4 Aralık 2013 Çarşamba

ATATÜRK’ ÜN soylu ve onurlu kızları asla teslim olmayacak



Sayı   :2013/21
 Konu:ATATÜRK’ ÜN soylu ve onurlu kızları asla teslim olmayacak”                                              04.11.2013
Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI
5 Aralık 1934; tarihinde, 1924 Anayasasının 10 ve 11. maddelerinde yapılan düzenlemeyle 22 yaşını bitiren her Türk kadınına seçme ve 30 yaşını bitiren her kadına milletvekili seçilme hakkı verildiği tarihtir.
Bu tarih, yalnız genç, devrimci Türkiye Cumhuriyeti açısından değil, dünyanın uygar ulusları açısından da önemlidir. 5 Aralık (1934) Türk kadınlarının özgürleşmesinin işaret fişeğidir.
5 Aralık 1934; Kadını ezerek, kadını ortaçağ karanlığına hapsederek, kadını İslamiyet’in arkasına gizlenerek köleleştiren, kadın bedenini kontrol altına alarak, onları eşyalaştıran ortaçağ ucubesi Osmanlı devlet anlayışının yıkılış tarihidir
5 Aralık 1934; Türk kadınının nenelerinin, annelerinin, teyze ve halalarının savaş meydanlarına mermi taşıyarak, gazileri tedavi ederek, yalnız kendisi için değil, cephede savaşanlara su ve ekmek yetiştirerek kazandığı özgürlüğün yasalaştığı tarihtir.
5 Aralık 1934; Türk kadınının “ümmet–kul” çemberini yararak “eşit yurttaş”lık hakkını aldığı tarihtir.  
Dünyanın birçok uygar ülkesinde kadınlara henüz seçme ve seçilme hakkı verilmemişken Türk kadınının elde ettiği bu kutsal özgürlük hakkı kadını yeniden ortaçağ karanlığına mahkûm etmek, sömürünün bir aracı durumuna getirmek isteyen yurt ve ulus düşmanı bir avuç yobaz Türban’ı Bayrak yaparak laik cumhuriyet Kurumlarını İşgal etmektedir.
Tayyip-Gülen-Gül ve PKK koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet ve Atatürk devrimleriyle kadın bedeni, kadın hakları üzerinden hesaplaşmaktadır.
AKP Gerici yaşam tarzını güvence altına alacak düzenlemeleri bir biri ardınca yaşama geçirirken, Kadını ortaçağ karanlığına atan karşı devrime, türbanın TBMM’nin burçlarına dikilmesine  "mağduriyet kazandırmayacağız" savıyla yol verenler, AKP’nin cumhuriyet yıkıcılığında, önündeki engelleri temizleme görevini yerine getirenler Türk kadınının zekâsıyla alay etmektedirler.
Türban kadının sadece saçına değil, beynine, sosyal yaşamına perde çekmek, duvar örmek işlevini görmezden gelenler, Cumhuriyet yıkıcılığı, ortaçağ karanlığı yani karşı devrim mağdur olmasın diyerek, oy avcılığına soyunanlar, AKP iktidarına güç katmak, güçlenen halk hareketini ve Cumhuriyet güçlerini zayıflatmak işlevini üstlenmişlerdir.
Ortaçağcı İrticacıların gemi iyice azıya aldıkları, yasa, mahkeme kararı gibi hiçbir kural dinlemedikleri bu zor günlerde, Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan ve kadınımızın toplumsal yaşama katılmasını sağlamada en önemli unsur oluşturan Laikliğe, seçme-seçilme haklarına sahip çıkan Türk kadını gerici AKP iktidarI ve iktidarın önündeki engelleri temizleme görevi yapanlara, dün olduğu gibi bu gün de gereken dersi verecektir.
TBMM gericiliğe teslim olsa da, ATATÜRK’ ÜN soylu ve onurlu kızları asla teslim olmadı ve olmayacak,  Atatürk Cumhuriyetini ve Atatürk 'ün Meclisini yeniden inşa edeceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Feray SELEK
Ulusal Eğitim Derneği
ISPARTA Şube Yönetim Kurulu Üyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder