18 Aralık 2013 Çarşamba

AKP’nin ülkeyi yönetme ehliyeti kalmamıştır



Sayı   :2013/25
    Konu: AKP’nin  ülkeyi yönetme ehliyeti kalmamıştır                           18.12.2013                                                                                         
   Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye 17 Aralık sabahına uzun süre konuşulacak bomba gibi haberle başladı. Üç Bakan'ın oğlu, Fatih Belediye Başkanı, üst seviyedeki kimi bürokratlar ve ünlü iş adamları dâhil çok sayıda kişi yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alındı.
 Çatışma büyük, iddialar vahim, operasyon derin. Yolsuzluk, yağma, talan, yozlaşma, çürüme neredeyse ülkenin tüm kılcal damarlarına kadar yayılmış.
Bu operasyonu, cemaat ile AKP arasındaki kavga olarak görenler, “birbirlerini yemeye başladılar, bu kavga AKP’yi götürür” ham hayaline kapıldılar. Hani neredeyse “Celladını, kurtarıcısı olarak gören bir toplumun, kasabın bıçağını yalayan aptal danaya benzemesi” gibi, kimileri Fetullah Gülen cemaatinin önüne savunma kalkanı olmaya, kimileri ise Ergenekon tetikçisi savcının, aslında ne kadar “demokrat”, “tarafsız” ve “yurtsever” olduğunu kanıtlamaya soyundular.
Bizlerin görevi; Küresel yağmacılar(ABD ve AB) Cemaat- AKP arasındaki bu tepişmenin üzerini örten toz dumana aldanmadan, somut gerçeği cesurca dillendirmektir. Birkaç noktanın altını çizelim:
1.    Geldiğimiz bu gün, yönetenlerin eskisi gibi yönetemediği; yönetilenlerin ise eskisi gibi yönetilmek istemediği(gezi direnişi, 29 Ekim,10 Kasımlar anımsanmalıdır) bir süreçtir.
2.    Küresel yağmacılar(ABD ve AB) ve Cemaat koalisyonu açısından, bu güne değin süreci başarıyla götüren AKP’nin “son kullanma tarihi” dolmuştur.
3.    Bu durum karşısında AKP'yi iktidara taşıyan güçler, bu gerçeğe göre yeniden pozisyon alma, yani son kullanma tarihi dolan AKP sonrasını projelendirmeye yöneldiler.
4.    Gerek küresel yağmacılar, gerekse cemaat, AKP’nin dönüştürdüğü yeni Türkiye’yi kabullenecek ama AKP kadar kontrolsüz gitmeyecek bir iktidar seçeneği yaratma çabasındadırlar.
5.    AKP’nin yüzü halk nezdinde yıprandığı için küresel çete elinin altında alternatifini bulundurur. İşte bu nedenle ve bu aşamada CHP heyeti ABD’ye uçtu ve gerek küresel güçlere, gerekse Cemaat'a “Ben hazırım” mesajını bizzat Genel Başkanın ağzından verdi.
Görüldüğü üzere 17 Aralık operasyonu aslında karşı devrimci güçlerin sistemdeki ayıplarını kapatmaya, örtmeye yönelik bir çabanın ürünüdür.
Küresel yağmacı-gerici koalisyon toplumsal muhalefetin tepkilerini kontrol altında tutabilmek için sistem içi kanalları(seçimler, vb.)kontrollü olarak açık tutmaktadır.  Çünkü sürgit baskı, şiddet belirli bir aşamadan sonra etkisini yitirir. Hatta ters teper. Bu nedenle, örneğin Silivri’de yakalandığı kanser nedeniyle ölümle burun buruna olan Fatih HİLMİOĞLU değil ama dışarıya çıkarsa toplumsal muhalefeti etkisiz kılmakta etkili olacak Mustafa Balbay’ın tahliyesine izin verilir.
Diğer yandan iktidarıyla, muhalefetiyle, Demokrasiden seçimleri, özgürlüklerden ise tüketimi algılayan/algılatan, birbirinden özde hiçbir farkı kalmamış siyasal partilerden birinin kuyruğuna takılarak, yolsuzluk, yağma, talan, yozlaşma ve çürümeden kurtuluş umanlar, toplumsal muhalefetin birikimini,  enerjisini tüketerek, bu kokuşmuş sistemin kalıcılığına hizmet edenlerdir.
Elbette 17 Aralık çok önemli bir gelişmedir. Küresel yağmacılar(ABD ve AB) Cemaat- AKP’den oluşan gerici koalisyon dağılmaktadır.  Pandora’nın kutusu açılmış, pislikler Ortaya dökülmeye devan etmektedir.  Bu bir çöküşün işareti olduğu gibi, aynı zamanda yeni bir dirilişin, ayağa kalkışın başlangıcı olmalıdır.
Bu koşullarda, AKP’nin tek bir gün daha ülkeyi yönetme ehliyeti kalmamıştır. Hükümet derhal istifa etmelidir. Ortaya çıkacak boşluğu, Küresel yağmacılar(ABD ve AB) ve Cemaat koalisyonu tarafından seçenek olarak hazırlanıp önümüze sunulanlar değil,  halka güvenerek; halkla birlikte engebeli, dolambaçlı da olsa zorlu yolları yürümeyi göze alabilen halkı devrimci cephe dolduracaktır.

YÖNETİM KURULU ADINA:
                                                                    Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder