23 Kasım 2016 Çarşamba

BASIN AÇIKLAMASI “ÖĞRETMENLERİN “GÜN”Ü VAR, SESİ YOK”



Bu yıl “Öğretmenler Günü”nün pek tadı tuzu yok sanki. Gerçi tadı tuzu yerinde bir “gün” kalmadı ülkemizde. Öğretmenler Günü de bundan payını düşeni alacak elbette.
Siyasal-kültürel-toplumsal iklim en çok eğitimi, dolayısıyla öğretmeni vurdu, vuruyor.
Okullarda özellikle son yıllarda oluşan bulanık, belirsiz, savruk, denetimsiz gidiş, iç karartıcı bir psikoloji oluşturdu.
En son, uydurma gerekçelerle girişilen ve hiçbir inandırıcılığı olmayan “Proje Okul” buluşu(!) iktidarın alışageldiğimiz hoyratlığının, giderek yoğunlaşan zorbalığının yeni örneği oldu.
İktidarın, kendisi gibi düşünmeyen, durmayan tüm toplumsal kesim ve kişilere dönük baskıcı uygulamaları, meyvelerini veriyor.
1 milyon öğretmenimiz bugün.
Üstelik 1 milyon öğretmenimizin dörtte üçü “örgütlü”. Yani “sendika”sı var.
Ama bu sayının yarıdan fazlası, iktidarla aynı “külliye”de oturan sendikaya kayıtlı.
Nasıl kaydedildikleri ayrı. Ama kayıtlı.
Ve dörtte üçü “örgütlü” meslektaşımız, kendisini, öğrencisini, halkını doğrudan ilgilendiren her türlü olay ve gelişme karşısında, ne yazık ki suskun!
Adeta, hatırı sorulduğunda bile yanıt veremeyecek kadar ürken meslektaşlarımız var bir süredir. İktidar, toplumun en canlı, en duyarlı mesleğini paçavraya çevirme yolunda azımsanmayacak yol kat etti.
Şimdi bir “Öğretmenler Günü”nde, bu koşullarda yeniden kendimizle yüz yüzeyiz.
Basında, medya kuruluşlarının akşam haberlerinde, bir daha, en çok, öğretmenlerin geçim darlığından, maaş yetersizliğinden dem vurulacaktır, kuşkusuz.
Olasıdır ki “devlet büyüklerimiz” de, durumun hiç de öyle olmadığından, belki de önümüzdeki günlerde, örneğin ek ders ücretlerine yapılacak zamlardan söz edecek ve böylece 1 milyon öğretmenin yüreğini bir miktar ferahlatacaklardır!
Bunun, sesi kısılan, korku ikliminde boğulmaya çalışılan “eğitim ordusu” için bir anlamı olur mu, bilinmez.
Biz, oluşan bu tabloya karşın, çıkış yolunun, umudun da yine en çok öğretmenlerde olduğuna inanarak, meslektaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.
Halkımızın umudu, sesi, güveni olma yoluna en yakın mesleğin üyeleriyiz, her şeye karşın. Bunun dışında bir tutum, öğretmenliğin ruhuna aykırıdır. Çünkü “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” (M. Kemal Atatürk) Ankara, 23.11.2016


Nazım Mutlu
Ulusal Eğitim Derneği
Genel Başkanı

ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
Necatibey Cad. No:13/13 Sıhhiye/ Ankara
Tel: (0312)229 43 25 Belgeç: (0312 )229 45 26
Eposta: ogdunyasi@gmail.com
Web: ulusalegitimder.org.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder