2 Eylül 2014 Salı

Özel Görevli Figüran: Davutoğlu




Özel Görevli Figüran: Davutoğlu

Britanya Sömürgeci İmparatorluğu, askeri işgal altında tuttuğu sömürgelerinden çıkarken buraları yine de kendisine bağlı tutacak bir örgüt kurmuştu: "Commonwealth". Britanya Uluslar Topluluğu” olarak kurulan bu yapılanma bugün hâlâ varlığını sürdürür.

Ahmet Davutoğlu, 2010 yılında Washington Post gazetesine verdiği bir röportajda hedefini açıklarken bu sömürgeci mekanizmaya gönderme yapmıştı. "Neden eski Osmanlı ülkeleri de bir uluslar topluluğu kurmasın?" diyordu Davutoğlu.

 Basında son birkaç yıl içerisinde o kadar çok yazılıp çizilen, "yeni Osmanlı", "emperyal Türkiye" hezeyanlarının temelinde işte Davutoğlu'nun neresinden tutsak elimizde kalan bu fantezisi vardı.

Davutoğlu bu fantezisini kimlere dayanarak, kimlerden destek alarak gerçekleştirmeyi düşünüyor? 

Elbette Osmanlıyı yıkan batılı güçlere, yani AB ve ABD’ye

Osmanlıyı yıkan güçlere dayanan bir "yeni Osmanlı" projesi  olsa olsa bu güçlerin yeniden hâkimiyetiyle sonuçlanabilir.

Öyleyse BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Başbakan vekilliğine atanan Davutoğlu;  Osmanlıyı yıkan batılı emperyal güçlerin Türkiye üzerindeki fiili egemenliğini/hakimiyetini kurma, Osmanlı coğrafyasının yeniden sömürgeleştirilme projesinin özel görevli elamanından/figüranından başka bir şey değildir. 02.09.2014

Mahmut ÖZYÜREK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder