11 Şubat 2016 Perşembe

“ÇAKMA” DİNİN YALANCI YAZARI




Sanırım “çakma” sözcüğünü gençlerimiz buldu.
Anlamı: Sahte, uydurma, düzmece.
Osmanlı döneminde de günümüzde de İslam diye yutturulan din çakma İslam’dır, gerçek İslam değildir.
Gerçek İslam, Kuran İslamıdır.
Çakma İslam; Kuran Ayetlerini çiğneyen, uydurma hadisleri öne çıkaran, uydurma sünnetlere inanılan, ticari şirketlerden hiçbir farkı olmayan mezheplerin, tarikatların ardından gidilen İslam’dır.
İstiklal Marşımızın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy, çakma İslamcıları şöyle azarlamıştı:
“Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da din-i mûbini yeni bir din kurdun.”
Günümüz Türkçesiyle:
“Peygambere mal ederek binlerce saçma sapan söz uydurdun.
İslam dinini yıkıp yeni bir din kurdun.”
Mehmet Akif’in “yeni bir din” dediği, çakma dindir.
Çakma dini, gerçek İslam diniymiş gibi halkımıza yutturmaya çalışan gazetelerden biri de Milli Gazete’dir.
Milli Gazete’nin yalancı yazarı Mehmed Şevket Eygi, 5 Ocak 2016 günkü “Mehdi zuhur edecek Hz. İsa nüzul edecek” başlıklı yazısında bakın neler uydurdu:
“Resullullahu aleyhi ve sellemin bu konuda sahih hadisleri bulunmaktadır. İsa aleyhisselam’ın nüzulu ilgili hadisler mânevi tevatür derecesindedir, bu konuda icma vardır. Bu icmaı inkâr edenler küfre kadar düşebilir.”
Çakma dinin yalancı yazarı Mehmed Şevket Eygi, Türkçeden çok Arapça sözcükler kullanarak yazıyor! Yukarıdaki üç cümleyi acaba okuyucuların yüzde kaçı anlayabildi? İşte, Arapça sözcüklerin Türkçe anlamları:
Nüzul: Aşağı inme. Kuran Ayetlerinin vahi yoluyla inmelerinde kullanılır.
Tevatür: Bir hadisin bir cemaat tarafından rivayet edilmesi.
İcma: Birlik olma, toplama, toplanma.
Sahih: Gerçek, doğru.
Çakma dinin yalancı yazarı Mehmed Şevket Eygi yukarıdaki üç cümlede kısaca şunu söylüyor: Peygamberin gerçek hadislerine göre Hz. İsa bir gün yeniden yeryüzüne inecekmiş! Bu konudaki hadislerin doğruluğuna inanlar çokmuş. Buna inanmayanların dinden çıkma ihtimali bile varmış!
Mehmed Şevket Eygi’nin bu yazdıkları baştan aşağı uydurmadır, yalandır. İslam Peygamberi’nin Hz. İsa’nın yeryüzüne ineceğini söylemiş olması utanmazca uydurulmuş bir yalandır! Hadislerin tümü, Hz. Muhammed’in adı kullanılarak uydurulmuş yalanlardır!
Mehmed Şevket Eygi, söz konusu yazısını şöyle sürdürüyor:
Çok büyük imamlar, allâmeler, ulema, fukuha, mürşitler, mücedditler, ehlullah Mehdi’nin zuhurunu, İsa aleyhisselamın nüzulu tasdik etmişlerdir.”
Hz. İsa’nın yeryüzüne ineceğine dair tanık gösterilen imamların, alimlerin, din bilginlerinin, hocaların, yazarların tümü, kişisel çıkar sağlama amacıyla yalanlar uyduran ahlâksızlardır! Çakma dinin yalancı yazarı Mehmed Şevket Eygi, bu sahtekârları şahit olarak göstermektedir.
Değerli Dostlar,
Yalnız Milli Gazete değil, çok sayıda gazete ve televizyon kanalı bu tür yalanlarla halkımızın beynini çöplüğe çevirmektedirler.
İslam dini ve Hz. Muhammed adına bu yalanları yayanlar ceplerini doldurmakta, kafaları karıştırılan halkımız da gerçek İslam’ı öğrenemeden çakma dinin yalanlarıyla uyutulmaktadır.
Peki, bu yalanları ortaya çıkarıp Mehmed Şevket Eygi gibi yalancıların suratına vurmak üniversitelerimizdeki ilahiyat profesörlerini görevi değil mi?
Yoksa onlar da mı çakma dinin yayılmasından pay almakta, ceplerini doldurmaktalar?
Çakma dincilerin çakma dünyalarını yıkmak da eninde sonunda Kemalistlerin görevi olacaktır.
Yılmaz Dikbaş
11 Şubat 2016, Perşembe
dikbas@kalinka.com.tr
0532 233 31 52

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder