15 Mart 2014 Cumartesi

ABD YENİ BOP EŞBAŞKANI ARAYIŞINDA.../"Erdoğan artık Washington için bir sorun"



Nasıl indireceğini bilmediğin eşeği dama çıkarmayacaksın...
( İran Atasözü)
*
"Erdoğan artık Washington için bir sorun"

Büyük Ortadoğu Projesi'nin yaratıcılarından Daniel Pipes, Aydınlık Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalar yaptı.
14 Mart 2014 Cuma
Pipes, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifalarının sistem içerisindeki krizi derinleştirdiğine dikkat çekti; "Gülen cemaati ile Tayyip Erdoğan arasındaki kriz bu istifa ile savaşa dönüştü" ifadelerini kullandı.
Şafak Terzi'nin sorularını yanıtlayan Daniel Pipes; Beyaz Saray'ın Tayyip Erdoğan'ı ilk kez sorun olarak gördüğünü söyledi.
"Erdoğan ile Washington arasındaki ittifakın sona yaklaştığını değil ama öncesine göre zayıfladığını düşünüyorum. ABD yönetimi, Türkiye Başbakanı'nı ilk kez bir sorun olarak görüyor. Artık bir çözüm olarak görmüyor. Erdoğan, Washington için bir sorun"
Pipes'in açıklamalarına göre, "ABD henüz AKP'ye alternatif bir çözüm yaratamadı", ancak, en olası müttefik Cumhuriyet Halk Partisi. Pipes "CHP'yi fırsatı değerlendirememek"le eleştirdi.
"Kılıçdaroğlu'nun önünde bir fırsat duruyor. CHP’ye yeniden yön verme ve Washington’a daha dostça davranma fırsatı. Protestocuların safında da olabilir, Gülen ile de çalışabilir, Washington ile çalışabilir. Erdoğan'ın ilişkilerinin bu kadar zarar görmesi yeni bir fırsat yaratıyor"
Pipes esas alternatifin yeni bir lider ile olaşabileceğine dikkat çekti. "Birisi çıkıp Erdoğan'ın 2001 yılında yaptığını yapabilir. Çok iyi işler yapabilir." ifadelerini kullandı. Pipes'e göre Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanması bu açıdan önemli.
"Eğer CHP’nin anti-Amerikan siyasetlerini bırakacak kadar hayal gücü varsa evet... Çok uzun yıllar boyunca CHP liderlerinin hayal gücü ve yaratıcılığı yoktu. Bence bu bir fırsat. Belki de bunu CHP yapar, belki de MHP doldurur bu boşluğu kim bilir?"

ulusalkanal.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder