25 Nisan 2015 Cumartesi

Soykırım İftirasının Düşündürdükleri… / Cihan Dura



Atatürk “bir savaşta zafere ancak taarruzla ulaşılır”, der.
Bu kuralı Ermeni soykırımı iftirası ile mücadeleye de uygulamak gerekir.
Bugünkü hükümetin yapabildiği bir perişanlıktır, tam bir teslimiyettir, hezimeti peşinen kabuldür; tıpkı PKK saldırısı karşısında yaptığı gibi…
Oysa bahis konusu iftira bir siyaset silahıdır, içte ve dışta düşmanlarımız bunu hain emellerine ulaşma aracı olarak kullanıyor. Siyasette, diplomaside gerçekler kimsenin umurunda değildir. İstediğiniz kadar kanıt ortaya koyun, haklılığınızı yüzde yüz ispatlayın: düşman yine bildiğini okuyacaktır, çünkü siyasette algı yaratmak önemlidir; özellikle oluşturulan algılar bütün gerçekleri siler süpürür, düşman bunu biliyor.
Öyleyse savunmayla yetinmekten vazgeçmeli, taarruza geçmelidir.
Tarihte büyük Türk soykırımları yapılmıştır, bunlar gündeme getirilmelidir; Emperyalist Batı’nın dünyanın her yerinde işlediği vahşetler de… Bu trajedileri dile getiren kitaplar yazılmalı, sergiler açılmalı, heykeller dikilmelidir. Bu konuda yurtsever yazarımız Zahide Uçar’ın yol gösterici bir makalesi (1) vardır, okunmalı, bir taarruz politikasına temel alınmalıdır.
Ancak böyle bir taarruz siyaseti; Türkiye’yi gerçekten düşünen, Millî İrade’ye gerçekten saygılı hükümetler, partiler, aydınlar, yazarlar, sanatkârlar, edebiyatçılar,… tarafından başlatılabilir.
Ne yazık ki, bunlardan yoksunuz; gerçek yurtseverler diyebilirim ki, belki bir elin parmakları kadardır.
Türkiye birçok konuda olduğu gibi, bu konuda da ihanet içindedir, bir çıkmazdadır.
Ve ben inanmazdım, artık inanıyorum: Türkiye’yi yönetenler, Türkiye’nin çoğu fikir ve eylem öncüleri ne acıdır ki, gizli Türk düşmanlarıdır.
Bu milleti, bu ülkeyi sevenler başını iki eli arasına alıp derin derin düşünmeli, “görev bana düşüyor”, demelidir. Bir değil beş kişi olmak için çalışmalı; bir değil on kişinin yapabildiğini kendine hedef olarak seçmelidir.
Bir değil bin, bin değil yüz bin olmak için de bir araya gelmelidir.
Başka çıkış yolu yoktur.

25.4.2015

(1) Zahide Uçar, “Türkiye’yi Türkler Yönetseydi…” http://www.turanizm.com/turkiyeyi-turkler-yonetseydi.html (22.4.2015)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder