10 Aralık 2015 Perşembe

ABD MUHİBBİ YENİ WİLSON'CULAR



Amerika gibi bir devlet nasıl olurda Türkiye işgal edilirken ses çıkarmaz? Bu konuda neredeyse hiçbir bilgi bulamazsınız.  Yukarıda sunduğum resimler ABD’nin aslında Türkiye’yi işgal eden devletlerin başında ve karar mekanizmasında olduğunun hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde açık kanıtıdır.

Ehven-i Şer dayatanlara, Atatürk, MİLLİ İRADE dedi!
Umutsuzluk içinde akıl sağlığını korumakta zorlanan ve savaşın yıkımı, düşman postalları ile yüzyüze yaşayan bir milletin bazı ‘aydınları’, Mondros Mütarekesi’nin hemen sonrasında Kasım 1918’de Amerikan mandasının ‘tek kurtuluş’ olduğunu savunmaya başladı.
Cemiyetin kurucuları Halide Edip, Rıza Tevfik idi ve Robert Kolej müdürü Gates’den destek almışlardı. Wilson Prensipleri Cemiyeti, Celaleddin Muhtar ,Ali Kemal , Hüseyin Avni , Refik Halid (Karay), Celal Nuri (İleri), Necmeddin Sadık (Sadak), Ahmed Emin (Yalman) , Yunus Nadi (Abalı) gibi çoğu gazeteci bir ‘aydın’ kadro tarafından kuruldu . Bu isimlerin çoğu Amerikan okullarında okumuş ya da Amerika’da eğitilmiş isimlerdi.
Cemiyet’in ilk faaliyeti, Türkiye topraklarına bir Ermenistan ve bir Kürdistan haritası çizen Amerikan başkanı Wilson’a mektup göndermek, yardım dilenmek oldu..
5 Aralık 1918’de Wilson’a yollanan mektupta, Osmanlı ‘aydınları’ Amerikan mandası için, cellatlarına yalvardılar.
Eylül 1919’da cemiyet’in kurucularından Halide Edip, Sivas’da Kongre toplayan Mustafa Kemal’e bir mektup yolluyor ve ‘Amerikan mandasını tek çözüm yolu olarak gördüğünü’ anlatıyordu.
27 Ağustos 1919’da İsmet İnönü, Kazım Karabekir’e ” Amerika milletine müracaat edilse pek ziyade faidesi olacaktır deniliyor ki ben de tamamiyle bu kanaatteyim. Bütün memleketi parçalamadan bir
Amerika’nın murakabesine tevdi etmek, yaşayabilmek için yegane ehven çare gibidir”
diye yazıyordu.
Şimdilerde bu Amerikan muhipliğinin yeniden hortladığını endişeyle takip ediyoruz. Bir kısım entellektüeller, gözü kapalı şekilde Amerika'nın emrine girilmesini istemekteler. Türkiye, hükümeti ve askeriyle Amerikan vesayetine girecek ve Washington ne isterse Ankara Irak'ta onu yapacak. Yeniden mandacılık...
Mustafa Kemal’in cevabı netti: ” Hangi Wilson prensibi? Wilson Prensipleri demek, Suriye, Filistin, Irak, İzmir, Adana’da vuku bulan işgallere seyirci kalmak mı demektir?… Manda ile istiklal nasıl korunacaktır?!”
“-Esas olan , Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu esas, ancak tam istiklale sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve refah içinde olursa olsun, istiklalden mahrum bir millet, medeni insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye layık görülemez.
Yabancı bir devletin himaye ve efendiliğini, insanlık vasıflarından yoksunluğunu, aciz ve miskinliğini itiraftan başka bir şey değildir…
Halbuki Türk’ün haysiyet ve izzet-i nefsi ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa, mahvolsun daha iyidir!..
Öyleyse ya istiklal, ya ölüm!…”
Ehveni Şer mantığıyla karanlık dehlizlerde kıvranan o günün ‘aydınları’nın uzantıları, bugün daha da çoğaldı.. Allahtan, halkın genetik hafızası hala diri..
Attila ağabey demişti. ‘Aydınlar batırır halk çıkarır’ diye.. Emir almaya alışmış, aklını kullanamayan ve sandık kafalılığı ‘demokrasi’ zanneden ‘aydıncık’lar vatanı batırırken, bu millet yine bir mucize yaratıp, ÖRGÜTLENECEK ve önce YEREL liderlerini çıkaracak ve ‘kime oy vereceeez’ çaresizliğinin çok daha ötesine geçerek MİLLİ İRADESİ’ni egemen kılacaktır!
Bundan hiç kuşkumuz yok!   15.07.2014

Banu Avar


“Bu isimlerin çoğu Amerikan okullarında okumuş ya da Amerika’da eğitilmiş isimlerdi” diyor Sn.Banu AVAR
Bu günlerde,” Amerikan okullarında okumuş ya da Amerika’da eğitilmiş Amerikan Muhipleri”, devşirilmiş “YENİ MANDACILAR” “Umutsuzluk içinde akıl sağlığını korumakta zorlanan” halkımıza, Amerikan Mandacılığının yegane çözüm olduğu propagandasını Emperyalist Çete Başı ABD’nin kendilerine sunduğu her türlü araçla yayıyorlar. UYANIK OLMA ZAMANIDIR !
Bu ABD muhiplerine en güzel yanıt NEYZEN’den

“İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...”

Derleyen: Mahmut ÖZYÜREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder