28 Ekim 2014 Salı

BU ÇOCUK DAHA DOĞUMUNDA GAYRİMEŞRUDUR



BASIN KURULUŞLARIMIZA VE KAMUOYUNA
28 Ekim tarihli Isparta yerel basınında 1995 yılında kurulan, Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesinin; ADD Genel Merkez Genel Kurul kararı ile kapatıldığını, yerine” “ADD Gül Isparta Şubesi olarak yeni bir Şube’nin açıldığını öğrendik.
ADD Gül Isparta Şubesi Geçici Yönetim Kurulu”, Basın mensupları ile yapılan “kahvaltılı basın toplantısı”nda yaptığı açıklamalarda basın temsilcilerine Atatürkçü kamuoyunu yanıltacak, gerçek dışı, doğruları saptıran kimi açıklamalarda bulunmuş.
Gerek Basınımızın, gerekse kamuoyunun gerçekleri bilip, öğrenmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.
Öncelikle belirtmeliyiz ki, Atatürkçü mücadelenin, Kemalist/Atatürkçü ve devrimci örgütlerin meşruluğunu yok etmek, örgütleri itibarsız ve değersiz kılmak, halkın gözünde onları şaibeli, tartışmalı hale getirmek için on yıllardır Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı tescilli karşı devrimci kişi ve örgütlerin hedefinde olduğu bilinir bir durumdur. Bu kampanyaya kişilikleri ve kimlikleri çok iyi bilinen “özel görevli”,“Atatürkçü !” maskeli kimilerinin katılmış olması hiç de yadırganacak bir durum değildir. Bunlara Cumhuriyet tarihinin ihanet çöplüğünde sık sık rastlanıldığı hafızalardadır.
Anlaşılmayan 1995 te kurulan, yüzlerce Atatürkçünün emeği ve ödediği bedellerle yüceltilerek 2013 yılına kadar getirilmiş olan ADD Isparta Şubesi;
1.    -Karşı devrimcilerle yani Atatürk düşmanı kimi kişilerle bir araya gelerek, onlarla aynı yol ve yöntemleri kullanarak,  ADD Yöneticilerine onların ağzıyla saldırarak, pervasızca,  şaibeler yaratıp düşmanlık saçarak ele geçirdikleri ADD Isparta Şubesi niçin kapatılmış/kapattırılmıştır?
2.    Biz önceki yönetimlerle de kırgınlıkları gidermek için yoğun çaba harcadık. Ama yaşananlar geride kaldı. Şimdi ADD Gül Isparta Şubesi olarak ardımıza bakmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek, kendi yarattıkları bataklığın pisliğini önceki yönetimlere bulaştırmaya çalışmaktadırlar. Bu en hafif söylemle ”akli melekeleri erozyona uğramış zavallılığın” şarlatanlığın tartışmasız  göstergesidir. Bizler Kemalizm’i ret ve inkâr eden özel görevlilerle aynı siyasi iklimde olmayı  “düşkünlük” olarak algılar ve değerlendiririz.
3.     Yapılan açıklamada,  Yeni bir çocuk doğdu. Artık Isparta’daki faaliyetlerimize Gül Isparta Şubesi ile devam edeceğiz” deniliyor.  ADD Isparta Şubesini hukuk dışı yöntemlerle ele geçirerek katledenler, şimdi “gayrimeşru” olarak “Gül Isparta ADD” adıyla  “yeni bir çocuğu” ortaya sürmüşlerdir. BU ÇOCUK DAHA DOĞUMUNDA GAYRİMEŞRUDUR. Çünkü hukuk, ahlak, dışı yöntemlerle kapattırılan önceki şubenin yerine,  aynı adla yeni bir şube kurulması dernekler yasasına göre olanaksızdır. Bu nedenle yasaya karşı hile-hülle yapılarak adının başına “gül” eklenerek, yasalar yok sayılmış, Kemalist-Devrimci ilkeler ayaklar altına alınmıştır. Yasalara karşı hile-hülle yapılarak bu eylemi gerçekleştirenler Isparta’daki Atatürkçüleri de hile ile aldatıp kandırabileceklerinin hesabı ve düzenbazlığı içindedirler.
4.    ADD Isparta Şubesi önceki yöneticileri olarak bizler;  Hukuksuzlukta, ahlaksızlıkta, sorumsuzlukta, saldırganlıkta, suçlamakta sınır tanımayan, her yaptığı hukuk dışı olan, ADD Genel Merkezini de yalan, karalama ve iftiralarına ortak eden bir gurubun 2013 yılı başlarında “özel çaba ve özel yöntemler kullanarak” Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesini yok etme girişimlerine karşı hukuk ve adalet zemininde mücadele verdik.
5.    Bu hukuk mücadelesini kaybedeceğini anlayanlar, ADD Genel Merkez Genel Kurulunda ADD Isparta şubesinin kapatılmasına ve yine bir “takiyye” ile  “ADD GÜL ISPARTA ŞUBESİ”NİN açılmasına ortam hazırlamışlardır.
6.    Yani kişiler aynı, zihniyet aynı, amaç aynı ama derneğin adının başına “GÜL” kondurarak Atatürkçülerin aklıyla alay edilmektedir..
7.    Bu yalnızca bir ad değiştirme değildir. ADD Isparta Şubesinin 1995-2013 arasındaki mücadelesini, Kemalist hafızasını/belleğini silme, hafızasızlıktan medet umma operasyonudur. Yaşananların doğru hatırlanmasından rahatsız olmak genellikle geçmişiyle sorunlu,  geçmişiyle barışık olmayanların veya en azından yapılanın-edilenin anımsanmasını, bilinmesini istemeyenlerin işidir.
8.     Bu Operasyon, aynı zamanda Atatürkçülüğün fantezileştirilerek karikatürleştirildiği,  günü kurtarmak için “varmış gibi” sözde eylemler yaparak, Atatürkçülüğü kaplıcalarda, hamamlarda, piknikte  “onuncu yıl marşı” söylemeye indirgeyerek,  şarkılı- danslı ortamlarda boy göstererek yapılabileceği anlamındaki seviyesiz kültürün ADD’ ye egemen kılınmasıdır.
9.    Atatürkçülerin veya Atatürk adına hareket eden herkesi hamam- kaplıca kültürünü Atatürkçülük olarak topluma yutturacağını sanan, mücadele içinde bedel ödemiş Atatürkçülere akıl yoksunu yakıştırmalarda bulunanlara anımsatalım,
                   Adının başına “gül” kondurularak Atatürkçü olunmuyor! Atatürkçülük, emperyalizme, dinci faşizme karşı, ülke ve ulus yararı açısından ciddi sonuçlar almak için yapılan devrimci bir mücadelenin/savaşımın adıdır. Günümüzde giderek keskinleşen bu savaşım sürecinde; taklitle, takiyye ile veya sahte görüntülerle, günü kurtarmak için “varmış gibi” sözde eylemlerle Atatürkçü Düşünceden çözüm bekleyen yığınları oyalamak Atatürkçülüğe karşı yapılabilecek en pervasız ihanettir.
GÜL ADD Şubesi kurucularının, 2012 yılından bu yana ADD’ ye, Atatürkçülüğe  karşı yaptığı bunca tahribat ve erozyondan sonra bulanan ortamın, yaygınlaşan ölçeksizliğin, seviyesizliğin aşılmasının, Emperyalist kuşatma, kurumlaşma ve saldırılara karşı Kemalist direncin büyütülmesinin yolu; adının başına “Gül” kondurmak değil, bu yıkımı, bu erozyonu daha da büyütmeden Atatürkçü/devrimci siyasal iklim ortamını terk etmeleridir.   Basınımıza ve kamuoyuna saygı ile duyururuz. 28.10.2014
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ISPARTA ŞUBESİ
ÖNCEKİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

O.Mümtaz ÇAPÇI - Feray SELEK - Abdullah GÖKTAŞ -Muhittin PEKER  -   Niyazi ÇAMURCU -Vedat HALICIOĞLU  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder