19 Kasım 2014 Çarşamba

100 yıllık ihanet projesinin adı: Anadolu Federasyonu HEDEF ANAYASA



İhanet süreciyle Sevr yeniden masaya kondu. Federalizmin zeminini hazırlayan iktidar, müzakere ortağıyla birlikte 2015 seçiminde Anayasa’yı tek başına değiştirecek çoğunluğu elde etme peşinde
Haber: Salim Yavaşoğlu
AKP’nin kaçış projesi
Yurt Partisi lideri Tantan, küresel güçlerin kontrolünde yürütülen ihanet süreciyle Türkiye’nin federatif yapıya dönüştürülmek istendiğini söyledi. Tantan, “Türkiye’nin adını Anadolu Federe Devleti olarak değiştirmek istiyorlar. AKP, Türkiye’yi federal bir yapıya dönüştürürse işlemiş olduğu bütün suçları örtecek. Hepsi aynı projenin bir parçası gibi gözüküyor” dedi.
Fiiliyatta olur ama...
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Anayasa’nın ilk 3 maddesini değiştirmek için değişiklik yapmaya kalkarsanız Anayasa Mahkemesi’nden döner. Hukuken Türkiye’nin federatif bir yapıya gitmesi için anayasada değişiklik yapmak mümkün değildir. Hukuken bunu söylüyorum ama fiiliyatta bunu gerçekleştirirseniz o zaman her şeyin çivisi çıkar” dedi.
Özal’ın da hayaliydi!
Korkut Özal, kardeşi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın federal sistemi getirmek isteğini itiraf etmişti. Korkut Özal, şöyle demişti; “Rahmetli ağabeyim sorunun çözülmesi için Türkiye’nin isminin değiştirilebileceğini, Anadolu Cumhuriyeti yapılabileceğini söylemişti.” ABD yanlısı Özal’ın planında eyaletlerin, ABD’de olduğu gibi bir başkanla yönetilmesi hedefleniyordu.

Bölünmede hedef 367 AKP’li vekil!
İhanet sürecinde yeni aşamaya geçiliyor. İktidarın İmralı ve Kandil’le görüşmelerinde federasyon konusunda bir uzlaşmanın sağlandığı öne sürülüyor. Bu çerçevede anayasa değişikliği gerektiği belirtiliyor. Bunun için de AKP’nin önümüzdeki seçimlerde anayasayı değiştirebilecek 376 milletvekilliğini elde etmesi gerekiyor. Kulislerden sızan bilgilere göre, bebek katili Abdullah Öcalan, bu aşamanın gerçekleşmesi için sözde PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunacak.  Seçimlerden bir iki ay önce yapılacak bu çağrının ardından kamuoyuna ‘iyi şeyler oluyor’ imajı verilerek AKP’ye hem Kürtler hem de diğer kesimlerin oy vermesi sağlanacak. Plan çerçevesinde AKP gerekli milletvekili sayısına ulaştığında da PKK’nın talepleri arasında ön sırada olan eyalet sistemi için düğmeye basılacak. İlk etapta Anayasa’nın değişmez maddeleri ortadan kaldırılacak.  Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa değişikliğiyle bu işin olamayacağını ancak AKP’nin yine de fiilen bunu sağlayabileceğini söyledi.
Hukuken olmaz ama
Kanadoğlu, “Anayasanın değiştirilerek federatif bir sistem kurulması mümkün değildir. Eğer seçimlerden sonra anayasayı değiştirmek için 367 milletvekili sayısını elde eder, yine anayasayı değiştirmek için 330 milletvekili ile halk oylaması için gerekli sayıyı elde etseniz bile hukuken anayasayı değiştirmeniz mümkün değildir” dedi. Kanadoğlu şunları söyledi:  “Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter bir yapıdan federatif bir yapıya geçirilmesi için ilk 3 maddeyi değiştirmeniz gerekir ki anayasada 4. Madde var. Bu madde ilk üç maddenin değiştirilmesini bile teklif etmeyi mümkün kılmıyor. Ayrıca anayasanın ilk 3 maddesine bağlı diğer maddeleri de değiştirmeniz gerekir. Eğer ilk üç maddeyi değiştirmek için değişiklik yapmaya kalkarsanız anayasa mahkemesinden döner. İstediğiniz kadar kendinize bağlı bir anayasa mahkemesi yapısı oluşturun Anayasa Mahkemesi’nden bu değişiklik döner. Hukuken Türkiye’nin federatif bir yapıya gitmesi için anayasada değişiklik yapmak mümkün değildir. Hukuken bunu söylüyorum ama fiiliyatta bunu gerçekleştirirseniz o zaman her şeyin çivisi çıkar.”
Nisan ayında
Bilindiği gibi HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyetinin üyesi Pervin Buldan, bebek katili Öcalan’ın Mart veya Nisan ayında silahların bırakılması için terör örgütü PKK’ya çağrı yapabileceğini söylemişti. Buldan, AKP ile talepler konusunda uzlaşmaya varıldığı anda bunun devreye sokulacağını belirtmişti. Benzer açıklamalar AKP yönetimine yakın yazarlar tarafından da dile getirildi.
Yeniçağ yazdı Türkiye uyudu
Türkiye’yi federalizme götürecek alt yapı çalışmalarını, Yeniçağ manşetlerinden duyurmuştu.

İhanetin taşları
* İstinaf Mahkemeleri’yle yargının Ankara’yla bağlantısı kesildi.
* Kalkınma Ajansları kuruldu. Bu sayede karar organları merkez yerine bölgesel sisteme devredildi.
* Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı mensupları, vali yardımcıları ve kaymakamlar, federal sistemi incelemeleri için ABD ve Avrupa’ya gönderildi.
* Büyükşehir Yasası çıkarılarak, belediye başkanlarına eğitimden, yatırımlara özerkliğe gidecek yetkiler tanındı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder