28 Ağustos 2014 Perşembe

“Emperyalistlerin Ezberini Bozan Zafer; 30 Ağustos”



 Sayı: 2014/26
Konu: “Emperyalistlerin Ezberini Bozan Zafer; 30 Ağustos”                                                                       28.08.2014                                                                                      
Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI
1919 başlarında Türk insanı emperyalistlerle karşı karşıyadır. Osmanlı yönetimi (padişah ve sadrazam) kayıtsız şartsız emperyalizme teslim olmuş, Türk basını büyük oranda emperyalizmin güdümüne girmiş, halkın büyük çoğunluğu uyutulmuş, imkânsızlıklar içindedir.
 İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Yunanlılar ve Ermeniler, I. Dünya Savaşı’ndan sonra Türklerin elinde kalan Anadolu ve civarındaki toprakların neredeyse tamamını işgal etmişler, Anadolu’da büyük bir yıkım, yok etme eylemi başlatmışlardır.
Bütün bunların dışında, uluslararası kuruluşlar Türkiye karşıtı kararlar alırken, ABD yayınladığı Wilson İlkeleri ile işgalcilerinin yanında mevzilenmiştir. Yunan ve Ermeni propagandası İngiltere’nin katkı ve desteği ile sürmektedir. İşgalcilerin ve İstanbul hükümetlerinin hiç de küçümsenemez para-silah desteği ile palazlanan ayrılıkçı, bölücü ve gerici akımlar Anadolu’nun hemen her köşesinde büyük ölçekli ayaklanmalar çıkartarak işgalcilerin işlerini kolaylaştırmaktadırlar.  Anadolu'yu parçalayan ve Türkleri Anadolu'nun orta yerine sıkıştıran Sevr Antlaşması Osmanlı Padişahınca imzalanarak onaylanmakta,  Osmanlı Hükümetince, İngiltere’nin baskısı ve isteğiyle “orduyu tasfiye” edilmektedir.
Daha onlarca olumsuzluğa karşın, “Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nı verenler, emperyalizmin silahlı güçleri yanında, tüm dünya kamuoyuna yönelik menfi propagandanın ve bir iç savaşın üstesinden gelerek bu kadar güçlüğe rağmen abartısız bir “mucizeyi” gerçekleştirmişlerdir.”(S.M)
30 Ağustos 1922'de kazanılan bu “mucize” ile emperyalistlerin ezberi bozulmuştur. 30 Ağustos 1922'de kazanılan Türk Kurtuluş Savaşı, sadece Türk ulusunun değil, ezilmek, yok edilmek istenen, sömürülen bütün Doğu'nun kurtuluş umudu olmuştur.
  30 Ağustos'ta, Afyon Kocatepe-Dumlupınar'da emperyalizmin Türk ulusunun ayağına taktığı prangalar sökülüp atılmıştır; ama 92 yıl sonra bugün emperyalizm yeniden Türk ulusunu prangalamak, yakın köklerinden koparılarak, yeniden emperyalizmin kucağına itilmek istenmektedir.
Emperyalist Batı, savaşla elde edemediği sonucu ya bizzat kurdurduğu ya da değişik yollardan desteklediği bir takım “Truva atı” örgütlenmelerle elde etme yolunu seçmiştir.  Sözde İslamcılar, siyasal Kürtçüler, 2.Cumhuriyetçiler ittifak halinde emperyalizmin uşaklığına soyunmuşlar,1919'larda “itilaf Devletlerinin” Anadolu’yu İşgal projesi,  bu günlerde Avrupa Birliği(AB) ve BOP denilen sömürgecilik cinayet projeleriyle yeniden Anadolu topraklarındadır.
Ayrılıkçı, Bölücü ve her boydan- her soydan gerici örgütlenme, Türkiye’de AKP iktidarının desteği ile operasyon üzerine operasyon yapabilmektedir. Bu yıkım örgütleri, finansal desteği Arap ve Körfez Monarşilerinden, kontrollü istihbarat paylaşımını AB-ABD den almaktadırlar.
Bu acı gerçeği gören ve gereğini yapmayı düşünen yurtseverler, tertiplerle bir şekilde susturulmakta, TSK ABD’nin isteği ile “tasfiye” edilmektedir. Tüm medya monarşist tiran hükümetince denetim altına alınmakta, böylece Türk halkının gerçeği görmesi engellenmektedir. Özetle söylemek gerekirse ülkemiz ve ulusumuz yeniden işgal yıllarının o boğucu karanlığıyla karşı karşıyadır.
Dünyadaki ilk antiemperyalist mücadele olan Türk Kurtuluş Savaşı'nı veren, emperyalizmi dize getirmekle yetinmeyerek yarı bağımlı, bir ümmet imparatorluğundan "tam bağımsız", "çağdaş" bir "ulus" devlet yaratacak devrimleri de gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk'ün kızları ve oğulları bir kez daha emperyalistlere ve işbirlikçilerine hak ettikleri dersi vereceklerdir.
30 Ağustos un 92. yılında emperyalizmi dize getiren, çağdaş Türkiye’nin mimarı, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve arkadaşlarını,   bağımsızlık savaşımızın yüce şehitlerini derin saygı, gönülden bağlılıkla bir kez daha anıyoruz.
YÖNETİM KURULU ADINA:                                                                                                                                                                                                                 Mahmut ÖZYÜREK
                                  ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder