14 Aralık 2015 Pazartesi

MEB, TÜRGEV'e peşkeş çekiliyor



17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında sıkça adı geçen TÜRGEV'în bir skandala daha imza attığı ortaya çıktı.
HABERDAR / ÖZEL / Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İtalya'ya yerleşen oğlu Bilal Erdoğan'ın başında olduğu TÜRGEV'in Kasım ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile bir anlaşmaya imza attığı ortaya çıktı.

Anlaşmaya göre, TÜRGEV MEB'in bütün kurum ve kuruluşlarını istediği gibi kullanacak ve masraflar da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacak.

PARA MİLLİ EĞİTİM'DEN ÇIKACAK

İmzalanan protokol MEB-TÜRGEV işbirliğinde öğrencilere sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve teknik kurslar düzenlenmelerini kapsıyor. Ancak protokolde dikkat çeken maddeler var.

Protokolün 7. maddesi ile açılacak kurslarla ilgili her türlü planlama, uygulama ve organizasyon ile eğitimcileri görevlendirme ve ücretlerini ödeme sorumluluğunun Milli Eğitime ait olduğu ifade ediliyor.

TÜRGEV'İN MEB'İN BÜTÜN MEKANLARINI KULLANABİLECEK

Protokolün 12. maddesi ile de söz konusu faaliyetlerin Milli Eğitime ait mekânlarda yapılabileceği söyleniyor. Bu imtiyaz başka hiçbir dernek, vakıf ya da benzer bir kurum ya da kuruluşa bugüne kadar tanınmamıştır.

TÜRGEV'E DÜŞEN TEK İŞ ÖĞRENCİ BULMAK

Tüm bu anlaşma maddeleri göz önüne alındığında TÜRGEV’e sadece öğrenci bulma sorumluluğunun kaldığı anlaşılıyor.

KAMU PARASIYLA TÜRGEV'E AYRICALIK

 Bu imtiyazların yanı sıra sertifikaların Milli Eğitimce düzenleneceği ve MEB logosunun kullanılacağı ifade ediliyor. Yani kamu parasıyla Bilal Erdoğan'ın başında olduğu TÜRGEV'e yardım edilmesinin önü açılarak haksız rekabete zemin hazırlanıyor.

Diğer yandan TÜRGEV’in kursiyerleri hangi kriterlere göre seçeceği de belirlenmemiş olduğundan suistimale açık keyfi bir alan oluşturulmuştur.    

Ayrıca protokolün  11. Maddesi ile “bu protokol dışında da eğitim alanında ortak projeler uygulanabileceği” belirtilerek zaten kapsamı oldukça geniş olan protokol, MEB Bütçesine olası etkisi dahi hesaplanmadan, neredeyse sınırsız bir alana taşınmıştır.
14 Aralık 2015 Pazartesi
http://www.haberdar.com/egitim/meb-turgev-e-peskes-cekiliyor-h9588.html?mnst=2525
İŞTE TÜRGEV İLE MEB'İN İMZALADIĞI O PROTOKOL





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder