3 Mart 2014 Pazartesi

“Üçe Kapatılan” Üç Devrim Yasası / Nazım Mutlu



“Üçe Kapatılan” Üç Devrim Yasası / Nazım Mutlu

Yaygın adıyla “Üç Devrim Yasası” olarak bilinen 429 Sayılı Şer’iye ve Evkaf ile Erkan-ı Harbiye Vekâletlerinin Kaldırılması, 430 Sayılı Öğrenim Birliği (Tevhid-i Tedrisat), 431 Sayılı Halifeliğin Kaldırılması ve Osmanlı Hanedanının Türkiye Cumhuriyeti Sınırları Dışına Çıkarılması Yasalarının 90. yılındayız.
90 yıl önceki TBMM ile bugünkü TBMM arasındaki temel farkı, bu ve benzer yasa örneklerinden anlamak olasıdır: Türkiye’nin eğitimle, bilimle, sanatla aydınlanması için yol açıcı Devrim yasalarını çıkaran TBMM; yine Türkiye’nin dincilikle, hurafeyle, gericiliğin saltanatını özelleştirmelerle pekiştiren TBMM…
Yaklaşık çeyrek yüzyıllık “Tam Bağımsızlık” temelinde gelişen Halkçı, Aydınlanmacı atılımlara karşı, yaklaşık 65 yıldır Emperyalizme tam bağımlılık temelinde bugüne dek sürdürülen özelleştirmeci, karartmacı Karşıdevrim girişimlerinin ülkeyi getirdiği uçurum, artık daha belirginleşmiştir.
Söz konusu Devrim yasalarının getirdiği laik eğitim kurumları, çok partili siyasal yaşamda sürekli iktidar olan ve birbirinin ardılı olan, bir sonrakinin bir öncekinden devraldığı kirli mirasa eklediği yeni geri adımlarla bugünkü iktidarın “444 Yasası” diye adlandırdığı medreseci, hilafetçi biat kurallarını kökleştirmeyi amaçlayan kurumlara dönüştürülmüştür.
Özellikle 24 Ocak 1980 Kararları’nın siyasal-kültürel iklimini hazırlayan 12 Eylül 1980 darbesinin yarattığı bataklığın, bugüne uzanan iktidar güçlerinin palazlanmasında oynadığı rolü unutarak, 12 yıldır her alandaki “Tek Adam” yasaları, buyruk ve dayatmalarıyla sürdürülen sözde “İleri Demokrasi”yi anlamak güçleşir.
Kendilerinin “Ustalık Dönemi” olarak adlandırdıkları üçüncü beş yıllık iktidarlarının şu sıralarda her şeyiyle ortaya dökülen marifetler silsilesi, Üç Devrim Yasasının getirdiklerini, Başbakanın “üçe kapatma” buyruğuyla nasıl götürdüğü çok güzel anlatmaktadır.
 Hiçbir zaman gerçekleşmeyecek Osmanlıcılık heveslerini din ticaretiyle iç içe geçirerek Türkiye’ye örtmeye çalıştıkları sır perdesi artık bütünüyle sökülmüş, dikiş tutmaz noktaya gelmiştir.
Cumhuriyetin bütün ilerici atılımlarını, ekonomik ve kültürel değerlerini “üçe kapatarak” yalanla, “demokrasi” soslu ikiyüzlü politikalarla bitirmenin sarhoşluğunu yaşayanların bugün içine düştükleri zavallılık, artık Karşıdevrim döneminin bittiğine, 65 yıldan bu yana yok ettikleri bütün Devrimci değerlerin yükseleceğine işarettir.
Ülkemiz, tarihsel-ulusal birikimiyle, Atatürk’ü, Kuvayımilliye ruhunu kılavuz edinerek 90 yıl öncesinin bugüne ışık tutan yasalarına ve uygar yaşam yoluna yeniden girecektir. Ankara, 03.03.2014

Nazım Mutlu
Ulusal Eğitim Derneği
Genel Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder