12 Aralık 2013 Perşembe

AKP-Cemaat- PKK koalisyonunun ortaklaşa yürüttüğü hukuk terörü sonlandırılmalıdır.



Sayı   :2013/17
    Konu: AKP rejiminin siyasi davalarında tutuklanan herkese özgürlük.                                                      11.12.2013                                                                                    
       Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI
Cumhuriyet yıkıcılığında birleşen ihanet cephesinin, Ergenekon tertibi ile esir tuttuğu Mustafa BALBAY tahliye edildi. Balbay’ın tahliyesi şüphesiz önemli bir gelişme ve Haziran direnişinde, 29 Ekimde, 10 Kasımlarda sokağa dökülen milyonların başlattığı toplumsal uyanış ve direniş süreci ile doğrudan ilintilidir.
Bu tahliye olayı, Okyanus ötesi egemen güçlerce planlanan, AKP-Cemaat-PKK koalisyonunun yürüttüğü “Büyük(Genişletilmiş) Ortadoğu Projesinin” artık dikiş tutmadığını ve yürütülemeyeceğini, koalisyonca uygulamaya sokulan yargı terörü ve siyasal şantaj operasyonunun yarattığı kirliliğin temizlenmesi açısından önemli bir başlangıç olarak kabul edilmelidir.
Cumhuriyet'in tasfiyesiyle birlikte, AKP-Cemaat- PKK arasında rant paylaşımı ve egemenlik alanlarının genişletilmesi üzerinden yürütülen çatışmada, bu koalisyonun ihanetleri bir bir ortaya döküldükçe toplumsal huzursuzluk, bağlı olarak toplumsal muhalefetin giderek ivme kazanacağı açıktır.
AKP-Cemaat- PKK koalisyonu arada bir, tertip ve düzmece mahkemelerle esir aldığı tutuklulardan bir kaçını serbest bırakarak, yükselen toplumsal muhalefeti,  yurtsever, devrimci-demokrat güçlerin birikimini, yıllar süren hukuk katliamını unutturabileceklerini sanıyorlarsa kendileri aldanıyorlar ama bizleri aldatamayacaklardır.  Bu aşamadan sonra AKP iktidarı, yargıyı siyasal şantajın aracı olarak kullanması olanaksızdır. 
Diğer yandan “yetmez ama evet”çi, gericiliğin yedek güçleri,  alçak ve utanmaz yandaşlar, Mustafa Balbay’ın tahliyesine ortam yaratan Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını , kendilerinin canhıraş destekledikleri Anayasa değişikliğine borçlu olduğumuzu söyleyerek, yükselen toplumsal muhalefeti etkisiz kılma çaba ve gayretine yönelmişlerdir.
Ama asla unutulmamalı ki, Mustafa Balbay’ın tahliyesi için Anayasa Mahkemesi kararına gerek yoktu. Yürürlükteki Yazılı hukuk, İçerideki bütün milletvekillerinin özgür olması gerektiğini söylüyor.  Sefil ve alçakça bir utanmazlıkla, AKP-Cemaat koalisyonunun aldatıcı, yapay eylemlerine kimse alet olmayacaktır.
 AKP rejiminin siyasi davalarında tutuklanan ya da ceza alan herkes özgür olmalı. Siyasi görüşleri ne olursa olsun, sahte deliller, vicdanlarda yaralar açan yargılamalarla esir tutulan bütün mahkûmlar serbest bırakılmalıdır. AKP-Cemaat- PKK koalisyonunun ortaklaşa yürüttüğü hukuk terörü sonlandırılmalıdır.

                                                                    Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder