26 Kasım 2015 Perşembe

"Türkiye'nin Taşı Toprağı Nükleer Bomba ve ABD Üssü"



"CIA'ya yakınlığı ile bilinen Washington enstitüsünün yayınladığı Richard Outzen imzalı bir raporda Türkiye'deki Nato radarları, ABD üsleri ve hepsinden önemlisi de Türkiye toprakları içinde konuşlanmış nükleer bombalar bir harita üzerinde tam liste olarak gösterildi.

    İzmit, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Ankara, Malatya ve Erzurum’da ABD’nin nükleer silah depoları yer alıyor. Bilinenin aksine İncirlik üssünde ise Nükleer silah yer almıyor."

Türkiye'nin Taşı Toprağı Nükleer Bomba ve ABD Üssüymüş!

    (Haber Kaynağı: turknorthamerica.com / Armağan Yılmaz)

    CIA’ya yakınlığı ile bilinen Washington enstitüsünün yayınladığı Richard Outzen imzalı bir raporda Türkiye’deki Nato radarları, ABD üsleri ve hepsinden önemlisi de Türkiye toprakları içinde konuşlanmış nükleer bombalar bir harita üzerinde tam liste olarak gösterildi.
Bu güne kadar bilinenlerin aksine bir şok etkisi yaratacak rapora göre Türkiye’nin taşı toprağı adete nükleer bomba ve ABD üssü.
    İzmit, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Ankara, Malatya ve Erzurum’da ABD’nin nükleer silah depoları yer alıyor. Bilinenin aksine İncirlik üssünde ise Nükleer silah yer almıyor.
Türkiye’nin tam 16 noktasında ise ABD’nin irili ufaklı üsleri yer alıyor. 15 farklı noktada ise NATO radarları Türkiye’yi sarmalamış durumda. Ayrıca 5 farklı noktada da ABD’nin füze ve nükleer bomba kontrol merkezleri konuşlanmış.
 Karadeniz’den Marmara’ya Ege’den Doğu Anadolu’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanını sarmış olan NATO ve ABD yerleşkeleri ilerleyen günlerde çok büyük tartışmaları da beraberinde getireceğe benziyor.
 Raporda nükleer bombaların sayısı belirtilmezken konuşlandığı yerler itibariyle Türkiye’nin nükleer bomba üzerinde oturduğu söylenebilir. Ayrıca raporda ABD üslerindeki silah envanteri ve çalışan sayısı da belirtilmiyor. Ancak bu üslerde CIA ajanlarının yoğun şekilde konuşlandığı buradan yola çıkarak da Türkiye’nin yine en can alıcı noktalarının CIA’ın kontrolünde ve izlemesinde olduğu da ortaya çıkan bir gerçek.
 Raporda geçmişden bugüne Türk hükümetlerinin NATO ve ABD ile olan ilişkileri de ilginç detaylarla ele alınmış. Rapora göre Özal dönemi ABD-NATO-Türkiye ilişkilerinde en iyi dönem olarak anlatılırken AKP dönemi de bu ilişkilerin tavan yaptığı dönem olarak gösteriliyor.

Haber: Armağan Yılmaz – Turk North America

Raporun İngilizce aslı: http://www.washingtoninstitute.org/uploads/Documents/pubs/PolicyNote12.pdf
Türk Basınında Çıkan Benzer Haberler

İstanbullular nükleer bomba üstünde oturuyor
Güncelleme: 18:28 TSİ 05 Nisan. 2010 Pazartesi
    Savunma bakanlığı danışmanlığı da yapan emekli büyükelçi Taner Baytok, Türkiye'de ABD'ye ait nükleer silahların sanıldığı gibi İncirlik Üssü'nde değil, İstanbul'da da bulunduğunu söyledi ve "12 milyon İstanbullu nükleer bomba üzerinde oturuyor" dedi.
    Hürriyet gazetesinin haberine göre, Baytok Türkiye’deki nükleer silah varlığını doğruladı ve Türkiye’deki yaklaşık 100 taktik nükleer silahının, sanıldığı gibi İncirlik Üssü'nde değil, İstanbul’da bulunduğunu söyledi.
...
http://www.ntvmsnbc.com/id/25078278
* * *

"Türkiye'de 60'tan fazla nükleer bomba var"
Hürriyet Planet 1 Aralık 2011
    Vatan gazetesinin “Atomic Scientists” adlı dergide yayımlanan, Robert S. Norris ve Hans M. Kristensen imzalı bir makaleye dayandırdığı haberinde, ABD’nin Türkiye’de olduğu öne sürülen nükleer silahlarına ilişkin bilgilere yer verildi.
    Norris ve Kristensen'in araştırmaları sonucunda yayımladığı çalışmada, ABD’nin, Türkiye de dahil birçok Avrupa ülkesinde Soğuk Savaş yıllarından kalan “taktiksel atom bombalarının” ayrıntılı olarak depolandığı yerler ve sayıları veriliyor.
...
Çarpıcı bilgilerin yer aldığı raporda, Türkiye ile ilgili önemli iddialar yer alıyor. Bunlardan bazıları şöyle:

* Nükleer B61 tipi bombaların sayısı 60-70 arasında ve İncirlik’teki ABD hava üssünde bulunuyor. Bu sayı 2001 yılında 90’dı.

* İncirlik’teki durum Avrupa’daki diğer üslerden farklılık gösteriyor ve bunu raporu hazırlayan uzmanlar ‘özel statü’ diye niteliyor. Bunun nedeniyse yaklaşık 50 bombanın taşınabilmesi için ABD savaş uçağı gerekiyor. Ancak bu bombaları taşıyabilecek uçakları İncirlik’e yerleştirme teklifi Türkiye tarafından geri çevrilmiş. Bundan dolayı da İncirlik’e ‘tam NATO pozisyonu’ yerine ‘yarım pozisyon’ deniyor. Bu bombaların kullanılması için başlıkları taşıyabilecek türde ABD savaş uçaklarının önce İncirlik’e gelmesi ve bombaları yükleyerek havalanması gerekiyor.

* Geri kalan 10-20 civarındaki nükleer bombaysa Türk F-16A/B tipi uçaklarla taşınması için dizayn edilmiş.
* Ankara’daki Akıncı Hava Üssü'nde ve Balıkesir’de bulunan hava üslerindeki 40 kadar ABD nükleer silahı, buradaki üsler kapatıldığı için İncirlik’e kaydırıldı. O süreden itibaren İncirlik’teki ‘Türk bombalar’ 10 ile 20 sayısına indirildi.
...
http://www.hurriyet.com.tr/planet/19368830.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder