1 Nisan 2015 Çarşamba

31 MART: ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK DÜŞMANLIĞI! - Prof. Dr. Özer OZANKAYA



31 Mart 1909'da baskıcı Abdülhamit yönetimi, II. Meşrutiyet yönetiminin amaçladığı 'anayasaya bağlı, özgürlükçü yönetim düzeni'ni, "dine aykırılık" yalanıyla yıkmak amacıyla kanlı bir gerici ayaklanma girişiminde bulunmuş, Mustafa Kemal'in hazırlayıp Kurmay Başkanı olduğu Hareket Ordusu tarafından bastırılmıştı..
31 Mart – 1 Nisan 1921 ise, Türk ulusunun bu çağdışı Osmanlı yönetimi yüzünden ters dönmüş olan yazgısının yenilgiye uğratıldığı gün olarak, bağımsızlık savaşının zaferle sonuçlanması yolunu açan İkinci İnönü Zaferi’nin yıldönümüdür.
Özgürlükçü düzene düşman ve sömürgecilerin işbirlikçisi gerici güçler, kendilerini hem 1909’un, hem de 1921’in 31 Martında yenilgiye uğratan Mustafa Kemal’e ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne o günden beri el ele vermiş, dinmeyen bir kin kusmaktadırlar.
Bu kinledir ki, ulusal bağımsızlık ve özgürlüğümüzün güvencesi olan “Eğitim Birliği Düzeni”ni yerle bir etmeyi amaçlayan 4+4+4 yasasını, gericilik ve baskıcılığın simgesi olan 31 Mart’ın ayaklanmasının yıldönümüne rastlattılar!
Ama bununla, aynı zamanda Kurtuluş Savaşından beri işbirliği ettikleri sömürgeci Batı’nın II. İnönü Savaşında uğradığı büyük yenilginin hıncını da kusmuş oluyorlardı!
Çünkü bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlıca olaylarını yıldönümlerinde anmamızın, bellek ve bilinçlerde canlı tutmamızın, ulusumuzu güçlü tutmak için zorunlu olduğunu çok iyi bilmekte, BOP eşbaşkanı olarak bu günlerin anılmasını önlemeğe çalışmakta, ya da gericilik ve baskıcılığı simgeleyen olayları aynı günlerle çakıştırmaktadırlar. Böylece Türk ulusunu belleksiz ve bilinçsiz bir yığına indirgemek, birlik bilinç ve dayanışmasını köreltmek istemektedirler.
Türk ulusunun özgürlük, ulusal bağımsızlık, birlik ve yurt bütünlüğümüze karşıt, yıkıcı eylemlere izin vermeyeceği inancıyla, 31 Mart 1909 ve 31 Mart/1 Nisan 1921’in kurtarıcı önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve en yüksek rütbe ve mevkiden en küçük rütbe ve mevkiye dek onunla birlikte çalışan tüm özgürlükçü ve bağımsızlıkçı arkadaşlarını saygıyla, gönül borcu ve sevgiyle anıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder