26 Ocak 2016 Salı

Atatürk’ü indiren CHP'li MYK'da/ UNUTULUR MU SANIYORSUNUZ



CHP’de MYK’nın açıklanması sonrasında parti karıştı. Adı “Odasındaki Atatürk resmini indiren milletvekili” olarak anılan Zeynep Altıok’un MYK’ya alınması, “Altıok ödüllendirildi” şeklinde yorumlandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan “Sözün bittiği yerdeyiz” ifadelerini kullanırken eski CHP Milletvekili Şahin Mengü net konuştu: O kişi Zeynep Altıok!

‘KILIÇDAROĞLU BİLİYOR’
CHP 16-17 Ocak’ta yaptığı kurultayın ardından yeni oluşan Parti Meclisi ilk toplantısını yaptı. Parti Meclisi toplantısı sonrasında Kılıçdaroğlu yeni MYK’yı belirledi. MYK üyelerinin açıklanması ile birlikte CHP içinden tepkiler de gelmeye başladı. Bazı partililer ve milletvekilleri MYK üyeleri arasında yer alan Zeynep Altıok’u hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki odasında bulunan Atatürk resmini indiren milletvekilinin kim olduğunu bildiğini kaydeden CHP’liler, buna rağmen Zeynep Altıok’un MYK’ya alınmasının “ödüllendirme” olduğunu söylediler.

ÖZCAN: MEYDAN OKUMA
CHP MYK’nın açıklanmasından sonra CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan da odasından Atatürk resmini indiren CHP milletvekili ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özcan, Twitter’da yaptığı açıklamada “Atatürk ile sorunu olanın CHP Milletvekili olarak benimle de sorunu vardır... Kim olursa olsun!” mesajını paylaştı. “Nedense içimden geldi bu gün...TBMM’deki odama bir Atatürk fotoğrafı daha asacağım. Benim kitabımda görmemezlikten gelmek yok” diyen CHP’li Tanju Özcan şunları söyledi:
“Artık bence sözün bittiği yerdeyiz... Nereye kadar susacağız... Bu gün yaşananlar açıkça meydan okumadır... İnceldiği yerden kopar... Benim tabana karşı sorumluluğum var sadece.”
Özcan’ın bu açıklaması CHP kulislerinde tartışma yarattı. Özcan’ın, Meclis’teki odasından Atatürk resmini indiren bayan milletvekilinin MYK üyesi yapılmasına tepki gösterdiğini kaydeden CHP’liler şöyle dediler:
“TBMM’de CHP milletvekilleri de danışmanlar da sekreterler de herkes odasındaki resmi hangi milletvekilinin indirdiğini biliyor. Elbette Sayın Kılıçdaroğlu da o ismi biliyor. Buna rağmen MYK’ya atadı. Tanju Özcan’ın isyanı da bundan. Cezalandırılması gereken milletvekili ödüllendirilince dayanamadı isyan etti. Kılıçdaroğlu partide krizleri çözeceği yerde sürekli kriz yaratıyor. Bu koşullarda adı Atatürk’ün resmini indiren milletvekili olarak anılan birini cezalandıracağın yerde, MYK’ya alırsan parti tabanını ayağa kaldırırsın. AKP ile mücadele etmemiz gerekirken iç mücadeleye düşeriz. Daha önce Sezgin Tanrıkulu vardı, şimdi başka birileri... Sanki partiyi köklerinden koparmak için özel bir çaba yürütülüyor.”

TANJU ÖZCAN’IN TWİTLERİ



‘KENDİSİ DE ZATEN İKRAR ETTİ’
“Parti içinden Atatürk resmini indiren ismin Zeynep Altıok olduğuna ilişkin çok sayıda bilgi aldım. Milletvekilleri de kendi aralarında Atatürk resmini indirenin Zeynep Altıok olduğunu konuşuyorlar. Zaten ‘resmi değiştirmek için indirdim’ diye ikrar da söz konusu.”

ATATÜRK’E SAYGISIZLIK EDENLERE KONTENJAN MI AYRILDI?

Aydınlık / Ankara
Eskİ YARSAV Başkanı CHP’li Ömer Faruk Eminağaoğlu, “CHP MYK’sında, Atatürk’e saldıranlar, saygısızlık edenler için artık her dönemde bir kontenjan mı ayrılmaktadır” diye sordu.
Eminağaoğlu, Atatürk’ün resmini odasından indiren milletvekilinin MYK üyesi yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili bir yazılı açıklama yaptı.
Eminağaoğlu, “ CHP Tüzük ve Programında da vurgulandığı üzere Atatürk ve de Atatürk ilke ve değerlerine bağlılık, CHP yönünden ayrıca özel bir öneme sahiptir. Atatürk resminin indirilmesi konusunun soruşturulması için tarafımca disiplin başvurusu yapılmıştır. Aylin Nazlıaka’nın yanında gerçekleştiği ifade edilen bu konuda kamuoyuna yansıyan bilgilerde eylemi gerçekleştiren kişi olarak Zeynep Altıok ismi sıklıkla geçmektedir. Zeynep Altıok’un da içinde yer aldığı CHP MYK, Genel başkan tarafından açıklanmıştır” dedi. Genel Başkanın, bu konuyu Yüksek Disiplin Kurulu’na önlemli sevk yönünden Parti Meclisi gündemine almadığına işaret eden Eminağaoğlu, “Bu durum, Zeynep Altıok sorusunun yanıtsız kalmasına ve adı geçenin MYK’da görev alabilmesine yol açmıştır.
Kamuoyuna yansıyan bilgilere, yapılan görevlendirmelere ve açıklanan MYK’ya bakıldığında, ‘CHP MYK’sında, Atatürk’e saldıranlar, saygısızlık edenler için, artık her dönemde bir kontenjan mı ayrılmaktadır’ sorusu sorulur olmuştur” ifadelerini kullandı.
***
UNUTULUR MU SANIYORSUNUZ /
MUSTAFA YILDIRIM
Atatürk'ün fotoğrafını indiren kadın!
Babanı yaktılar diye milletvekilliği armağan edilenlerden birisin!
Seninle birlikte YT-CHP'nin Parti Meclisine giren Şeriaticiye, Humeyncilerin vekili savcıya sor; yakanları sana anlatsınlar!
Babanı yakanlar da Atatürk'e düşmandı, sen de.. .
Atatürk'ü indirdin diye sana saldırıyorlar!
Hiç üzülme!
Gün gelecek senin fotoğrafını da asacaklar!
Hem de her yere ve hiç indirilmemecesine!
Muharrem!
Sana gelince...
"Partime zarar gelebilir" diyerek zamanında adını vermeyerek onun CHP yönetimine girmesini sağladın!
Artık partinize zarar gelmez!
Zaten sen ve senin gibiler, Atatürk'ü hiç sevememiştiniz ki!
Aslında sen görevini 4+4 yasasının maddeleri birer birer geçerken vekil arkadaşlarını susturarak yerine getirmiştin!
Hatta "Genel merkezin talimatı" diyerek kendini savunmuştun!
Atatürk'ün resmi işte o anda paramparçaydı...
Partini kurtarmakta senden beceriklisi bulunabilir mi?
KADINLAR VE ÇOCUKLAR VARDI...
Kumandan Mustafa Kermal'in gerillalarının istihbaratçısı, gerçek asker, Kavakalanlı Dudu Kadın: Ermeniler ve Yunanlar sır vermediği için evini yakıp onu ateşe atmışlardı.
Dudu Kadın'ın yardımcısı, Akıncıların kuryesi Molla Hasbi: Yaşı hep 12 kaldı; çünkü Yunan subayı dipçikle onun başını parçaladı.
Dudu Kadının kızı Nazife': 8 yaşındaydı. Olayların tanığıydı; kaçmayı başardı.
Sevgi-selam onlara!
Bize onların örnek savaşı yeter!
İhanete, dönekliğe aldırmadan yüreğinde ateş, ufka bakan gözlerinde o mavi ışık, dağları savunanlar! Size de selam!
Ankara, 24 Ocak 2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder