19 Aralık 2015 Cumartesi

“Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şubesi “CUMARTESİ SÖYLEŞİLERİ” etkinliğimiz sürmektedir.”



Bulgar devrimci Dimitrov "Öğrenmek gerekli yoldaşlar. Her zaman, her adımda, mücadele sürecinde, içerde ve dışarıda hep öğrenmek, öğrenmek, öğrenmek ve savaşmak, savaşmak ve öğrenmek." (Dimitrov. Kadrolar üzerine) diye yazar.
Gerçekten de ülkemiz, okumanın, araştırmanın, incelemenin, tartışmanın ve “ortak akıl” üretmenin her zamankinden daha fazla kendini dayattığı bir süreçten geçmektedir.
Çünkü Ülkemiz ve ulusumuz yoğun bir karşı devrimci saldırı altına sürüklenmiştir.. Öyle ki Türk devrimine, Kemalist Cumhuriyete karşı 1925’lerde Şeyh Said isyanını çıkartan, 1930’da Kubilay’ı katleden dinci faşist zihniyet 2002 de iktidara kadar tırmanabilmiştir.
2015’li yıllarda ise Kemalist Cumhuriyetin tüm kurumlarında egemenliği ele geçirmiş gözükmektedir.
Karşı devrimciliğin bu denli güçlenebilmesini yalnızca onun kendi iç dinamiklerine, halkımızın gerici, dinci propagandaya kolay inanması vb. gerekçeler üreterek Kemalistlerin kendilerini “aklamaya” yönelmesi tam bir aymazlıktır.
Elbette bu etkenler var. Ancak kanımızca en büyük etken, kendisini Kemalist, yurtsever, devrimci, Atatürkçü, solcu olarak tanımlayan ve gerçekte ulusun ezici çoğunluğunu oluşturan topluluğun “Türk devrimini” korumak ve sürekliliğini sağlamak için Dimitrov’ un söylemi ile “Her zaman, her adımda, mücadele sürecinde, içerde ve dışarıda hep öğrenmek, öğrenmek, öğrenmek”, gerekliliğini göz ardı etmeleri ve bağlı olarak “ortak akıl” üretme, örgütlenme konusunda gerekli çaba ve gayreti hep bir başkalarından bekler duruma sürüklenmeleridir.  
Türk devrimini, Cumhuriyet ve devrimleri koruyup, savunmak ve geliştirmek için öncelikle onun ne olduğunun bilinip, anlaşılması gerekmektedir. Çünkü bilinmeyen bir şeyin korunması, savunulması ve geliştirilmesi düşünülemez.
İşte bu nedenlerle Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şubesi olarak geçen yıl başlattığımız “CUMARTESİ SÖYLEŞİLERİ” etkinliğimiz bu yıl da sürmektedir.
Bu etkinlik kapsamında 19 ARALIK 2015 Cumartesi günü Saat 14.00 de SDÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enst. Öğr. Görv. Sn. Barçın KODAMAN’ın sunumu ile “KUBİLAY’I KİMLER NİÇİN KATLETTİ?” başlığı altında Menemen olayı ve Örgütlü irticayı tartışıp söyleştik.
Devrim şehidimiz Uğur MUMCU’nun çok güzel özetlediği “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağı”nın bilincinde olan dostlarımızı, her 15 günde bir düzenlediğimiz “Cumartesi Söyleşileri” etkinliğimizde aramızda görmekten mutlu olacağız..
YÖNETİM KURULU ADINA :                                                             Mahmut  ÖZYÜREK
Ulusal Eğitim Derneği
Isparta Şube Başkanı 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder