20 Şubat 2017 Pazartesi

18 Şubat 2017 SİVAS Buluşması Kararları "Referandum Sürecinde Mutlak İhtiyaç; “KUVAYI MİLLİYE Ruhu”…




 “BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi; “Cumhuriyetimiz ’in Temelinin Atıldığı SİVAS KONGRESİ” ve “KUVAYI MİLLİYE Ruhu” temalı etkinliğini, “Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz… Referandum’ da ‘HAYIR’ diyoruz…” şeklindeki yaklaşımları ve “Düşününce; HAYIR. Bir Şey Yapmalı…” şeklindeki sloganlarıyla, 18 Şubat 2017’de SİVAS’ ta, ADD Sivas Şubesi ile birlikte gerçekleştirdi.
Yurdun dört bir yanından gelen katılımcılar ile gerçekleşen program dahilinde; ATATÜRK Büstü’ ne çelenk konuldu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Takiben; bin kırmızı ve beyaz balon gökyüzüne uçurulurken, tarihi öneme sahip “SİVAS KONGRE Binası ATATÜRK ve Etnografya Müzesi” ziyaret edildi.
Aynı SİVAS Kongresi’nde olduğu gibi “KUVAYI MİLLİYE” Ruhu ile mücadele etmemiz gerektiğine inandıklarını ifade eden “BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi, toplantı öncesinde; “Bu Büyük Yangını ancak KUVAYI MİLLİYE Ruhu ile söndürebiliriz…” düşüncesiyle; CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Vatan Partisi SİVAS İl Başkanlıklarını ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Cem Vakfı, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Türk Ocakları SİVAS Şubelerini ziyaret ettiler ve değişik siyasi tercihlere sahip kanaat önderleri ile yoğun görüşmeler yaptılar.
Değişik illerden gelen temsilcilerin “ANAYASA Değişiklik Teklifi” ile ilgili konuşmaları SİVAS Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi’nin daveti üzerine; TBMM Eski Başkanları’ndan Hüsamettin CİNDORUK, Hikmet ÇETİN ve Ömer İzgi’nin gönderdikleri yazılı mesajlar toplantı sırasında okundu. “Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalandığı gün henüz işgale uğramamış vatan toprakları bir bütündür ve birbirinden ayrılamaz. Bu topraklarda yaşayanlar öz kardeştir.” şeklindeki 11 Eylül SİVAS Kongresi kararı da hatırlatılarak; üç ayrı siyasi görüşten gelen, üç TBMM eski Başkanı’nın, “HAYIR” cephesindeki, “KUVAYI MİLLİYE” Ruhu ile yaptıkları bu ortak katkılar katılımcıların takdirine sunuldu ve büyük alkış aldı.
4-11 Eylül 1919’da, yurdumuzun dört bir yanından gelen temsilcilerin katılımı ile toplanan ve yaşamsal önemde kararların alındığı SİVAS Kongresi’nin; tüm Türkiye’nin ve TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin paha biçilmez ortak değeri olduğu vurgulandı.
Toplantı sırasında aşağıdaki 3 (üç) maddeden oluşan kararlar oybirliği ile alındı;
1 - Rejim Değişikliğine yol açarak; Cumhuriyetimiz, Demokrasimiz, Hukuk Düzenimiz, İş ve Sosyal Hayatımız açısından Siyasi Darbe niteliğinde olan bir anayasa değişiklik teklifi ile karşı karşıyayız. Bu noktada; tüm enerjimizi ve vaktimizi, söz konusu “Anayasa Değişikliği Teklifi ile ilgili Referandum” sonucunda “HAYIR” çıkması için tahsis etmeye karar verdik.
2 – Söz konusu rejim değişikliği; bir büyük yangın gibi, herhangi bir tercih veya farklılık tanımadan, herkesi yakabilecek niteliktedir. Bu büyük yangını ancak “KUVAYI MİLLİYE Ruhu” ile söndürebiliriz. Bu konudaki mücadelemizi; siyasi tercihlerimizi ve her türlü farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, “İnsani Değerler” ve “Ahlaki Erdemler” ortak paydamızda buluşarak yapacağız.
3 - Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkıp, gereken duruş ve kararlılığı göstererek, bu tarihi sorumluluğu hep beraber yerine getireceğiz. “HAYIR” sonucuna ulaşacağımıza olan inancımızla, “Yok edin, insanın insana kulluğunu…” diyoruz.
Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sendikacılar, işçiler, sivil vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantıya katılan bazı isimler; Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU, Nuh Tolga YARMAN, Melda ONUR, Mehmet Bedri GÜLTEKİN, Dursun ÇİÇEK, Cemal ÖZDEMİR, Ali Mutlu KÖYLÜOĞLU, Adnan ÇELİK, İsmail TÜMER, Ersin ERTÜRK, Doğan ALTINTAŞ, Ulaş KARASU, Macide ŞAHİN, Süreyya ÇİNİK, Muradiye ŞİT, Hayrettin ÖKÇEŞİZ, Mahmut ÖZYÜREK, İlkay BODUROĞLU, Cevriye BAYSAL, Ece ATAER, Selim KARAHAN, Cevriye BAYSAL, Oya DOĞAN, Esma NALBANTOĞLU ve İbrahim DENİZCİ katıldı. Yurdun dört yanından gelen katılımcılar ile yapılan toplantı çok hareketli, renkli ve dinamik geçti. Sanatçı Ekrem ATAER ve Halk Korosu’nun üyeleri de; hem katılımları, hem de türküleriyle hınca hınç dolu salona büyük heyecan ve coşku verdiler.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder