29 Mart 2014 Cumartesi

SİZCE DE TUHAF DEĞİL Mİ?.. Cem YAĞCIOĞLU



Saddam'ı yıllarca beslediler, büyüttüler; kellesini de 'onlar' aldı!
İyi güzel de; halk ne halde, ülke ne halde bir bakın be aklı evvel tayfası!..
Afganistan ortada, taliban kafasını beslediler, büyüttüler; şimdi sözde halkı onlardan koruma peşindeler! Yerseniz..
Hüsnü Mübarek, 'o'nu besleyip büyüten ABD’ye başkaldırdı, sonu aynı oldu!..
İyi güzel de; halk ne halde, ülke ne halde bir bakın be aklı evvel tayfası!..
Şimdi Tayyip’in kellesini istiyorlar.. İyi, güzel; ben dünden razıyım, acırsam namerdim!
İyi de, sonrasının karanlık olduğunu görmüyor musun? Kirli ittifak toplumun tüm kesimlerine sirayet etme peşinde; ihanete, hepimizi ortak kılma peşinde!..
Kendi planımız, kendi organizasyonumuz değil bu; başkalarının planında 'şak-şakçı kılındığının farkında değil misin!..
Üç-beş leş kargasını avlamak için tüm bir 'Çınar’ın yakıldığının farkında değil misin!
Avcının asıl hedefinin, 'sen' olduğunun farkında değil misin!
Tayyip’i; ne sen, ne ben, ne CHP, ne MHP ne de diğerleri değil; yıllardır onu 'piyon' gibi kullananlar götürüyor, -buna kimsenin itirazı yok- iyi de, sonrası için 'milli' bir planın var mı!
Farkında değil misin; Tayyip efendi bir çıkar çatışması sonucu 'dershaneleri' yasaklamaktan bahsetti.. Ve sen de; birden bire, kapitalist düzene hizmet eden 'dershane' sistemini savundun, daha doğrusu savunmak durumunda bırakıldın! Bunu sana kim yaptırdı biliyor musun!
Kendinden sandığın zihniyet!
Şimdi o aynı zihniyet, ABD planı neticesinde gözden çıkarılan Tayyip’in harcanması karşılığında seksen yıllık ihanetine kaldığı yerden devam etmek istiyor ve seni de yanında istiyor..
Yani bu plan senin lehine bir plan değil; şimdi bana 'iyi de kardeşim ne yapalım Tayyip’i mi savunalım' diye sorarsın diye cevap veriyorum; 'hayır, Tayyip’i savunma, hatta sonunu daha da ağır kılacak ne varsa elinden geleni ardına koyma'.. Ancak gerisini de iyi düşün.. Yeni oyuna hazırlıklı ol!
Kısacası 'farkında ol'..
İhanet yanı-başımıza değin sızmış durumda; her şeyin derin analizini yapan sözde Atatürkçü sayfa ve site ve gazetelerin, neden bu planın arkasında yatan 'karanlığı' deşifre etmediğini iyi anla..
Sen Tayyip gidiyor sanırken, altından memleket kayıyor; bu ‘sevinç yumağı’ durumlar size de tuhaf gelmiyor mu?
Atatürkçülük; akıl, izan.. ve stratejik olmayı gerektirir; düşmanın planlarında 'şak-şak'çılığı değil; bu sebepten kimleri okuduğunuza, kimleri bir yerlere getirdiğinize dikkat edin..
Azıcık okuyun, okuma güçlüğü çekenlere de anlatın; onları iteleyip kakalamayın! Sonra sizi de birileri itelerse, feleğiniz şaşar; o yüz bin 'Euro’ lük sandalına kavuşan çocuk gibi 'anlayamazsınız neler olup bittiğini..
İhanet kol gezerken, herkesin mutlu-mutlu gülümsüyor olması, size de tuhaf gelmiyor mu?..
Artık aklı başında olan herkes çok iyi biliyor ki; Tayyip’i getirenler, götürmek istemekteler, bizce sakıncası yok.. Ama bunu 'bize' olabildiğince zarar vererek yapmak istemektedirler!
Kısacası; 'kürdistan'ın ilanına herkesi ortak etmek istemektedirler; diğerlerini işin içine katma telaşları bundandır!
'Devlet'in 'acz' içinde gösterilme çabaları bundandır; çünkü tüm mekanizmalar çok önceden yok edildi; şimdi bu kaçınılmaz sonu ilan ederek, 'halkta' bıkkınlık, 'idare edilebilir bir öfke' ve suni kalkışmalar yaratarak.. ve idare ederek.. hükumet karşıtlığını 'Devlet' düşmanlığıyla harmanlayıp sokakları kan gölüne çevirmek..
Nihai hedef budur! Planın ardında yatan gerçek; bölünme sürecini oldu-bittilere getirmek ve çaresiz bırakılmış halka dayatmaktır!
O çok Atatürkçü bazıları nedense bunları dile getirmiyor, sizce de tuhaf değil mi?.
Biz şurada aramızda konuşuyoruz sadece...
Cem Yağcıoğlu 29-03-2104

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder