11 Ağustos 2016 Perşembe

DUGİN: AMERİKA BU DARBE GİRİŞİMİ İÇİN 2 MİLYAR DOLAR AYIRDI VE 80 AJAN GÖREVLENDİRDİ...



6 Ağustos 2016’da, THE FOURTH REVOLUTIONARY WAR – DÖRDÜNCÜ DEVRİM SAVAŞI adlı sitede çıkan, Putin'in danışmanı Alexander Dugin’in yazısından kısa bir kesit.

Erkan GÜÇİZ çevirdi:



Bugün Türkiye’de, darbe kalkışmasının ABD ve NATO kaynaklı olduğundan kimsenin şüphesi kalmamıştır ve Amerikalı Campbell’in darbedeki rolü bütün Türk gazetelerindedir.
Türkiye’de herkes, Amerikalıların bu ihtilal için 2 milyar dolar ayırdıklarını ve 80 CIA çalışanın bunun içinde olduğunu biliyor. Doğal olarak Türklerin, bu sırtlarından hançer yeme olarak gördükleri olayın ardından Batı’nın tutumu temelinden değişti. Avrupa, NATO ve ABD ile kaynaşma taraftarı olanlar şimdi bunun karşıtı oldular.
Türkiye’de ne kaldı geriye? Bu karmaşık jeopolitik problemi nasıl çözecek?
Dost sayılan kişiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmeye kalıştılar. Güvenliğin bekçisi sayılan kişiler Türkiye’yi iç savaşın eşiğine getirdi. Eğer başarılı olsalardı Türkiye’de huzur kalmayacak, belki de III. Dünya Savaşına kadar gidebilecek kanlı bir iç savaş olacaktı.
Ne yapmalı? Türkiye bu güç durumla nasıl başa çıkar?
Tabii ki hemen bakılan taraf Doğu; son zamanlara kadar rakip ve hatta düşman olarak görülen Rusya, İran, Çin.
Bu bir rastlantı da değil; 9 Ağustos’ta Rusya ile Türkiye arsındaki tarihi zirvede Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin bir araya gelmeden üç gün önce Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Türk Cumhurbaşkanı bir araya geldi.
8 Ağustos, Pazartesi; bugün Bakü’de Rus, Azerbaycan ve İran cumhurbaşkanları bir araya gelecekler.
Bu ne gösteriyor; bizler, Doğunun İslam ülkeleri, Orta Asya Türk devletleri, Türkiye, Azerbaycan ve büyük Rusya Ortadoğu’da güçler dengesinin stratejik yapısında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyoruz.
Erdoğan ve Nazarbayev, eski dostlar ve müttefikler onlar.
Avrasya Birliğinin en güçlü destekçilerinden olan Nursultan Nazarbayev tabii ki Rusya’ya, Avrasya Birliğine yönelecek.
Rus Cumhurbaşkanı, İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı, Putin Erdoğan görüşmesinden önce neler konuştular?
Hemen hemen aynı şeyleri; dünyayı çok kutuplu yapmak için güç dengelerini, Türkiye’nin yeni Avrasya politikasını ve diğer bölgesel güçlerin bu sürece katılmaları.
Her şey durdu şimdi.
Atlantik güçleri bir darbeye kalkıştılar; başarılı olmadı.
Onların bu işteki rolü ortada.
Bugün Türkiye’de herkes biliyor ki Amerika Rusya’nın eskiden beri baş düşmanıdır ve Türkler karşı tarafta değil bizim tarafımızda idi.
Ve biz birlikte olduğumuz zamanlar büyük başarılara imza attık, ve bu özellikle Türkler için geçerli.
https://4threvolutionarywar.wordpress.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder