28 Ekim 2015 Çarşamba

BASIN AÇIKLAMASI (Gün, emperyalizmin oyununu bozma günüdür...)



Mustafa Kemal Paşa, Havza’ya gelişinin 2. Günü olan 26 Mayıs 1919 tarihinde kendisini ziyarete gelen heyete Şu tarihi sözleri söylemişti. «Hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız, çalışacağız, kurtulacağız, bizi öldürmek değil, canlı mezara atmak istiyorlar. Şimdi çukurun kenarındayız. Son bir azim bizi kurtarabilir.»
Bu tarihi sözlerin söylendiği tarihin üzerinden 96 yıl geçmiş. Türk Bağımsızlık Savaşının sonucu kurulan, uygar insanlığa örnek Kemalist Cumhuriyete yönelik yıkım, yağma, yok etme çabalarının yoğunlaştığı günler yaşıyoruz.
İçeriden ve Dışarıdan işbirlikçileri ile Yeni Osmanlıcıları ile yeni 2nci Cumhuriyetçileri ile SEVR i dayatanlar tarafından Tarih sahnesinden silinme tehdidi ile karşı karşıyayız. Yani “çukurun kenarındayız”
 Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir öngörü ile söylediği gibi “Türk ulusunu öldürmek değil, canlı mezara atmak istiyorlar”
Ama Unutulmamalı Atatürk’ün söylemi ile “Cumhuriyetimiz öyle sanıldığı gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız.”
Bu koşullar altında Cumhuriyet Bayramını kutlamak Atatürk’ün ifadesiyle, “Bizi mahvetmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme başkaldırabilmektir”
Yarın çok geç olabilir....
Gün, emperyalizmin oyununu bozma günüdür...
Gün, ülkeye sahip çıkma günüdür... Gün, bu güzelim ülke için alın teri ile birlikte akıl terini de dökme ve oyuna gelmeme günüdür...
Ve gün 7 den 77 ye gençlerle,  Kemalist cumhuriyet e sahip çıkma günüdür....
Çünkü...başka Türkiye yok....


YÖNETİM KURULU ADINA :                                                                                             Mahmut  ÖZYÜREK
Ulusal Eğitim Derneği
Isparta Şube Başkanı 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder