22 Ocak 2015 Perşembe

Ermeni soykırımı iddiası ve CHP Milletvekilleri hakkında suç duyurusu



Kamuoyuna
CHP Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu,  İstanbul Milletvekili Umut Oran, Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt ve İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ile Mustafa Moroğlu hakkında,  basında yer alan "Ermeni Soykırımı Propagandasına destek verdikleri" iddiaları nedeniyele  kesin ihraç talebiyle CHP Genel Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunduğumu kamu oyunun bilgilerine sunuyorum. Saygılarımla.

Prof.Dr. Kayhan KANTARLI
CHP Üyesi İzmir
Adres: 85 sok. No.8/4 Bornova_İzmir
GSM: (0532) 630 1473

22.01.2915
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına;
Ankara
Bilidiği gibi Ermeni asıllı vatandaşımız Hrant Dink’in katledilişinin 8. yılında yapılan anma etkinliği, kendilerini  “Hrant’ın Arkadaşları” diye anan bir grup tarafından amacından saptırılarak “YÜZLEŞİN!Hrantla, Soykırımla!”  yazılı  pankartın açıldığı, Türkiye’nin sözde Ermeni Soykırımını kabul etmesini dayatan, haksız ve tarihsel gerçekleri reddeden bir gösteriye dönüştürülmüştür. Halkımızın büyük tepkine neden olan bu dayatmaya ne yazık ki bir kısmı parti yöneticisi de olan bazı CHP Milletvekilleri de katılarak “YÜZLEŞİN!Hrantla, Soykırımla!”  yazılı pankartın arkasında yürüyüp soykırım propagandasına alet olmakta/ destek vermekte bir sakınca görmemişlerdir.
İbret verici bu durumla ilgili olarak basında yer alan haberlerden anlaşıldığına göre, söz konusu “Ermeni Soykırımı” propagandasına destek veren  CHP Milletvekilleri, başta Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey ve Sezgin Tanrıkulu olmak üzere İstanbul Milletvekili Umut Oran, Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt ve İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ile Mustafa Moroğlu’dur. İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu  aynı zamanda Yüksek Disiplin Kurulu üyesidir.   
Oysa Parti Programı’nın “Dış İlişkiler Bölümü”nde  yazılı olduğu gibi CHP, “Ermenistan’ın Ermeni örgütleri vasıtasıyla Türkiye’ye karşı uluslararası hukuka aykırı biçimde soykırım iddiasıyla girişimlerde bulunmaktan vazgeçmesini”  talep etmekte ve Sözde Ermeni Soykırımı iddialarını “ülkemizin haksız önyargılarla suçlandığı” girişimler olarak  görüp bu mesnetsiz iddilara karşı olan kararlı duruşa sahip çıkılacağını kabul etmektedir. Programın Sözde Ermeni Soykırımı’na ilişkin bölümünde aynen şunlar yazılıdır;
“CHP, Sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar Partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir.
 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önceki dönemde gerçekleştiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı konusunda ülkemizi suçlayıcı keyfi kararlar alınmaktadır. CHP, 1948’de BM Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edilen Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi tarafından yapılan açık tanım çerçevesinde, konunun bağımsız tarihçiler tarafından, Türkiye, Ermenistan ve Rusya dâhil ilgili tüm ülke arşivlerine erişim olanakları kendilerine tanınarak, iddiaların gerçekçi ve doğru zeminde, önyargılara kapılmadan incelenmesi gerektiği görüşündedir”
 Bu duruma göre yukarıda sözü edilen  Hrant Dink’i anma etkinliğinde, soykırım  iddia ve dayatmalarını kabul etmediklerini belli edecek şekilde ayrı yürümek yerine,  “Ermeni Soykırımı”  iddiasında bulunan  grubun içinde yer alıp açılan “soykırım pankartı”nın arakasında yürüyerek sözde soykırım iddialarına açıkça destek veren söz konusu milletvekillerinin parti programına aykırı hareket ettikleri  ve bu nedenle de Parti Tüzüğü’nün 70. maddesine göre “partiden kesin ihraç” nedeni olan parti suçlarını işledikleri açıktır.
 Çünkü Parti Tüzüğü’nün 70. maddesine göre  “parti programına, tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak" ve "Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçlarıdır.
 Bu nedenlerle yukarıda isimlerini belirttiği Milletvekilleri’nin işlemiş bulundukları parti suçu nedeniyle kesin ihraç talebi  ve  tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilerek gereğinin yapılmasını dilerim.22.01.2015
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kayhan KANTARLI
CHP Üyesi İzmir
Not Bu dilekçe ayrıca kargo ile genel merkeze gönderilmiştir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder