İslam dinine bir hakaret değil midir?

Bu söylem, panik içinde olan, paçaları tutuşmuş kişilerin cıyaklamasıdır.

Değerli Dostlar,

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazanması kimlerin paçalarını tutuşturdu, kimleri paniğin çukuruna yuvarladı?
Söyleyeyim:
Allah ile aldatıp Peygamber ile kandıran, Arapça Kuran ile aldatıp uydurma Hadislerle dolandırıcılık yapan tarikatçılar, arsa vurguncuları, ihale hortumcuları, ayakkabı kutusu tutkunları tarifsiz bir panik içindeler!
Bu paniğin din ile, iman ile hiç mi hiç ilgisi yok!
Bu yazıyı fazla uzatmamak için, panik içinde çırpınan onlarca kuruluştan sadece birini anlatacağım.

Sahibi Ömer Faruk Kalyoncu olan Kalyoncu İnşaat Şirketi’nin AKP’li İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’ndan almış olduğu ihalelerin kısa bir dökümünü veriyorum:

1.   İstanbul Yeni 3. Havalimanı Projesi
2.   Ataköy Atıksu Arıtma Tesisi
3.   Taksim Yayalaştırma Projesi
4.   Metrobüs Ulaşım Hattı
5.   Mecidiyeköy Katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı
6.   Bakırköy Adliye Binası İnşaatı
7.   Başakşehir Stadyum İnşaatı
8.   Yeşilvadi Konakları
9.   Ulus-Zincirlikuyu Arası Bağlantılı Yolu Yapımı
10.  354 kilometre Karayolu İnşaatı
11.  12 kilometre Karayolu Tüneli
12.  2 milyon 500 bin metre kare Bina İnşaatı
13.  10 bin Kişilik Öğrenci Yurdu
14.  Bin Yataklı Hastane
15.  Bin kilometre Şebeke Hattı
16.  12 bin 500 Konut
17.  127 kilometre Uzunluğunda üç bin milimetre çaplı Çelik Boru İsale Hattı
18.  520 kilometre Çelik Boru İsale Hattı

Değerli Dostlar,

Yalnız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan değil, doğrudan AKP hükümetleri tarafından yurtiçi ve yurt dışı büyük ihaleleri alan Kalyon İnşaat Şirketi’nin sahibi Ömer Faruk Kalyoncu hakkında iki satır bilgi vereyim:

1977 doğumlu, Trabzon-Çaykaralı.
Nevin Ensari ile evlendiğinde nikâh şahitliğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç yapmışlar. Nikâh töreninde dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de aralarında yer aldığı 11 bakan hazır bulunmuşlar.
Şimdi söyler misiniz, eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’li Ekrem İmamoğlu alırsa, Ömer Faruk Kalyoncu’nun hali nice olacak? O ballı-börekli ihaleleri bir daha alabilecek mi?
Tekrar ediyorum: AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kaymaklı kadayıf ihaleleri alan sadece Ömer Faruk Kalyoncu değil! Onun gibi daha onlarcası var!
Şimdi söyler misiniz, onlar panik içinde olmasınlar da kimler olsun!
Şimdi tek çareleri, İstanbul seçimlerinde verilen oyları tekrar tekrar saydırmak! Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta yenemeyince, bir katakulliyle saf dışı bırakmak!

İstanbul’da tanık olduğunuz şudur:
Allah ile aldatıp Peygamberle kandıran, Arapça Kuran ile uyutup uydurma Hadislerle dolandıran tarikatçılar, arsa vurguncuları ve ihale hortumcuları düştükleri panik çukurunda son çırpınışlarını sergiliyorlar!


Yılmaz Dikbaş
6 Nisan 2019, Cumartesi
0532 233 31 52