6 Ekim 2015 Salı

OSMANLI, NASIL SIFIRI TÜKETTİ?




Yerli ve yabancı tarihçiler, Osmanlı Devleti’nin kuruluş tarihini 1299–1300 olarak verirler.
Burada bir sorun yok.
Ancak, Osmanlı Devleti’nin yıkılış tarihi ile ilgili farklı görüşler bulunmaktadır.
İşte, bu görüşler ve önerilen yıkılış tarihleri:

Osmanlı, 30 Ekim 1918 tarihinde İngilizlerle yapılan Mondros Silah Bırakışması Antlaşması ile yıkılmıştır. Çünkü bu antlaşmayla, Osmanlı ordusu teslim olmuş, silah bırakmış, ordu dağıtılmıştır.

1 Kasım 1922 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çıkardığı bir yasa ile padişahlığı, yani saltanatı kaldırmıştır. Bu karar, Osmanlı Devleti’nin yıkılmış olduğunun ilanıdır.

17 Kasım 1922 tarihinde, son Osmanlı Padişahı Vahdettin, bir İngiliz savaş gemisiyle İstanbul’dan kaçtı. Padişah’ın tahtını tacını bırakıp bir düşman gemisiyle kaçtığı tarih, Osmanlı Devleti’nin yıkıldığı tarihtir.

24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan’da imzalanan antlaşmayla, Türk devletinin varlığı uluslararası kabul gördü. Bu tarihten sonra ortada bir Osmanlı devleti kalmamıştı.

29 Ekim 1923 Cumhuriyet ilan edildi. Bu tarih, Osmanlı devletinin tarihe gömüldüğü tarihtir.

3 Mart 1924 tarihinde TBMM çıkardığı bir yasayla halifeliği kaldırdı ve Osmanlı hanedanının bireylerini yurt dışına çıkardı. Osmanlı Hanedanı’ndan hiç kimsenin Türkiye’de kalmadığı tarih, Osmanlı’nın yıkılıp gittiğinin son göstergesidir.

Değerli Dostlar,

Osmanlı’nın yıkılışının, yukarıdaki tarihlerden çok önce gerçekleşmiş olduğu görüşündeyim.
Şimdi, size bunu açıklayacağım.

16 Ağustos 1838 tarihinde, Osmanlı ile İngilizler arasında, tarihe Balta Limanı Antlaşması olarak geçen bir ticaret antlaşması imzalandı. Bu antlaşma ile Osmanlı Devleti’nin çöküş dönemi başladı. Çünkü bu antlaşma ile Osmanlı, İngilizlere görülmemiş ticari haklar, kolaylıklar tanıdılar. İngiliz mallarına vergi duvarlarını indirdiler. Sonunda Türkiye’nin iç pazarı Batı’nın eline geçti. Dış ticaret dengesi bozuldu.
Bu antlaşma imzalandığında ATATÜRK HENÜZ DOĞMAMIŞTI.
(Bu konuyu tüm belge ve ayrıntılarıyla “Gaflet Dalalet Hıyanet” adlı kitabımda yazmıştım.)

Osmanlı İmparatorluğu tarihinde ilk kez 1854 yılında bir yabancı devletten borç aldı. İngilizlerden aldığı 200 bin Sterlin uzun vadeli borçla Osmanlı, dış borç batağına adım atıyordu. Girdiği borç batağı giderek büyüyecek, 1854–1875 sürecinde aldığı dış borçların tamamı 239 milyon lirayı bulacaktı.
Osmanlı dış borç batağına adım attığında ATATÜRK HENÜZ DOĞMAMIŞTI.

Osmanlı, aldığı dış borçların taksitlerini ödeyemez duruma geldi.
Değil borç taksitlerini, faizlerini bile ödeyemiyordu! Alacaklı devletler bastırıyor, paralarını istiyorlardı. Ve tarihte görülmemiş bir olay yaşandı. Osmanlı İmparatorluğu 6 Ekim 1875 günü, iflas ettiğini gazete ilanlarıyla duyurup alacaklı yabancı devletlere bildirdi! Osmanlı İmparatorluğu SIFIRI TÜKETMİŞTİ!
Tüccarların, şirketlerin iflas ettikleri bilinmekteydi. Ancak bir imparatorluğun tıpkı akılsız, bilgisiz, deneyimsiz, tedbirsiz bir tüccar gibi iflas bayrağını açtığı görülmemişti!
Peki, Osmanlı’nın aldığı milyonlarca liralık dış borç paraları nerelere gitmişti? Osmanlı, aldığı dış borçla hiçbir yatırım yapmamıştı! Ne fabrika kurmuş ne de tarımı geliştirecek, üretimi artıracak projelere para yatırmıştı.
Osmanlı, yabancı devletlerden aldığı borç parayla saraylar, külliyeler, camiler yaptırmıştı.
Osmanlı padişahları, yabancılardan alınan borç parayla, Haremlerindeki seks köleleriyle ve oğlanlarla gece gündüz yatıp kalkmış, şarap içip günlerini gün etmişlerdi.
Hazinesinde para kalmayan, gırtlağına kadar dış borca batıp sonra da İFLAS ETTİĞİNİ ilan eden bir devlet ayakta kalabilir miydi?
İşte bu nedenle, 6 Ekim 1875 tarihi, Anlı Şanlı Osmanlı’nın gerçekten yıkıldığı tarihtir!
Osmanlı Devleti, günümüzden tam 140 yıl önce, 6 Ekim 1875 tarihinde yıkılmıştır!
Osmanlı’nın sıfırı tüketerek yıkıldığı 6 Ekim 1875 tarihinde, ATATÜRK HENÜZ DOĞMAMIŞTI!

20 Aralık 1881 tarihinde Osmanlı Devleti, “Muharrem Kararnamesi” adıyla bir kararname imzalandı. Bu kararname ile Düyun-i Umumiye İdaresi kuruldu. Düyun-i Umumiye İdaresi demek, Genel Borçlar İdaresi demektir.
Dış borçlarını ödeyemeyince İFLAS EDEN, yani sıfırı tüketen Osmanlı’nın alacaklıları İstanbul’a geldi, bugünkü İstanbul Erkek Lisesi’nin binasına yerleşti. Osmanlı devletinin gelirlerinin bir bölümü bu yabancı idarenin emrine verildi. Osmanlı topraklarında, Türkiye’de; tuz, balık avı, tütün, alkol ve damga pulu vergilerini yabancılar toplamaya başladı.
Topraklarında yabancıların vergi topladığı bir devlete, gerçekten devlet diyebilir misiniz? Sıfırı tüketerek yıkılan Osmanlı’nın toprakları adım adım yabancıların eline geçmekteydi.
Düyun-i Umumiye İdaresi kurulduğunda ATATÜRK HENÜZ YENİ DOĞMUŞTU!

24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması ile genç Türk Devleti, Osmanlı’nın borçlarını da yüklendi!
Kamu Maliyesi Uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez’in 2013 yılında yapmış olduğu hesaplamaya göre, Osmanlı’dan genç Türk devletine kalan borç yaklaşık 500 MİLYAR DOLAR.
Osmanlı’dan Türklere, 500 MİLYAR DOLAR BORÇ miras kalmıştı!
Ataürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 500 MİLYAR DOLAR Osmanlı borcunu ödedi.

Değerli Dostlar,

Asılsız bilgilerle özellikle gençlerimizi aldatıp kandırmak isteyen Osmanlı yanlıları, Anlı Şanı Osmanlı’yı yıkanın Mustafa Kemal Atatürk olduğu yalanını sürekli söyleyip dururlar.
İşte bu nedenle, yukarıda somut tarihi bilgiler sunarken, büyük harflerle, Atatürk’ün o tarihlerde henüz doğmamış olduğunu vurguladım.

Bundan tam 140 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu iflas ettiğini yani, sıfırı tükettiğini ilan ettiğinde, ATATÜRK HENÜZ DOĞMAMIŞTI.
6 Ekim 1875 tarihinde Osmanlı Padişahlığı fiilen yıkıldığında, ATATÜRK HENÜZ DOĞMAMIŞTI!

Yılmaz Dikbaş
6 Ekim 2015, Salı
dikbas@kalinka.com.tr
0532 233 31 52

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder