17 Aralık 2013 Salı

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesinde “Atatürk” Adına Yakışmayan Kirli, Çirkin Uygulamalar



Bilindiği üzere,  Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesinin 2012 yılı Mart ayında yapılan Olağan Genel Kurulunda seçilmiş Yönetim Kurulunu, ADD genel merkezi hukuk dışı yöntemlerle görevden almıştı.(Bu nedenle konu tarafımızdan mahkemeye taşınmıştır)
 Bu ahlak dışılığı Isparta’da tezgâhlayanlar, alçakça bir tertip, düzen ve karalama ile seçilmiş yönetimin görevden alınmasını sağlayanlar, kendilerinin ADD Genel Merkezi tarafından yönetim kurulu olarak “ATANMALARI”  ile gösterdikleri ahlak dışı çabalarınınonursuz ödülünü” de almışlardır.
1.    Bu sözlerimiz;  17.02.2013 tarihinde ADD Genel Merkezince Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Yönetimine atamayla gelenlerin tümünü değil, bu ahlaksız tertibi, şeytana bile pes dedirtecek yöntemlerle gerçekleştirenleredir.
ADD Genel Merkezine, Isparta’daki tertipçiler tarafından, Yönetim Kurulu olarak şu isimler önerilmişti
1.                   Batuhan Güldiken    
5.Havva Dinçtürk
2.                    Doğan Elçi,
6.Hasan Hüseyin Sönmez
3.                   Ahmet Demirel,
7. Cüneyt Oktay
4.                   Şükran Çöleri,

Tertipçilerin ADD Genel Merkezindeki, işbirlikçileri de, hiçbir araştırma, soruşturma yapamaya gerek duymadan, yangından mal kaçırmanın telaşı ile listeyi olduğu gibi al el acele onaylamıştı.
2.    17.02.2013 tarihinde atamışlar büyük bir kahramanlık!!! göstererek kazandıkları ahlaksız zaferin gereğini yerine getirmek üzere harekete geçmişlerdi ki,  kirli çamaşır bohçaları ortaya döküldü.
Tertipçi ikiyüzlü ekibin 7 kişilik listeyi tamamlayabilmek için çevirdiği dolaplar, önceki Yönetimi görevden aldırmak için düzenledikleri tertipten daha ahlaksız, daha çirkindi.
3.    Yönetim Kurulu Listesine Aldıkları Hasan Hüseyin Sönmez’in, Listeye alındığından haberi bile olmadığı ortaya çıktı. 
Sönmez, ”bu atamanın kendisine, kişiliğine yapılmış ağır bir saygısızlık olduğunu, yaşamı boyunca hiçbir şekilde birilerinin himmeti ile bir yere atanmadığını, bu yapılanları gayriahlaki bulduğunu” ifade ederek, aynı gün istifa dilekçesini ADD Genel Merkezine belgegeçer(Fax) ile ulaştırmıştır.
4.    Bu kirli dümen ve dolabın yalnız Sn. Sönmez le sınırlı olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. Tertipçi, ikiyüzlü ekip, Yönetim listesine almayı planladıkları Havva Dinçtürk’eADD önceki yönetimi tümden istifa etti. Biz ADD'nin Isparta da kapanmasını önlemek için bir yönetim oluşturuyoruz. Bize destek olun, sizi de listemize alalım”  yalanını söylerler. Dinçtürk; iyi niyet ve dürüstlükle ADD'nin kapanmaması adına görevi kabul eder. Ama “gerçekler yalanlarla çarpıtılamayacak kadar inatçıdır ve er geç ortaya çıkarlar”. Önceden söyledikleri yalan ve karalamaların ters teptiği gibi, bu yalan da ters tepmiş, Bn. Dinçtürk, gerçeğin kendine anlatıldığı gibi olmadığını görünce, Nisan 2013 te Atanmış ADD yönetiminden İSTİFA ETTİĞİNE ilişkin dilekçeyi Y-ADD yönetimine verir ve ayrılır. Ancak Dinçtürk’ün istifa dilekçesi bu gün itibariyle işleme konulmamıştır. Havva Dinçtürk; nedenini telefonla sorduğunda ise kendisine “İstifanı Ankara kabul etmedi” kuyruklu yalanı söylenir.
5.    Diğer yandan; ADD Isparta Şubesi Önceki Yöneticilerinin, ISPARTA 2.SULH HUKUK MAHKEMESİNDE 2013/365 Esas sayı ile açılan dava 13.11.2013 tarihinde sonuçlanmış, “ADD Isparta Şubesinin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında 17.01.2013 tarihli üye listesinin esas alınmasına, …gündeminde sadece yönetim kurulu değişikliğinin olacağının tespitine” karar verilmiştir.
17.01.2013 tarihli ADD Isparta Şubesi üye listesine göre, atanmış ADD yönetiminde olan BATUHAN GÜLDİKEN, AHMET DEMİREL, DOĞAN ELÇİ ADD üyesi değillerdir.
6.    Bu durumda, 5 üye yani, H.Hüseyin SÖNMEZ, Havva DİNÇTÜRK istifa nedeniyle, BATUHAN GÜLDİKEN, AHMET DEMİREL, DOĞAN ELÇİ üye olmamaları nedeniyle Yönetim Kurulu üyeliklerinden düşmüş/düşürülmüştür   Yani Şubat 213 ten bu yana ADD Isparta Şubesi, yasadışı, Gayrimeşru bir ekip tarafından yönetilmektedir
Yedek üyelere bu güne değin herhangi bir çağrı da çıkarılmamıştır. ISPARTA 2.SULH HUKUK MAHKEMESİNİN 2013/365 Esas sayılı kararı mevcut yönetim tarafından görmemezlikten gelinmektedir.
7.    Sonuç olarak; Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesinde, Şubat 2013 ten bu yana, derneğin taşıdığı “Atatürk” adına yakışmayan, yasa ve hukuk düzenine aykırı kirli, çirkin uygulamalar birbiri ardınca yürütülmektedir.
8.    Bu aşamada Genel Merkezin görev, yetki ve sorumluluğunu yerine getirmesini de istemeyeceğiz. Çünkü bu olanların kaynağı, desteği, dayanağı Başta ADD Genel Başkanı olmak üzere GYK içindeki kimileridir. Bizler Kadıya- kadıyı şikâyet etmekle sonuç alınacağını düşünmüyoruz.
9.    Durumu kendini Atatürkçü/Kemalist saflarda gören kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.17.12.2012
ADD ISPARTA ŞUBESİ
MART 2013 TE GÖREVDEN ALINAN
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder