4 Eylül 2013 Çarşamba

El Kaide, Neden İsrail’e Saldırmaz?”



Mahir Kaynak’ın deyimiyle El Kaide diye bir “marka” var! El Kaide, Afganistan, Irak ve Libya’nın çökertilmesinde kullanıldı, şimdi sıra Suriye’de.
El Kaide, Suriye’de “El Nusra” adıyla faaliyet gösteriyor. El Nusra gibi örgütlere Türkiye’den lojistik destek sağlandığını Tayyip Erdoğan bizzat açıklamıştı...
El Kaide, son 15 yıldır, İslam adına terör eylemleri yapıyor... İkiz kulelere ve Pentagon’a saldırı, El Kaide markasına mal edildi ama bugün operasyon senaryosunun ABD’ye ait olduğunda hemen herkes hemfikir. El Kaide, ABD, İngiltere, İsrail, Suudi Arabistan ve Pakistan ortak yapımı olarak Sovyetler Birliği’nin Afganistan işgaline karşı kurulan organizasyonun adıydı...
Tayyip Erdoğan, terörün İslam ile birlikte anılmasının kanına dokunduğunu söylüyordu... BBC’ye verdiği demeçte, El Kaide’den “holding” diye bahsediyordu...
Mahir Kaynak ise “Küçük bir örgütün dünyaya mağaradan şekil verdiğini kabul etmek çok saçma. Terörü devletler yapıyor. El Kaide, CIA operasyonunun kod adıdır. El Kaide eylemlerinden çıkan tek siyasi sonuç, Batı dünyasında bir İslam aleyhtarlığının doğuşudur ve İslam’ın terörle özdeşleşmesidir. Amerikan derin devleti, siyasal İslam’ı böyle tasfiye ediyor” diyordu.
 ***
 Condoleezza Rice, “Fas’tan Endonezya’ya kadar 22 ülkenin haritası değişecek” dedikten sonra, ABD, El Kaide markalı eylemleri bahane ederek veya Libya’daki gibi El Kaide’yi rejimlere karşı kullanarak İslâm ülkelerini işgale başladı. Şimdi sıra Suriye’de...
Tam bu aşamada son yılların en önemli sorularını, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad sordu...
Esad, Rus İzvestiya gazetesine konuştu ve Suriye’nin mücadele ettiği grupların büyük çoğunluğunun El Kaide fikrini taşıyan tekfirci gruplar olduğunu belirterek “Bu gruplar dağınık ve parçalanmış olup her grubun bağımsız bir lideri bulunuyor. Fakat asıl komutanın, ödeme yapan olduğu biliniyor. Yani Suudi Arabistan gibi...” diye konuştu.
Ve Esad, “Bu gruplar İsrail’den nefret ediyor ve ismi anıldığında histeri yaşıyorlarsa neden tarihleri boyunca İsrail’e bir tek saldırı bile düzenlemeyi düşünmediler?” diye sordu...
Esad, Suriye’ye müdahale konusunda, “Kendi halklarına ne diyecekler? Biz Suriye’ye devlete karşı terörü desteklemek için gidiyoruz mu diyecekler!” dedi.
 ***
 Esad, ilk iki yıl içinde terörü Katar’ın finanse ettiğini, Türkiye hükümetinin de eğitim ve geçişlerini sağladığını söyledi.
Esad, “Türkiye gibi açık ve uygar bir topluma sahip büyük bir devletin kapalı bir mantığa sahip bir Körfez ülkesi tarafından birkaç dolarla yönetilmesi, esef vericidir. Şüphesiz ve tabii ki tüm bunun sorumlusu Türkiye halkı değil, Türkiye hükümeti başkanıdır” dedi.
Tam da bu açıklama sırasında, Ahmet Davutoğlu’nun S. Arabistan’a gideceği açıklanmasın mı?
 ***
 Kimyasal silâhı kim mi kullandı?
PYD örgütünün başında bulunan ve sık sık Türkiye’ye davet edilen Salih Müslim, “Rejim, bu saldırıyı BM heyetinin gözü önünde gerçekleştirecek kadar ahmak değil. BM heyeti, saldırının isyancılar tarafından gerçekleştirildiğini belirlerse herkes bu iddiayı unutur... Bu durumda cezalandırılması gereken taraf hangisi? Katar Emiri mi, Suudi Arabistan Kralı mı, Tayyip Erdoğan mı? Bu üç ülke de isyancıları destekledi” dedi.
Kısacası, yarın kimyasal silah saldırısından Türkiye sorumlu tutulursa şaşırmamak gerekir...
Esad’ın dediği gibi El Kaide, İsrail’e saldırmaz, çünkü Büyük Orta Doğu Projesi’ni hayata geçirmek için İslam dünyasını terörize ederek kendi içinde çatışmasını sağlamak için kurulmuştur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder