6 Temmuz 2013 Cumartesi

“Amerikan İslamcısı Müslüman Kardeşler diktatörlüğünü deviren Mısır halkını yürekten kutluyoruz”



  Sayı   :2013/8
  Konu: Mısır halkını yürekten kutluyor ve destekliyoruz                                                                  06.07.2013
    Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI
“Amerikan İslamcısı Müslüman Kardeşler diktatörlüğünü deviren Mısır halkını yürekten kutluyoruz”
Mısırda Müslüman Kardeşler kökenli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesi ve yerine ABD’de eğitim alan ve ABD yönetimindeki kimi isimlerle yakın ilişkilere sahip Genel Kurmay Başkanı Abdulfettah el Sisi’nin getirilmesi, Uluslararası güç odaklarının maşa değiştirip, makyajlanmış yeni piyonları sahneye çıkarma operasyonudur.
Hiçbir Emperyalist ülke, halkın ezici bir çoğunluğunun açıkça reddettiği bir yöneticiyle iş yapmayı düşünmez. Bu nedenle, Emperyalist yağmacılar çıkarlarını korumak, kapitalist düzeni kurtarmak adına, tıpkı Hüsnü Mübarek gibi, bu kez de Mursi’yi feda etmekten çekinmemiştir.  
Böylece, Tahrir Meydanında milyonların ayaklanmasının sosyal bir devrime dönüşmesini, ayaklanan halkın bizzat kendi iktidarını oluşturmasını ve işbirlikçi kapitalist düzene son vermesini engellemek, halk devriminin içini boşaltmak amacıyla, sömürüye hizmette kusur etmeyen bir kesim aracılığı ile diğer kesimin “devre dışı” bırakılmasını sağlanmıştır.
 “Mısır da Ordu, halkın yanında yer aldı” söylemlerine sarılarak, “halk devrimi” yapıldığı safsatasını öne sürenler, bir yandan ülkemizdeki AKP iktidarının ekmeğine yağ sürerken, diğer yandan Uluslararası güç odaklarının “devrim” kavramının içini boşalma, amaçlarından saptırma çabalarına destek olmaktadırlar.
Mısır ordusu, Mısır halkının değil, ABD’nin safında yer almıştır. Çünkü ABD’den yılda 1,3 milyar dolar yardım alan, Askeri gereksinmelerinin büyük bir kısmını ABD’den karşılayan Mısır ordusundan “devrimci, antiemperyalist”  tavır ve tutum beklemek akıl tutulması değilse, devrimci antiemperyalist mücadelenin anlamını yadsımaktır.
Elbette ki; Mısır halkının; emek ve halk düşmanı, laiklik karşıtı, dinci faşist diktatörlüğe karşı ayaklanması ve onu devirmesi tarihsel önem taşıyan bir gelişmedir. Bu ayaklanma, Amerikan emperyalizminin, karşıdevrimci toplum mühendisliği projesinin de çöküşünün başlangıcı olmuştur.
Ancak unutulmamalıdır ki Mısırda Mursi’nin devrilmiş olması halk devriminin gerçekleştiği anlamına gelmez. Yalnızca halk devriminin başlangıcı, ilk adımıdır.
Mısırda dinci faşist diktatörlüğe karşı ayaklanan geniş halk yığınları, emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin elinden iktidarı ve tüm gücü koparıp almadıkça, halkçı, ulusal egemen bir devlet oluşturmadıkça devrim amacına ulaşmış sayılmaz.
Diğer yandan, devrimci bir seçenek yaratamayan, merkezine  “Antiemperyalizm” ve “Tam Bağımsızlık“ şiarını koymayan/koyamayan, direnişler ve protestolar son tahlilde dönüp dolaşıp uluslararası güç odaklarının amaçları ile örtüşür hale gelecektir.
Bu nedenle Mısırlı yurtseverlerin, devrimcilerin önlerinde halkı her alanda ve her zeminde örgütlemek, başlayan halk ayaklanmasını iktidarla buluşturmak öz görevi ve sorumluluğu duruyor. Halkı laik, demokratik, bağımsız yeni bir Mısır için birleştirmek, bütün ulusal ve demokratik güçlerin ortak cephesini oluşturmak ve güçlendirmek gerekiyor.
Faşist AKP'nin diktatörlüğüne, gericilik, vurgunculuk ve savaş rejimine karşı mücadele eden, Mustafa Kemal Atatürk ün izinden yürüyen bizler, Amerikan İslamcısı Müslüman Kardeşler diktatörlüğünü deviren Mısır halkını yürekten kutluyor ve destekliyoruz. 

YÖNETİM KURULU ADINA:
                                                                                           Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder