4 Nisan 2014 Cuma

ADD ISPARTA ŞUBESİ Y- YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU NEDEN YAPILDI?




ADD ISPARTA ŞUBESİ Y- YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU NEDEN YAPILDI?
Bilindiği üzere, ADD Isparta Şubesinin olağan Genel Kurulunu  Isparta 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 03.03.2014 tarih ve 2014/85 sayılı kararları” ile “07.03.2014 GÜNÜ YAPILACAK OLAN GENEL KURUL TOPLANTISININ İHTİYATİ TEDBİR YOLU İLE DURDURULMASINA” karar vermişti.
Bu karar ve daha önce aynı içerikli mahkeme kararları kendilerine tebliğ edilmesine karşın, Şube Genel Kurulu, ADD Genel Başkanı Tansel ÇÖLAŞAN’ın gözetim ve denetiminde, kimi Genel Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla 07.03.2014 Cuma Günü, “Hukuka aykırılığı yolundaki yargı kararları”  yok sayılarak yapılmış ve sonuçlandırılmıştı.
            Genel Başkan ve kimi GYK üyeleri ile birlikte, toplam 20 kişi ile yapılan seçimler  “GENEL KURUL SONUÇ BİLDİRİMİ” ile Yeni Seçilen Yönetim Kurulu tarafından İl Dernekler Müdürlüğüne bildirilmiştir.
            İl Dernekler Müdürlüğü 07.03.2014 günü yapılan ADD Isparta Şubesi olağan genel kurulunun, TÜRK MEDENİ KANUNU 75. Maddesi, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu 32/b maddesi(1) hükümlerine aykırılığı nedeniyle Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına “SUÇ DUYURUSUNDA”  bulunmuştur. (2)
Tüm Türkiye, 30 Mart’tan bu yana AKP’nin seçimler üzerinde oynadığı hukuk, ahlak ve etik dışı oyunları ibret ve dehşetle izliyor. Ancak bu hukuk, ahlak ve etik dışılığa en sert tepkiyi göstermesi beklenilen ve umulan Tansel ÇÖLAŞAN’IN; genel başkanlığını yürüttüğü, saygın bir örgüt olan ADD’nin bir şubesinde,  kendi gözetim ve denetiminde hukuk, ahlak ve etik dışılığı uygulamasını ADD üye ve yöneticilerinin bilgi ve değerlendirmelerine sunuyoruz. 04.04.2014

Tansel Çölaşan’ın Keyfi Bir Tasarrufla Görevden Aldığı
ÖNCEKİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ



(1) “5253 Sayılı Dernekler Kanunu Madde 32-b) Genel kurulu süresinde toplantıya çağırmayan, genel kurul toplantılarını kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak veya dernek merkezinin bulunduğu veya tüzüğünde belirtilen yer dışında yapan dernek yöneticilerine beşyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Mahkemece, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak yapılan genel kurul toplantılarının iptaline de karar verilebilir.”
(2) 02.04.2014 günü C. Savcılığı şüpheli yönetim kurulunu ifadeye çağırmıştır.
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder