3 Kasım 2014 Pazartesi

TÜRKİYE'DE "GÜL ISPARTA"NIN YERİNİ BİLEN VARMI?



Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu, Türkiyede bulunmayan bir yerleşim biriminde şube açılmasına karar verdi.
ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği GÜL ISPARTA Şubesi) adıyla bir şubenin açılmasına onay vererek, tüzüğünde, dernekler yasasında yeri olmayan bir uygulama gerçekleştirdi.
1995 yılında kurulan, Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesinin yasal ve yöntemine göre seçilmiş yöneticileri 2013 yılı şubat ayında, ADD Genel Yönetim Kurulunca hiçbir hukuksal gerekçe gösterilmeksizin, kasıtla görevlerinden alınmışlar, yerlerine ADD üyesi olmayan kişiler atanmıştı.
Görevden alınanlar bu hukuksuzluğa karşı yargı yoluna başvurup, kimi davaları da kazanmaları üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu ADD ISPARTA ŞUBESİNİN KAPATILMASI, önerisini 2014 Haziranında toplanan genel kuruluna önermiştir. Öneri Genel Kurulca kabul edilmiş, böylece 1995 yılı başında kurulan ADD Isparta Şubesi 2014 HAZİRANINDA KAPATILMIŞTIR.
Kapatılmaya neden olan şube yöneticileri hakkında, dernek iç hukuku gereğince işlem yapılması gerekirken, Türkiye coğrafyasında bulunmayan Gül Isparta şubesi yöneticileri olarak atanmış ve ödüllendirilmişlerdir. Şubenin önceki yöneticileri ve şubenin Ispartada ayakta kalabilmesi için emek ve bedel ödeyen yüzlerce Atatürkçü ise cezalandırılmıştır.
Buraya kadar yasalara, dernekler kanununa, ADD Tüzüğüne, mahkeme kararlarına aykırılıklar vardır. Belki bu olabilir bir durumdur.
Bundan sonrası daha da şaşırtıcıdır. Kapatılan şubenin, ADD GYK tarafından atanan ve kapatmaya neden olan aynı şube yöneticilerine Atatürkçü Düşünce Derneği GÜL ISPARTA Şubesi ni açma yetkisi veriliyor.
Türkiye idari yerleşim birimlerinde GÜL ISPARTA adında bir il, ilçe, bucak, köy veya mahalle bulunmamaktadır.
Bulunmayan bir yerleşim biriminde dernek şubesi açılması” kararını veren ADD Yöneticileri, yalnızca Ispartada bir hukuksuzluğa imza atmakla kalmamışlar, kendilerine bu yetkiyi veren ADD Genel Kurulunun iradesini yanlış ve amaçlı bir biçimde kötüye kullanmışlardır.
ADD Genel Yönetim Kurulu, G. Denetleme, G. Disiplin Kurulu üyelerinin, ADD Genel Kurul Delegelerinin bu ciddiyetten uzak, hukuksuz işlemi onaylamayacakları umudumuzu korumak istiyoruz.
ISPARTA'LI ATATÜRKÇÜLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder