14 Ağustos 2017 Pazartesi

Makarna Siparişiyle Atatürkçülük!




10 Ağustos 2017 günü sosyal medyada ADD Gül Isparta Şubesinin bir duyurusu vardı. Dernek binasında kurulmuş bir düzenek etrafında kadınların erişte makarna yaptığını gösteren fotoğrafların üzerindeki açıklama aynen şöyle; “Atatürkçü düşünce derneği olarak erişte siparişlerini yapıyoruz. Siparişleriniz varsa bildirin lütfen... Afiyet olsun.” (https://www.facebook.com/rahime.karakus.10/posts/1897150650546779)
Atatürk’ün bütün devrimlerine ağır saldırılar yapılırken, Cumhuriyet’in kurucu ilkeleri ve laiklik silinirken, O’nun mirası olan ve isabeti on yılların deneyimi ile kanıtlanmış dış politika ilkeleri rafa kaldırılırken, devletin kurucuları katliamcı iftirasına uğrarken, Atatürk ders kitaplarından kaldırılıp yerine “cihat” dersleri alırken, dini nikâh yasalaşırken, Osmanlıca, medrese, saltanat, hilafet, fetva yeniden hortlatılmışken, Emperyalizmin, işbirlikçi güçler ve gericiler Cumhuriyet Devrimi’ne topyekûn saldırırken,  tepki göstermeyen/gösteremeyen bir aymazlar topluluğu, icazetli Atatürkçüler ADD Isparta Şubesini “erişte imalatı ve satış yeri” olarak kullanıyor.
Daha önceleri “Güzellik ve Cilt Bakım ürünleri” pazarlamak, hamam - kaplıca turları düzenlemek, “pişi ve lokma” dağıtmak vb. her tür pazarlamacılık etkinliği için kullanan ADD Gül şubesi yöneticileri, söz konusu Atatürk olunca ortada yoklar.
Siz hiç ADD Gül Isparta Şubesinin “Osmanlıca, medrese, saltanat, hilafet, fetva, dini nikâh, cihat dersi, haftada 28 şehit, HES’ler, başkanlık sistemi, şehir hastaneleri, Cumhuriyet devrimi ve Atatürk’e yapılan ağır saldırılar konusunda bir eylem ve etkinliğini duyup gördünüz mü? 
Dinci Faşizme, emperyalizme karşı kavga kültürünü geliştirmeyenler, elbette ki sistemden beslenecekler, onun kültürünü yaşatacaklar. Bu objektif olarak böyledir. Fakat Atatürkçü olma maskesi ile yaşayarak birey haklarına saldıran, dedikodu yapan, iftira atan, Dinci faşist sistemin nimetleri ile beslenen pazarlama ve reklam dışında hiç bir etkinlik ve eylemi olmayanlarla ilgili nasıl bir tanım yapılmalı? Alçaklık bu tanıma yeterli midir?
1950’li yıllardan bu yana Kemalist devrimi boğmak, teslim almak, itibarsızlaştırmak, Kemalist devrimin öznesi olan devrimcileri davalarından uzaklaştırmak, yozlaştırmak için tüm araç ve yöntemleri kullanan “karşı devrim” cephesinin çabaları amacına ulaşmış görünüyor.  
   “Gerek dünyada, gerekse ülkemizde karşı devrimci, işbirlikçi güçler iktidarı ele geçirirlerse, kendi egemenliklerini koruyabilmek için, kendisine yönelik tepkileri etkisiz kılma ya da bu tepkileri kendisine zarar vermeyecek yönlere sevk etmeye çalışır.
Kendi düzenine tehlike oluşturmayan, sözde devrimci kimi siyasal, demokratik örgütlenmelere izin vererek, kitlelerin düzene karşı tepkilerini bu örgütlenmeler aracılığıyla kontrol altında tutmayı amaçlarlar. Sistemle uzlaşmış, karşı devrimciliğin çizdiği yasal sınırlar içinde varlığını sürdüren bu anlayış “icazetli Atatürkçülüktür”. Bu anlayış ADD Gül Isparta şubesinde zuhur eden haliyle “Siparişle Atatürkçülük” olarak adlandırılabilir.”
 Ülkemizde istemin egemenleri; ellerindeki her tür araç ve yöntemlerle Kemalist Devrimin değerlerini yozlaştırmaya, kitlelerde ve Kemalist cephede bilinç bulanıklığı yaratmaya,  devrimci unsurları düzenin içerisine çekmeye, onları etkisiz, eylemsiz, yılgın, çaresiz, düzenin saldırıları karşısında boyun eğen, uysal, uyumlu bir konuma getirmek için 80 yıldır plan proje üretmektedir.
Bu projelerden biri ve en çok bilinç bulanıklığı yaratan ise “Yeni Atatürkçülük” kavramıdır.
Nedir “Yeni Atatürkçülük”?
· Atatürkçülüğün özü tam bağımsızlık ve antiemperyalizmdir,
“Yeni Atatürkçülük” Batıcılık ve emperyalizmle işbirliği yapmaktır.
· Atatürkçülüğün toplumsal yapı taşı laikliktir
“Yeni Atatürkçülük” türbanlı laiklik, ılımlı İslam rejimi olacaktır.
· Atatürkçülüğün Cumhuriyet yapısı üniter ulus devlettir
“Yeni Atatürkçülük” ulus devlet yerine etnik bir federasyon getirecektir.
ADD Isparta şubesini “dedikodu, belden aşağı vurma, iftira, gözden düşürme, itibarsızlaştırma”  ve Mason Tansel Çölaşan’ın yadsınamaz katkı ve desteği ile ele geçiren  “Yeni Atatürkçüler”  sistem egemenlerinin damarlarımıza şırınga etmeye çalıştığı sapkınlığın ortağı ve işbirlikçileri olmuşlardır.

Atatürkçülüğün emperyalizm, çürümüş düzen ve gericilikle ödün vermeden mücadele eden bir devrimci hareket olduğunun bilince çıkmasını önleme adına elinden geleni ardına koymayan bu aymazları ve sosyal medyada “beğenileri” ile destek veren sözde Atatürkçü zavallıları “yetmez ama” kınıyorum. 14.08.2017
Mahmut ÖZYÜREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder