14 Mart 2016 Pazartesi

“Bu koşullar altında ulus kendi yazgısına el koymalıdır”



BASIN AÇIKLAMASI

“Bu koşullar altında ulus kendi yazgısına el koymalıdır”
Gelinen günde ülkemizin hiçbir yöresinde yaşlı, genç, kadın, erkek hiçbir yurttaşımızın can güvenliği kalmamıştır.
Ülkemizin en güvenli olması gereken başkentinde üçüncü kez katliam yaşanıyor. Kimliği, cinsiyeti ne olursa olsun yüzlerce yurttaşımız bu katliamlarda yaşamlarını yitirdi/yitiriyor. Siyasi, insanı, ahlakı olarak hesap vermesi gereken İktidar sahipleri, sanki olay bir başka ülkede olmuşçasına aymazlık içindeler.
Devletin güvenlik birimleri, tüm olanaklarını halkın değil, iktidar sahiplerinin ve 1150 odalı kaçak saray işgalcilerinin güvenliğini sağlamaya adamış durumda. 
TBMM’deki Soros muhalefeti kötürümleşmiş!, eylemsiz’ leşmiş iktidarı ele geçiren yıkım ekibinin, yabancı ülkenin Türkiye’de görevli memurlarının başı ne zaman sıkışsa biri soldan, diğeri sağdan can simidi uzatmaktalar. Muhalefetçilik oyunu ile halkı aldatıp kandırarak yıkım ekibinin işini kolaylaştırmayı görev edinmişler.
Bu koşullar altında ulus kendi yazgısına el koymalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün
Bir meclis olsa bile, millet hep uyanık olmalıdır. Yanlışı gördüğü an egemenliğin asıl sahibi olarak duruma el koyabilmelidir. Bu sonucu sağlayacak mekanizmalar olmalıdır”  öngörüsünü yaşama geçirmelidir.
 “ Ey Cumhuriyetimizin bekçisi! Sana düşüyor, yine sana düşüyor görev, durma, harekete geç. Topla arkadaşlarını etrafına. Bu büyük sorunumuza el koy. Uyarın, aydınlatın ilgilileri! Halkımızı, herkesi. Geçin önüne bu uğursuz gidişin.(C.D)”
“12 Mart akşamı Ankara’da terör sonucu yaşamını yitiren yurttaşlarımıza tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.”13 Mart 2016 

YÖNETİM KURULU ADINA:                                                           Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder