6 Kasım 2015 Cuma

Bu fotoğraftaki kişileri unutmayın!



Bu fotoğraftakiler ve bu fotoğrafa eklenmemiş Sena Kaleli- Bülent KUŞOĞLU-  ve diğerleri
Bunlar CHP yi Halkçı devrimci köklerinden ve Kemalist geleneğinden koparanlardır.
Alt Ok’u CHP arşivine kaldıranlardır.
Ulusal kimliği red ve inkar ederek yok ederek  yerine “etnik, dinsel, ideolojik cemaatler” kimliğini koyanlardır.
CHP’nin  antiemperyalist ilerici, devrimci  Kemalist- kimliğinin  yok edilerek, Partinin  küresel emperyalizme uyum sağlama planının mimarlarıdır.
Bu gün dinci faşist çetenin iktidarda olmasının ve iktidardan uzaklaştırılamamasının  nedeni, CHP yi Halkçı devrimci köklerinden ve Kemalist geleneğinden kopararak AKP düzeninin payandasına dönüştüren anlayışın CHP üst yönetimine egemen olmasıdır.
  
Birkaç örnek verelim…
Sena Kaleli:Ben Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi değilim, olmak da istemiyorum. Çünkü bekçilik dönemi tarihe karıştı. Bilirsiniz eskiden mahallelerde elde düdük dolaşan bekçiler vardı. Şimdiyse mobese kameraları var”.
Binnaz Toprak:CHP artık CHP değil. Milliyetçi ve ulusalcı olarak tanımlanamayacağı kesin! Toplumu ayrıştıran sıkan, Atatürk milliyetçiliğidir. Türklük kavramı Anayasa’dan çıkarılabilir. Türk Vatandaşlığı tanımının “yurttaşlık” olarak değiştirilmesini CHP olarak destekliyoruz. Ruhban Okulu açılmalı, ekümeniklik tanınmalı. İki dile sıcak bakıyorum. AKP Hükümeti ekonomiyi iyi yönetti, gelir ve zenginlik arttı.
Sezgin Tanrıkulu, Heinrich Böll Vakfı'nın düzenlediği bir toplantıda Kürt bölücülerin taleplerini dile getiriyor: “Yüzde 10 seçim barajı düşürülmeli. Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı. Kürtçe’nin öğretilmesi devlet tarafından üstlenilmeli. Demokratik özerklik hakkı tanınmalı."
Kemal Kılıçdaroğlu: “Devlet değişsin istiyoruz. Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı aynen kabul ediyoruz.”



Atatürk’e kefere dediği kaydedilen ve “Lazca eğitim dili olmalı” diyen Mehmet Bekaroğlu gibi bir siyasal İslamcı CHP’ de ikinci adam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder