1 Mayıs 2013 Çarşamba

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı /UED ISPARTA BASIN AÇIKLAMASI



Sayı   :2013/4
        Konu: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma  Bayramı                                                              01.05.2013
Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI
Bu yıl “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı”nı, yurt ve dünyanın daha da ağırlaşan sorunlarını yaşayarak kutluyoruz…
Uzunca bir zamandır “Küreselleşme, özelleştirme ve serbest piyasa…” anlayışını ülkelere dayatan emperyalizm, emek ve ülke sömürüsünü katlayarak sürdürmektedir. Özellikle ABD ve AB öncülüğünde, bu sömürgeleştirme süreci, sözde “insan hakları, demokrasi ve özgürlük…” gibi değerlerin altına gizlenmektedir. Öte yandan, etnik, dinsel, mezhepsel farklılıkları da kullanarak ulusları dağıtmakta, ulus devletleri çökertmekte, ülkeleri bölmektedir.
Afganistan ve Irak işgalleriyle kendini açıkça gösteren, bizim ülkemizde de PKK Terörüyle uzun yıllardır tanık olduğumuz bu insanlık dışı emperyalist senaryo, Irak’ın işgal edilmesi, parçalanıp yağmalanmasıyla azgınlaşmış,  “Arap Baharı” denilen kanlı işgal ve iç savaşlar çıkartarak Kuzey Afrika ülkelerinin kana boğulması ve ulusal zenginliklerine el konulmasıyla doruğa tırmanmıştır. Şimdilerde Suriye’nin hedef alındığı ve ne yazık ki, ülkemizin de kullanıldığı bir kanlı alçaklık süreci ile tüm Ortadoğu da kanlı kargaşalara sokulmuştur.
Bu koşullar yurdumuzu, ulusumuzu ve cumhuriyetimizin de hedef alındığı ağır tehlikelere yol açmıştır. Tüm insanlığa örneklik ve öncülük eden bir ulusal kurtuluş savaşıyla bağımsızlığını kazanmış, cumhuriyet devrimleriyle de çağdaşlık yolunda hayranlık uyandıran başarılar kazanmış ulusumuz, ülkemiz ve Cumhuriyetimiz, bugün yine Batı Emperyalizminin ve işbirlikçi güçlerin saldırısı altındadır.
Bu tehlike hızla ağırlaşmaktadır.
Çünkü, ulusumuzun, başından beri ulusal kurtuluş, tam bağımsızlık ve çağdaş cumhuriyet kazanımlarını içine sindiremeyen Batı emperyalizmi, işbirlikçi güçleri de kullanarak saldırılarını artırmıştır. Önce ulusumuzun, özellikle emek güçlerimizin çağdaşlaşma, demokratikleşme,  çabalarının faşist darbelerle ezilmesini sağlamış, son yıllarda da terör örgütlerini, özellikle de PKK’yı kullanarak ulusal birlik ve yurt bütünlüğümüzü bozma çabasına girişmiştir.
Bugün, Cumhuriyet tarihimizin en işbirlikçi ve gerici iktidarının girişimleriyle, özellikle de “Yeni Anayasa” denilen bölücü ve yıkıcı adımla, alçaklık planlarını sonuçlandırmak istemektedir.
Biz Türkiye’nin yurt ve ulusseverleri, emekçileri, çağdaş yurttaşları olarak; bu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını, AB-D Emperyalizminin ve işbirlikçilerinin bu girişimlerini durdurma kararlılığımızı tüm ulusumuza ve dünyaya açıklama günü olarak değerlendireceğiz. 
İnanıyoruz ki, işçi sınıfımızın ve ulusumuzun tüm emek ve üretim güçlerinin birlik ve dayanışmasına tam gereksinim duyduğumuz bir aşamadayız.
Hiçbir gerekçe, siyasal ya da sınıfsal bakış farklılıkları bu gereksinimden daha önemli görülemez.
Hiçbir siyasal ya da örgütsel rekabet hırsı, yurt ve ulusseverliğin önüne geçirilemez.
Bugüne kadar, ayrı örgütler ve alanlara bölünmemize neden olan, zaman zaman aynı sınıfın emekçileri ve gençlerini çatıştıran, bilinç karıştırıcı, kışkırtıcı işbirlikçilerin tuzaklarına, ne yazık ki, düşüldü.
Şimdi de aynı oyunlar sürdürülüyor.
Oysa,  tehlike büyük. Yurt bütünlüğümüz, ulusal birliğimiz, cumhuriyetimiz, emek, hak ve özgürlüklerimiz saldırı altındadır.
Bugün, yeniden kurtuluşu sağlayana kadar, hem ulusumuzun, hem emek güçlerimizin birlik ve dayanışmasını örme, hem de tam bağımsızlık ve toplumsal eşitlik bayrağını yurdumuzun tüm burçlarında dalgalandırma kararlılığımızı gösterme zamanıdır.
Yaşasın Tam Bağımsızlık ve Toplumsal Eşitlik Mücadelemiz!
Yaşasın Cumhuriyet!
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ ISPARTA ŞUBESİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder