30 Kasım 2016 Çarşamba

BASIN AÇIKLAMASI “Nitelikli Bir Cinayete Kurban Gitmişlerdir”



BASIN AÇIKLAMASI
“Nitelikli Bir Cinayete Kurban Gitmişlerdir”


Tekke, zaviye ve türbeleri kapatan kanunun 91. yılında Adana'da Süleymancılar tarikatına bağlı "Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği" isimli kuruluşun yurdunda yangın çıktı. Yangında 12 ortaöğretim öğrencisi kız çocuğu alevler içinde yaşamını yitirdi. 22 kız öğrenci ise yaralı kurtulabildi.
Bu yangın sonucu yaşamını kaybedenler,  kimi hükümet yetkililerinin gözlerimizin içine bakarak söyledikleri gibi “kaza, kader, takdir-i ilahi veya fıtrat” değil,  kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ihmal suretiyle işlenmiş nitelikli bir cinayete kurban gitmişlerdir. Cinayetin failleri, alevlerin içine atarak canlarına kıydıkları kız çocuklarının ölümünü  “kaza, kader, takdir-i ilahi, fıtrat” diyerek ise timsah gözyaşları ile ortalıkta dolaşmaktadırlar.
İşin daha acı yanı bu cinayet ilk değildir.  Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde Hukuksuz ve denetimsiz biçimde tarikatçı yobazların eline bırakılmış yurtlarda buna benzer can kıyımları, tacizler, tecavüzler olmuştur/olmaktadır.
Türkiye Cumhuriyetinin Anayasasına ve yasalarına göre Tekke ve tarikat kurmak, yönetmek, üye olmak suç. Ancak suç olmasına karşın dinci gerici yobazlar, özellikle son 14 yıldır hükümetin sınırsız desteğiyle açıp işlettikleri tarikat yurtlarında çocuklarımızı ölüme gönderiyorlar, taciz ve tecavüz edilmelerine ortam yaratıyorlar.
"Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği" tarafından işletilen bu yurtta;
1-ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİNİN 7.  Maddesi gereğince   “binanın (Yurt binasının) yangına karşı yeterli güvenliğe sahip olduğuna dair rapor”  var mıdır?
2-Aynı yönetmeliğin 39. Maddesine göre Özel Yurtlar “gerekli görüldüğünde Bakanlıkça, mülki idare amirleri tarafından ise hazırlanan plan doğrultusunda yılda iki defa denetlenir” Bu yurt denetlenmiş midir?
3-Adana'nın Aladağ ilçesinde var olan devletin öğrenci yurdunu Aladağ Belediye Başkanı tarafından “alternatif çözüm bulmadan” yıktırılmış, burada kalan öğrenciler ise Süleymancıların işlettiği yurtlara aktarılmış mıdır?
4-Yangın anında zemin ve birinci katta bulunan öğrenciler kapılara değil, çatı katına çıkarak kurtulmaya çalışmışlardır. Bu durumda yurdun kapıları ve yangın merdivenine çıkış kapılarının kilitli olduğu iddiası doğrumu’ dur?
Bu konularda sorumluluğu bulunan herkes doğrudan  yakmak suretiyle toplu cinayet suçunun failleridir.”
Tarikat ve cemaatlerin varlığı ve faaliyetleri, yürürlükteki Anayasa’ya ve yasalara göre suçtur. Laik cumhuriyet ilkelerini yok sayarak, tarikat ve cemaatlere hukuksuz zemin hazırlayan siyasi iktidar da, hukuksuzluğa karşı gereğini yerine getirmeyerek “fiili durum” yaratmaya katkıda bulunanlar da bu suça ortaktır.
Türkiye Cumhuriyetinin Anayasasına ve yasalarına göre suç olan Tekke ve tarikatlara, bu tarikatlarca kurulup işletilen öğrenci yurtlarına izin veren, destekleyen hükümet yetkilileri, yani ilgili bakanlar, Vali, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü İşlenen bu cinayetin suç ortaklarıdır.  
Çocuklarına sahip çıkmayan, Çocuk katillerinden hesap soramayan bir ülkenin yıkılması, yok olması kaçınılmazdır. Ülkemizin yıkılmasına, yok edilmesine yol açanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.http://www.cumhuriyetpostasi.com/ulusal-egitim-dernegi-nitelikli-cinayet

YÖNETİM KURULU ADINA:                                                              Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder