6 Mart 2017 Pazartesi

“Suç Duyurusu” BASIN AÇIKLAMASI



Sayı:2017/007
Konu: “Suç Duyurusu”                                                                        06 Mart 2017               
Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI

3 Mart 2017 tarihli yerel ve yaygın basın ve İnternet haber sitelerinde Maaşını ‘evet’ kampanyasında harcıyor” başlığı ile bir haber yayınlanmıştır
Derneğimizce Yayınlanan bu haber üzerine Isparta Valiliğine 06 Mart 2017 tarih ve 11073 kayıt sayısı ile “suç duyurusu” yapılmıştır.
Dilekçe Metni eklidir. Bilginize
YÖNETİM KURULU ADINA:                                                               Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

VALİLİK MAKAMINA
ISPARTA

Konu: Suç Duyurusu

Suç Duyurusunda Bulunan: Mahmut ÖZYÜREK “40045495034”(Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şubesi Başkanı- Pirimehmet Mh. Mimar Sinan Cd. Uslu n Psj. Kat:2 No 17 Isparta)

Şüpheli: İsmail ÇEVİK Gelendost İlçe Milli Eğitim Müdürü

Suç Tarihi: 03.Mart 2017 tarihi öncesi

Olaylar: 3 Mart 2017 tarihli yerel basın ve İnternet haber sitelerinde “
Maaşını ‘evet’ kampanyasında harcıyor” başlığı ile bir haber yayınlanmıştır.
http://www.bomba32.com/haber/isparta/maasini-%E2%80%98evet%E2%80%99-kampanyasinda-harciyor/19445.html
Haberde;
1.       Isparta Gelendost İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çevik görevinden arta kalan zamanları köy köy, mahalle mahalle gezerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimleriyle süslediği aracıyla referanduma ‘evet’ oyu kampanyası yaparak geçirdiği
2.      2011 yılındaki referandumda sandıktan evet çıkması için çalışan ve bu yüzden adli soruşturma geçiren, 2014 yılı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim bütçesine beraberindeki bir grup öğretmenle birlikte sembolik maddi destekte bulunduğu,
3.       Hususi otomobilini Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleriyle süsleyen Müdür Çevik, ‘Daha güçlü bir Türkiye için referandumda evet’ sloganıyla hem ikamet ettiği Yalvaç hem de görev yaptığı Gelendost ilçelerinde gece gündüz demeden gördüğü her kişiye neden başkanlık sistemi gelmesini gerektiğini anlattığı.
4.      “İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çevik, kendi imkânlarıyla konferanslar da düzenleyerek özellikle eğitimcilere referandumun önemini vurgulayan bilgiler veriyor” denilmektedir.
Bu devletin kendisine verdiği kamu kudreti kullanma yetki ve görevinin “kötüye kullanılmasıdır”. Çünkü;
a)     İsmail Çevik herhangi bir yurttaş değil “İlçe Milli Eğitim Müdürü” dür. İlçe sınırları içinde görev yapan öğretmen ve memurların amiridir. Bu nedenle hukuka aykırı yöntem, yani “cebir( maddi veya manevi zorlama ve zor) kullanarak, kendisinin savunuculuğunu yaptığı görüş ve düşüncelere Milli Eğitim Çalışanlarını yönlendirmektedir.
b)     Bir Milli eğitim çalışanının, Müdür tarafından düzenlenen konferansa katılmaması, Müdürün savunduğu görüşlerin aksine görüş beyan etmesi,  Müdür tarafından kullanılankamu kudreti” tarafından ceza yaptırımına uğraması sonucunu yaratması bir varsayım değil gerçekliktir.
c)     İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çevik aynı zamanda “Müdürlük yetki ve görevini” yani “devletin kendisine verdiği kamu kudretini” binlerce öğrenci velisi, ailesi ve yakın çevresine karşı “siyasi baskı aracı” olarak kullanmaktadır.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çevik; bir siyasi parti üyesi olmayabilir. Ancak bir siyasi parti üyesinin sahip olamayacağı “kamu gücünü” kullanarak, siyasi parti militanı gibi çalıştığı anlaşılmaktadır.  Bu nedenle Anayasa ile getirilen “kamu hizmetinde tarafsızlık” ilkesini çiğneyerek hem anayasal, hem de yasal suç işlemektedir.
Halbuki;
    I.          T.C. Anayasası Madde 68 -“kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, Silahlı Kuvvetler mensupları ile yükseköğretim öncesi öğrencileri siyasî partilere üye olamazlar.”
   II.          657 sayılı Kanunun tarafsızlık ve devlete bağlılık başlıklı 7 nci maddesinde "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.”
 III.          Devlet memurlarına verilecek disiplin cezaları ile her bir disiplin cezasını gerektiren fiil ve durumları açıklayan 125. Maddesinde ise; “Herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmanın kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını, siyasi partiye girmenin ise; Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektirdiği” açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.
 IV.          Sonuç olarak devlet memurları hiçbir sebeple herhangi bir siyasi partiye üye olamayacakları gibi, siyasi partilerin lehine yada aleyhine davranışlar gösteremezler.
  V.          Asker, polis, hâkim-savcı, din adamı, öğretmen gibi bazı mesleklerin mensupları için, siyaset, en azından mesleğin yerine getirildiği süreçte uzak olunması, tarafsız davranılması  gereken bir alandır. 
 VI.          1739 sayılı  Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre  “ eğitim kurumlarında Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine aykırı siyasi ve ideolojik telkinler yapılmasına ve bu nitelikteki günlük siyasi olay ve tartışmalara karışılmasına hiçbir şekilde meydan verilmez”.

VII.       İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çevik’in; bu güne kadar bir kamu görevlisinin siyasal iktidara “sadakatini” kanıtlayarak hak etmediği, layık olmadığı makamlara yükselmesinin somut örneğidir.  “Liyakat” ilkesi ise, yargı teşkilatlanması kadar idarenin de esasıdır. İdare tarafsız olmak ve kamu hizmetlerini en iyi şekilde, eşit koşullarda sunmak zorundadır. “Adalet mülkün temelidir” sözü ile sadece yargıda değil, idarede adaletin önemi anlatılır
Hukuksal Dayanak: T.C. Anayasası Madde 68 -“657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu-1739 sayılı  Milli Eğitim Temel Kanunu ve ilgili Mevzuat.
Hukuksal Deliller; Ekli WEB haberleri
Sayılan nedenlerle;  İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çevik’in eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli idari kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için Valilik Makamına başvuru zorunluluğu doğmuştur.
Sonuç ve İstem:
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çevik hakkında gerekli idari kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması, ayrıca hakkında  kamu davası açılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını arz ederim. 06.03.2017



Mahmut ÖZYÜREK

Ekler:
 1- Kimlik Bilgileri
2- Haber siteleri - çıktıları


http://www.milliyet.com.tr/maasindan-harcayarak-evet-kampanyasi-isparta-yerelhaber-1882709/

http://www.bomba32.com/haber/isparta/maasini-%E2%80%98evet%E2%80%99-kampanyasinda-harciyor/19445.html

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder