12 Mart 2013 Salı

1(BİR) TL LİK MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

ONUR, ŞEREF VE HAYSİYET  PARA İLE SATIN ALINABİLECEK VEYA SATILACAK BİR DEĞER DEĞİLDİR.
BU NEDENLE DAVA  1(BİR) TL LİK SEMBOLİK  MANEVİ TAZMİNAT DAVASI OLARAK AÇILMIŞTIR.


        ANKARA ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ NE
Gönderilmek Üzere
NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
ISPARTA

DAVACI:Mahmut ÖZYÜREK (40045495034)
Pirimehmet Mh. Mimar Sinan Cd. Uslu Ün Pasajı Kat:2  No:16-17 ISPARTA
DAVALILAR:1-Tansel ÇÖLAŞAN-ADD Genel Başkanı
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:102/7-8 Maltepe 06570 ANKARA
2-Elif ÇUHADAR- ADD Genel Sekreteri
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:102/7-8 Maltepe 06570 ANKARA
3-Remzi BABACAN- ADD Disiplin Kurulu Başkanı
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:102/7-8 Maltepe 06570 ANKARA
4-Ersan BARKIN –ADD Genel Sekreter Yrd.
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:102/7-8 Maltepe 06570 ANKARA
 DAVA : Manevi Tazminat(Kıymeti 4(dört) TL
     AÇIKLAMALAR : 1998 yılından bu yana sürdürmekte olduğum  ADD Isparta Şube Başkanlığı görevinden, “Isparta şubesi eski gençlik kolları başkanı Öznur İnci’ye karşı 2009 ve 2010 yıllarında  ve değişik tarihlerde sözle, elle cinsel tacizde bulunduğum” iddiasıyla ADD Genel Merkezinin 14.11.2012 tarih ve 2012/1892 tarihli  “tebliğ” yazıları ile  Şube Başkanlığı görevinden alındım, üyelikten çıkarıldım.(Ek-1)
1.   -“sözle, elle cinsel taciz” iddiası ciddi, ağır bir suçlamadır.  Cinsel taciz suçunun soruşturulması ve kovuşturulması ise tacize uğrayan kişinin şikayetine bağlıdır. Şikayet süresi, zamanaşımı süresini geçmemek koşuluyla, şikayete hakkı olan kişinin fiili ve failin kim olduğunu bildiği veya öğrendiği tarihten itibaren altı aydır. İddia olunan suçun  2009-2010 yıllarında işlendiği iddia edilmektedir. Bu iddia dahil, yaşamım süresince, bu güne kadar “cinsel taciz” suçlaması ile hakkımda açılmış bir dava, yada gerek polis, gerek savcılığa yapılmış bir başvuru da söz konusu değildir.
2.   Hal böyleyken, hukuk dışı yöntemler, yaratılmış,  dijital ortamda üretilmiş delillerle, pazarlıklı tanıklıklar ile  hakkımda ADD Genel Merkez yöneticileri “ihraç kararı” vermişlerdir.   Bunun böyle olduğu, yani “cinsel taciz” iddiasının, görevden alınmaya uydurulmuş bir kılıf olduğu,  ADD Genel Sekreter Yardımcısı Ersan Barkın’ ın 04.03.2013  tarihinde Gazeteci Yusuf Yavuz a yaptığı  açıklamalardan anlaşılmaktadır. Ersan BARKIN: “Öte yandan ikinci bir genel merkez gibi davranarak yapılan açıklamalarla ADD zora sokulmuştur. Ancak Isparta şubesi genel merkezin bu kararına aykırı olarak hareket ettiği için tüzük gereği ihraç kararı alınmıştır.” Demektedir.
3.   Anayasamız’a göre “Herkes, onur, şeref ve haysiyet sahibidir. Ceza hukuku, kişiyi, onuruna, şeref ve haysiyetine dokunan fiillere karşı korumaktadır. Ne adla olursa olsun, kimsenin kimseyi aşağılamak hakkı yoktur. Gerçekten, kanun önünde eşitlik ilkesi gereğince, hiç kimse, bir diğer kimseden, daha az şerefli değildir. Ayırımsız, herkes eşittir, ait olduğu toplumun şerefli bir üyesidir ( An. m. 5,10, 17 ).
 
4.   Medeni Kanun, 24. maddesi hükmünde, kişiyi, onuruna, şeref ve haysiyetine karşı saldırılar karşısında korumaktadır. Kişi, başkalarından, onuruna, şeref ve haysiyetine saygı gösterilmesini  isteme temel hakkına sahiptir. Ceza hukuku, kişinin onurunu, şeref ve haysiyetini, cezaî himayenin konusu yapmıştır. Haksız olarak, bir kimsenin onuruna, şeref ve haysiyetine saldırıda bulunmak, hakaret suçuna vücut vermektedir.
5.   D A N I Ş T A Y Onüçüncü Daire (Esas No : 2005/556 Karar No : 2005/947)kararında “Kesinleşmiş bir yargı kararı olmaksızın,somut olayda soruşturması daha devam eden bir konuda,henüz iddia düzeyindeki açıklamalara, kişilerin kendilerine söz hakkı da tanınmadan tek yanlı olarak yer verilmesi; kişilerin onurlarını ve şöhretlerini zedeleyeceği ve yargı erkinin fonksiyonunu anlamsızlaştıracağı gibi, en azından suçlayanların suçlananlardan daha "değerli" ve "dürüst" olduğu kabulünü yaratır ki,bunun kabulü söz konusu olamaz. Ankara 9.İdare Mahkemesi'nce verilen 29.05.2003 tarih ve E.2002/1339, K:2003/563 sayılı kararın,2577 sayılı İdari Yargılama Usülü Kanunu'nun 49.maddesi uyarınca bozulmasına,” hükmetmiştir. Kaldı ki, şahsımla ilgili adli makamlarda, sözü edilen suçlamalarla ilgili herhangi bir şikayet ya da soruşturma söz konusu değildir.
6.    Bir kişinin “Cinsel Taciz, gayri ahlaki ilişkiler” gibi  ağır ithamlarla, suçluluğundan   söz edebilmek için “o kişi ile ilgili kesinleşmiş bir yargı kararının varlığı” gerekir. Böyle bir karar olmadan bir kimseyi suçlu ilan etmek hukuken mümkün değildir.
7.    Açılmamış bir davaya ilişkin belgelerin kesin bir hüküm gibi kabul edilip kamuoyuna suçlu gibi tanıtılmam hukuken mümkün olamayacağı tartışılmaz bir gerçektir. Bu husus aynı zamanda hukuk devleti ilkesinin tabii bir sonucudur.
8.   Bu yasal, hukuksal hükümler ortada iken,
a)ADD Disiplin Kurulu Başkanı Remzi Babacan; hazırladığı raporla, yasa ve hukuk dışı yöntemlerle elde ettiği uydurma belgelerle şahsımı “cinsel tacizcilikle”suçlayarak,(Ek-5)
a)        ADD Genel Başkanı Tansel ÇÖLAŞAN; Genel başkanlık yetkisini kullanarak; yapmadığım ve düşünmediğim, bir safsata iddiayı, sanki gerçekmiş gibi  kamuoyu nezdinde, onur ve kişiliğimi rencide eden yazı ve açıklamalar yaparak haksız, ağır ve gerçek dışı isnatlara maruz bırakılmama neden olmak,(Ek-3-5)
b)       ADD Genel Sekreter Yardımcısı Ersan Barkın “şube eski başkanının(Mahmut Özyürek) gayriahlaki davranışları nedeniyle görevden alınmıştır” şeklindeki mesnet dışı suçlamaları basına açıklayarak,(Ek-4)
c)        ADD Genel Sekreteri Elif ÇUHADAR- Isparta şubesi eski gençlik kolları başkanı Öznur İnci’ye karşı 2009 ve 2010 yıllarında  ve değişik tarihlerde sözle, elle cinsel tacizde bulunduğum” iftira ve karalamasında bulunarak, bu mesnet dışı iddiaları yazılı olarak çok sayıda ADD şubesi ve üyelerine göndermekle,   
d)       Kişiliğimi, onur, şeref ve saygınlığımı ihlal etmişlerdir.
9.   1998 Yılından bu yana Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanlığını yapmaktayım. Ayrıca 1978 yılından bu yana sürdürdüğüm “Tarih Öğretmenliği” görevinden 2005 yılında emekli oldum. Hem öğretmenliğim, hem de ADD şube başkanlığım nedeniyle içinde yaşadığımız toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından tanınan ve bilinen birisiyim.
10.                 Hukuksal dayanaktan yoksun, tümüyle karalama, iftira ve düzmece belgelere dayalı iddialar nedeniyle, yalnızca yaşadığım Isparta da değil, Tüm Türkiye’de  şahsıma ”cinsel tacizci, gayriahlaki davranışları olan, ahlaksız”  damgası vuruldu.
11.                 İnternet ortamında, ADD Şube Başkanlığı görevinden alınmamla ilgili, her haber in altına çok sayıda kişi  tarafından “Cinsel Taciz, gayri ahlaki ilişkiler” suçlaması ile yorumlar yazıldı. Yorum yazanlar bu bilgileri ADD Yöneticileri Tansel Çölaşan, Elif Çuhadar, Remzi Babacan dışında kimseden almış olamazlar. Adı geçenler; kendilerine Konu ile ilgili bilgi almak isteyen her kişiye “Cinsel Taciz, gayri ahlaki ilişkiler” nedeniyle görevden alındığımı açıklamışlardır.
12.                 Özellikle ADD Şubeleri arasında ve düşünsel yakınlığım olan örgüt yöneticileri arasında, önceden var olan tüm saygınlığım yerle bir edilmiş, onurum ve kişiliğim ağır onulmaz yara almış, itibarsız bir konuma düşmeme neden olunmuştur.
13.                 Bu davayı, itibar, onur, şeref’in, para ile kazanılıp, korunamayacağının bilinciyle açmam nedeniyle, şüphelilerin her birinden 1(Bir) TL talep etmekteyim. 

HUKUKSAL Dayanak: Medeni yasanın ilgili hükümleri
DELİLLER
A-TANIKLAR       :  
1.      Abdullah GÖKTAŞ- Pirimehmet Mh. Mimar Sinan Cd. Uslu Ün Pasajı Kat:2  No:16-17 ISPARTA
2.      Muhittin PEKER- Pirimehmet Mh. Mimar Sinan Cd. Uslu Ün Pasajı Kat:2  No:16-17 ISPARTA
3.      Niyazi ÇAMURCU, Pirimehmet Mh. Mimar Sinan Cd. Uslu Ün Pasajı Kat:2  No:16-17 ISPARTA
4.       Osman Mümtaz ÇAPÇI, Pirimehmet Mh. Mimar Sinan Cd. Uslu Ün Pasajı Kat:2  No:16-17 ISPARTA
5.      Feray SELEK, Pirimehmet Mh. Mimar Sinan Cd. Uslu Ün Pasajı Kat:2  No:16-17 ISPARTA
6.      Mahmut Çelik: Bahçlievler Mh. Hızırreis cad. Öztürk Apt.No:22 Kt. 3 Dr.8 Muratpaşa/Antalya
7.      .Feyzi COŞKUN: Aydınlıkevler Mh. Şehit Mustafa Baş Cd. 54/7 Aydınlıkevler –ANKARA
8.      Ramazan DERELİ-ADD Yaka Şube Başkanı  Gelendost/Isparta
9.      Lokman KUMCU ADD Gelendost Şube Başkanı Gelendost-Isparta
B-Ekli Deliller
1.     14.11.2012 TARİH VE 1892 SAYILI “İhraç kararı ve görevden alma tebliği
3.     4 Mart 2013 tarihli Doğan Kapkıner-Figen özen e-posta yazışması
4.     http://www.odatv.com/n.php?n=addde-ihrac-krizi-cikti-0403131200 ve 5.3.2013 tarihli Isparta GÜLSES gazete haberi
5.     ADD Şube Başkanlarına ADD Genel Merkezince gönderilen yazı örneği

Sonuç ve İstem:Yukarıda sunduğum nedenlerle; davanın kabulu ile 4(dört) TL manevi tazminatın, davalılardan müştereken ve müteselsilen alınarak  tarafıma verilmesine, yargılama giderlerinin davalılara yüklenilmesine  karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. 06.03.2013

MAHMUT ÖZYÜREK

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder