4 Eylül 2016 Pazar

TÜRKİYE SURİYE SINIRINDAKİ AJANLARDAN BİRİ… Banu AVAR



Adı Lindsey Snell. Miami'de film yapımcısıydı.. Sonra gazeteci kılığında Suriye Türkiye sınırında ortaya çıktı. 7 Ağustosta Türkiye’ye illegal giriş yaparken yakalandı.. An itibariyle Hatay hapishanesinde tutuklu. . Nusra terör örgütünden ‘raporlar’ derliyordu. Ha bu arada Müslüman oluvermişti..
‘Müslüman Amerikalı Gazeteci’ maskeli bu hanım Suriye’de Nusra cephesi tarafından kaçırıldığı iddiasında.. Sonra gönüllü olarak kendisini kaçıranlarla kalıyor.. Türk Özel kuvvetlerince ‘kurtarılıyor’. Ve nasıl bir ‘gazeteciyse’ yakalandığı öğrenildiğinde Amerikan helikopterleri güvenliğini sağlamak için seferber oluyor. Zırhlı araçlar sınıra kadar eşlik ediyor.. Yabancı medyada dürüst olanlar, ‘hangi gazeteciye böyle bir ilgi gösterildi bu güne kadar’ diye soruyor.
Bu çağdaş Gertrude Bell geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin basın toplantısında konu edildi.. Ve sözcünün Snell hakkındaki açıklaması çok ilginçti. Hürriyet’ten aktaralım:
Kirby, "Anladığım kadarıyla Suriye'den Türkiye'ye geçmiş... Şu an Hatay'daki bir cezaevinde tutuluyor... Anlaşılan bir askeri bölgeyi ihlal etmekle suçlanıyor ama neden Suriye'de olduğuna dair KONUŞAMAM" diyor. Ve tekrarlıyor: ‘Bu konuda KONUŞAMAM’
Moon of Alabama kaynaklı bir haberde, ‘Türk istihbaratının, Türkiye’nin temasta olduğu Nusra Cephesi içine sızmış bir Amerikalı ajanın bildiklerini ifşa etmesinden pek hoşlanmayacaklarını’ yazıyor.. Ayrıca CIA’nin yıllardır gazeteci kılıklı ajanlar kullanmasının, gerçek gazeteciler için büyük tehlike olduğunun altını çiziyor.
Bölge ajan kaynıyor.. Ve bunlar ÖSO'dan Nusra'ya, IŞİD'den YPG’ye kadar tüm aktörlerin içinde hazır ve nazırlar.. Tabii Türkiye sınırları içinde de.4000'e yakın sayıda oldukları söyleniyor.. Uyanık olun.
4 Eylül 2016
http://www.moonofalabama.org/…/cia-abuses-journalist-cover-…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder