29 Kasım 2014 Cumartesi

“GELİN YÜZLEŞELİM” ”BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ”



Araştırmacı Yazar Sn. Yılmaz DİKBAŞ,  son yayınlanan “GELİN YÜZLEŞELİM” adlı kitabında ;büyük bir değerbilirlikle, “Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Yaşadığı Topraklardasınız” sapkınlığına ve bu girişime karşı Isparta İdare Mahkemesinde açtığımız dava ve sonuçlarını belgelerle değerlendirmiştir. Elbette Sn. Dikbaş’ın bu değerbilir davranışı, beni ve o dönemdeki ADD Isparta Şube Yönetim Kurulu üyelerini onurlandırmıştır.
Bunu fırsat bilerek, Sn Dikbaş’ın GELİN YÜZLEŞELİM adlı kitabında  sözü edilen dava ile ilgili kısımları aşağıya aldık.
Bu dava, Dava dilekçemizde de belirttiğimiz gibi, yalnız Isparta da bir yere, bir  levhanın dikilip-dikilmemesi davası değildi. Bu dava Türkiye de gerici akımların en gür kaynağına, gericiliğin beslendiği ana damara, yani gericiliğin şahdamarına karşı Kemalist ve devrimci bir karşı duruştu. Bu dava şeriat bataklığını kurutmak adına, tüm tehditlere, saldırılara, iftira ve karalamalara karşın yüreklice girişilmiş bir Kemalist eylemdir.
Ancak ne yazık ki bu davayı açmamızın bedelini, o dönem’de ADD Şube Başkanı olan ben ve her biri diğerinden saygın Yönetim Kurulu üyeleri çok ağır ödedik. Bu; davayı açan Yönetim Kuruluna karşı gerek yurdun değişik yörelerinden, gerekse Isparta içinden gelen ve ciddiye bile almadığımız tehdit ve hakaretlerden kaynaklı bir “bedel” değildi. Bu dava nedeni ile gericiler, F-Tipi  Cemaat ve Nur tarikatı değişik bir saldırı yöntemi uyguladı. ADD İçine yerleştirilmiş hücrelerini harekete geçirdi. Sonra da geriye çekilip büyük bir keyifle olup biteni  izlediler.
 Sn.Dikbaş’ın kitabında da belirttiği üzere, önce Davayı Yönetim kurulu adına açan, Şube Başkanı Mahmut ÖZYÜREK, birkaç ay sonra da Yönetim Kurulundaki diğer altı arkadaşımız da ADD Genel Merkez Yönetim Kurulunun tasarrufu ile görevden alındık.
Bu bir rastlantı mıdır? Yoksa Daha önce Atatürk karşıtı F-Tipi çete ile her anlamda ve her alanda, hiçbir şeyden, hatta can emniyetinden bile endişe duymadan mücadele veren Mahmut Özyürek ve arkadaşlarına karşı düzenlenmiş planlı bir operasyon mudur?
Bir not daha düşelim. Isparta İdare Mahkemesinin ”BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ” sloganı yazılmasına karşı açtığımız bu davayı;
“Öte yandan, davacının "Bediüzzaman, Nursi" gibi unvan ve lakâpların kullanılamayacağı yönündeki iddiasını; unvanların bir kimsenin işi, mesleği veya toplum içindeki durumu ile ilgili olarak kullanılan ad, san, şahıs adlarıyla bir arada kullanılarak, şahsın ailedeki veya toplumdaki mevkiini gösteren bir ad şeklinde tanımlanması karşısında tanınan ve toplum tarafından kabul gören şahıslar için unvan ya da lakap kullanılmasında herhangi sakınca bulunmadığından yerinde görülmemiştir. “Açıklanan nedenlerle, davanın REDDINE...” karar vermiştir.
Davayı açan ADD Isparta Şube yönetimi görevden alındığı için,  DANIŞTAY’a  başvuru yapılamadı.
Dosya ADD Genel Merkezine gönderildi. Genel Yönetim Kurulu  Danıştay a başvuru yapıldığı söylentisini yaydı şubelere.
Ancak öğrendiğimiz kadarı ile  ADD GYK  Danıştay’a yapması gereken başvuruyu yapmamıştır… Yanılmış olmayı dileriz….








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder