22 Haziran 2015 Pazartesi

YCHP'Lİ VE HDP'Lİ İSİMLER ‘KÜRDİSTAN ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUŞTU



Mezopotamya adlı vakıf “Kürdistan Üniversitesi”ni kurmak için başvurusunu yaptı. HDP’li çok sayıda milletvekilinin yer aldığı üniversite mütevelli heyetine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da dâhil edildi.

2013’ün sonbaharında, eğitim dili Kürtçe olan ilk üniversiteyi kurmak için yola çıkan Mezopotamya Vakfı’nın “Kürdistan Üniversitesi” adı için başvuru yaptığı bildirildi. Vakfın Olağanüstü Kurucular Kurulu Genel Kurulu toplantısında verilen bilgiye göre, ilk etapta Eğitim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi,
Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 4 fakülte açılması planlanıyor.

“Amed Üniversitesi”, “Mezopotamya Üniversitesi” isimlerinin patentlerinin daha önceden başkalarınca alındığı için “Kürdistan Üniversitesi” adında karar kılındığı bildirilirken başvuruların da bu isimle yapıldığı açıklandı. Toplantıda, üniversite kuruluş çalışmaları hakkında bilgi veren ve vakfın milletvekili seçilen üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, henüz başvurularına karşı bir cevap almadıklarını ancak bu isimde ısrarcı olacaklarını söyledi.
Öte yandan toplantıda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da olduğu 7 kişi ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin de olduğu 3 tüzel kişiyle birlikte, toplam 10 yeni üye oy birliğiyle mütevelli heyetine kabul edildi. Böylece mütevelli heyetinin üye sayısı 298’e yükseltildi.

Mezopotamya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selim Ölçer de toplantıda yaptığı konuşmada 10 vakıf yöneticisinin HDP’den milletvekili seçildiğini kaydederek şöyle savundu: “Çok sevinçliyiz. Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak.” ■Aydınlık, (22.6.2015)

http://www.aydinlikgazete.com/…/chp-li-ve-hdp-li-isimler-ku…
Ne diyelim? “Şapı döversen olur mu Şeker, cinsini s…..im cinsine çeker”(öz.M.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder