15 Mayıs 2014 Perşembe

KALKINMA AJANSLARINI" KURMUŞSANIZ, "ÖZERKLİĞİ" DE TANIYACAKSINIZ


"KALKINMA AJANSLARINI" KURMUŞSANIZ, "ÖZERKLİĞİ" DE TANIYACAKSINIZ

Vali Ali Haydar Öner, Kalkınma Ajanslarının kurulmasını eleştirerek Kalkınma Ajansları aracılığı ile Cumhuriyet tasfiye ediliyor açıklamasında bulunan ADD Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek’e büyük tepki gösterdi.
Öner Konuyla İlgili Şu açıklamayı yaptı;
 '' Bu marjinal bir söylemdir, önyargılı bir söylemdir, Atatürkçü Düşünce ile bağdaşmayan bir söylemdir. Kimse Atatürk adıyla rasgele konuşmamalıdır'' dedi.
Vali Ali Haydar Öner,  gazetecilerin Isparta’daki gündelik sorunlarla ilgili bir toplantı düzenledi ve toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı.
A.D.D. Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek’in önceki gün, basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada “Kalkınma Ajansları ile Cumhuriyetin tasfiye edildiği” yönündeki iddiaların sorulması üzerine konu hakkında görüş belirten Vali Ali Haydar Öner, Özyürek' in açıklamasına tepki gösterdi.
 Ve Şunları Kaydetti; “
Bu söylemleri tutarlı bir söylem olarak değerlendirmiyorum. Marjinal bir söylemdir, önyargılı bir söylemdir, Atatürkçü Düşünce ile bağdaşmayan bir söylemdir ,kimse Atatürk adına rastgele konuşmamalıdır. Özellikle Atatürk’e saygısı olanlar, Atatürk’le ilgili söylemlerinde çok dikkatli olmalılar.
Atatürk dogmatik bir değer değildir. Pragmatik ve Türkiye’nin ufkunu açan bir değerdir. Atatürk' ü marjinalleştirmek kimsenin hakkı değildir, Özellikle gerçek manada Atatürkçü olanların buna müsaade etmemesi gerekir” dedi.
 Konu Atatürkçülük İse O konuda Ödülüm Var;
Vali Ali Haydar Öner, toplantı salonundan ayrılırken kendisinin Atatürkçü bir Vali olduğunu vurguladı. Öner; Atatürkçülük bir şahsa münhasır bir olay değildir. Kaldı ki, ben 2000 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından ‘Yılın Atatürkçü Devlet Adamı’ ödülünü almış bir kişiyim. Şeklinde konuşarak toplantıyı sonlandırdı.
 ÖZYÜREK' İN AÇIKLAMASI ŞÖYLE İDİ
ADD Başkanı Mahmut Özyürek, bölgesel kalkınma ajansları aracılığı cumhuriyetin tavsiye edildiğini öne sürdü.
 Özyürek açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
"Düzey 2 Kalkınma Ajanslarının" kurulması hakkındaki Hükümet Kararı Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Buna göre kurulan 16 Kalkınma Ajansı Merkezinden biriside de Isparta olarak belirlenmiştir. Isparta Merkezli, Burdur ve Antalya’yı da içine alan Bölgesel Kalkınma Ajansının kuruluş çalışmaları ilimizde hızla  sürdürülmektedir.
Türkiye’de “Bölgesel Kalkınma Ajansı” kurulması, Türkiye’ye yönelik AB ve ABD kaynaklı federasyon baskılarına büyük bir hız kazandıracağı, küreselleşmenin istediği pazarın yaratılacağı tartışmasızdır. 
Kalkınma Bölgeleri, mali kaynak sorunlarını aşabilmek için kısa zamanda Anakara’dan Brüksel’e dönebileceklerdir. “Kalkınma Ajansları” Devletin kaynaklarının özel kişi ve kuruluşlara peşkeş çekilmesi anlamına gelmektedir. 
 Bu ajanslar aracılığıyla devlet özelleşiyor ve özelleştiriliyor. Bölgesel Kalkınma Ajansları yakın bir gelecekte, Türk vatandaşlarının kendilerini ulus devlet kimliğinden çok yaşadıkları kent ve bölgelerdeki kimliklerle bağdaştırarak tanımlamalarını sağlayacaktır. Bu bölgeselleşme sayesinde Birlik, yerel birimlerle doğrudan bağlar kurarak yavaş yavaş Avrupalılık bilinci oluşturacak, böylece ulusal kimlikler yok edilerek Türkiye’nin parçalanmasının önü açılmış olacaktır.
Kalkınma Ajanslarının ruhu 20.06.1913 tarihli genelgeye çok benziyor Sadrazam Sait Halim Paşa’nın Avrupa Baskısı ile yayınladığı genelgeye göre “Madde 1: Geçici vilayet kanununa göre, vilayet meclislerine, mahalli işler için karar alma, yetkisi verilmiştir. Vilayetlerin ayrıca bütçeleri olacaktır. Memurların görev ve yetkileri geliştirilmiştir. Madde 9: Bu kararname ile vilayet merkezlerine geniş ölçüde borçlanmak imkânı sağlanmıştır. Madde 10: Fransız Bomparti paşa’nın başkanlığı altında, her vilayete oraya ne kadar jandarma gerektiğini tespit etmek üzere müfettişler yollanmıştır.” “Bölgesel Kalkınma Ajansları” kuruluş kanunu ile Sadrazam Sait Halim Paşanın 1913 tarihli genelgesi adeta birbirinin kopyasıdır.
 Hatırlanmalıdır ki Bu genelgeden 6 yıl sonra ülkemiz Avrupalılar tarafından işgal edilmiştir. Yerel güçlerin denetim ve etkinliğini temel alan “Bölgesel Kalkınma Ajansları” aynı zamanda kaçınılmaz olarak ayrışma ve federasyon  taleplerini de hızlandıracaktır.
Özellikle Güneydoğu Anadolu’da “Bölgesel Kalkınma Ajansları” nın kuruluş ve uygulamaya girmesi;   bölücü istem ve niyetleri zirveye çıkmış olan örgütçü-şehir teröristi sözde yerel yöneticiler, Kalkınma Ajanslarını üniter devlete karşı ayaklanmak için bir araç olarak kullanacaklardır.
“Bölgesel Kalkınma Ajansları” kapsamında ilki Diyarbakır’da AB parasıyla açılan,  Cumhuriyet’in kuruluşunda şer’i mahkemelerle birlikte kaldırılan ve eyalet sistemine özgü bir yapı olan  bölge (istinaf) mahkemeleri yeniden kurulmaya başlanmış bu mahkemenin 9 ilde daha kurulması kararlaştırılmıştır. 
Türkiye AKP hükümeti tarafından bir felakete doğru sürükleniyor. Türkiye kendisine karşı hazırlanan bir komplo ile karşı karşıyadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti “Kalkınma Ajansları” aracılığı ile tasfiye edilmeye sürükleniyor. 09.08.2009
Mahmut ÖZYÜREK

09 AĞUSTOS 2009 DA BÖYLE YAZIP SÖYLEDİK. O ZAMAN ISPARTA VALİSİ, ŞİMDİ CHP MİLLETVEKİLİ OLAN A. HAYDAR ÖNER YANIT VERDİ..
'' Bu marjinal bir söylemdir, önyargılı bir söylemdir, Atatürkçü Düşünce ile bağdaşmayan bir söylemdir. Kimse Atatürk adıyla rastgele konuşmamalıdır'' dedi.
ŞİMDİ DURUP VE DÜŞÜNÜN..
BDP-HDP-PKK-KCK KORO HALİNDE, AĞIZLARINDAN SALYALAR AKITARAK "ÖZERKLİK" DİYE HAYKIRIYORLAR MI?
EVET!
AKP HÜKÜMETİ- SAVCILAR BU KONUDA İŞLEM YAPABİLİYORLAR MI?
 HAYIR! PEKİ NEDEN?
YANITI BİZ VERELİM..
KALKINMA AJANSLARININ ALT YAPISINI OLUŞTURAN İKİZ YASALAR 2003 YILINDA TAYYİP VE GÜL TARAFINDAN İMZALANDI. TBMM DE YASALAŞTI..
BU NEDENLE "ÖZERKLİK" TALEPLERİ YASALDIR.. KALKINMA AJANSLARINI YAŞAMA GEÇİRMİŞSENİZ, "ÖZERKLİK" İSTEMLERİNİ DE YAŞAMA GEÇİRECEKSİNİZ.... YEREL PARLAMENTOLAR OLAN "KENT KONSEYLERİNİ" KURMUŞSANIZ, "ÖZERKLİĞİ" DE TANIYACAKSINIZ... ŞİMDİ SORUYORUM... KİM HAKLIYMIŞ???


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder